ניצוץ בן גוריוני אצל רה"מ

רטוש

New member
ניצוץ בן גוריוני אצל רה"מ

בעקבות הצהרת הכוונות של רוה"מ להערכות חד צדדית מאתמול: ובניגוד לכל מיני מלחכי פינכה מהשמאל הניאו-ליברלי- שרון מוכיח לפחות ברמה ההצהרתית כי יש בו גם מהחומר הנדיר של מכונני האומה- הוא מפוכח ויודע היטב שלא עראפת, לא אבו-עלא.. וגם לא אבו-ג'ילדה מסוגלים לקיים איזשהו סעיף מנייר הטואלט עליהם הוא נכתב. שלטון אש"פ בגלל מבנהו ההון-אוליגרכי ברשות הפלסטינית לעולם לא יבחר באופציה שתשרת את האינטרס של רוב רובם של הפלסטינים. אריק יודע שהאינטרס הריבוני של ישראל הוא לנקוט עשייה יזומה ובלתי מחושקת בהסכמים שכשליהם המובנים נמצאים פנימה. מצד שני עקשותו לקמץ בנדיבות חלוקת השטח ראויה הרבה יותר מסוחרי הנדל"ן עמי איילון והפודל בשם ביילין. מרחב הפעולה הבטחוני כולל סיכולים ממוקדים שראיה בתי מחושקת זו היא זו ששומרת בצורה אופטימלית הרבה יותר על חוסנה וקיומה של החברה העברית-ישראלית.

ניר נגר

New member
אריק שרון האיש, הלוחם והאגדה...

הזכרת לי קטע ששמעתי בתוכנית של גיבור ישראל ברדיו אביגדור קהלני ל מלחמת יום הכיפורים, אריאל שרון התארח בתוכנית. מספר על הרגע שבו נודע לו על מותו של חברו הטוב במלחמת יום הכיפורים. הוא סיפר שם שהוא עמד על גדות תעלת המים המתוקים מתקשר לאישתו של החבר שלו, משתתף בצערה, הוא התחיל לדמוע שם ולבכות, ואני מצטט מה שהוא אמר: "לאחר השיחה הדמעות המלוחות שלי כאילו נשטפו לתעלת המים המתוקים" זה הוכיח לי שאריק שרון הוא אדם רגיש בנוסף לזה שהוא לוחם ללא חת, ממייסדי ומגיניי הארץ הזו...אני מרגיש בטוח כשהוא אוחז את הגה המדינה, בטוח בהחלטות האסטרטגיות שלו (טוב לא בכולן אבל באופן כללי סומך עליו)

TJSBZ

New member
בטח רגיש

בדיוק במידה הרצויה לרייטינג של "גיבור ישראל". אריק שרון, האיש? הדבר היחיד שנכון במה שאמרת זה שהוא לוחם. להרוג הוא יודע. אגדה? מסוג האגדות שמספרים לילדים כדי שהם "יהיו טובים" - "אם לא תאכל בננה - אריק יבוא ויאכל אותך". זה אפילו הגיוני...

רטוש

New member
ככה זה כשהדמוניזציה שולטת...

כל מעשה לכאן או לכאן נראה 'מרושע' 'פשיסטי' 'כוחני' ודמויות מורכבות כמו אריאל שרון נראים "שדים רצחניים"... ככה זה כשגדלים לתוך תרבות של שנאה ו"לבעוט בכל" בכל מה שמריח ממסדיות.- מקבלים תוצרים "לא כל כך מתוחכמים" (בלשון המעטה) שרואים את המציאות באופן חד מיימדי ובלתי מפוקסת- וביננו יש לאמר לא כל כך מעניינת..... לי יש ביקורת קשה ונוקבת על מדיניותה החברתית-כלכלית של הממשל שהיא חלק ממנגנון הון-אוליגרכי (הקשר הסימביוטי של מפלגות השמאל הניאו-ליברליות 'עבודה' בואכה 'מר"ץ' עם איילי הון הוא גדול פי כמה). מצד שני זה לא מסמה בתצפיתי את עיני על התנהלותו הראויה ולעיתים ראויה מאוד של רה"מ בנושא המדיני בטחוני. בנערותי הדרכתי וחינכתי בתנועה שהיתה מזוהה עם מה שקרוי "שמאל" דעותיי ודעות חבריי המחנכים לא השתנו במהותן עד היום... העניין הוא שאותם ערכים עליהם חינכנו כמו סולידריות חברתית, שאיפה לצמצום פערים חברתיים לצד אהבת מולדת נמעכו ונרמסו כאשר הסוכנים החברתיים הנכבדים ביותר של אותה מעיכה הם דווקא אותו שמאל "פוסט מודרני" שאמנם מנפנף בדגלי "שלום" "כיבוש די" ושטנה כללית כנגד מוסד המדינה.ומאידך משתלב בציניות ואכזריות מושרשת פי כמה במנגנון הניאו-ליברלי השואף להפריט ולהפשיט את מדינת ישראל מערכיה הסוציאליים תוך יצירת פערי הון ותנאי מחייה שימוטטו את החברה מבפנים.

TJSBZ

New member
התוצרים של הימין הפאשיסטי

הם כמובן הרבה יותר עמוקים, אינם כוללים ססמאות, ואריק שרון בכלל אינו מדבר בהן, נכון? רטוש, הערצתכם העיוורת לאיש הזה נשגבת מבינתי וניתנת להסבר רק על ידי הערצה מובנת ואנושית לדמות ה"איש החזק". אני מתקשה להבין היכן אריק תורם לסולידריות החברתית. האם בכך שהוא מכנה כל שמאלן שני "בוגד"? האם בכך שהוא הסית ומסית לשפוך דם? האם דרך מינוי הכלכלן המפריט ביבי לשר אוצר, שמפריט את כולנו לדעת. לביבי ולאריק אין בכלל חברים בעלי הון? ואריק לא עזר לחבריו מכפר מל"ל לקבל יותר פיצויים ממה שמגיע להם? עשה לי טובה - דעות שונות זה יופי, אבל להתעלם מהאמת העצובה, שהאיש הזה חשוד במרמה, נפסל על ידי ועדה ציבורית מלכהן כשר ביטחון ובכל זאת הגיע להיות ראש ממשלה? אני הראשונה להודות שבעניין החברתי-כלכלי השמאל נכשל כשלון חרוץ. אני גם הראשונה להודות שאין פתרונות קסם למצבנו. ואני גם הראשונה להגיד לך שאהבת מולדת אין פירושה "טוב למות בעד ארצנו". פירושה לאהוב אותה באמת. גם את עצי הזית שבה, אפילו שהם לא שלך.

רטוש

New member
ככה זה כשמחלקים את המציאות

בצורה דיכוטומית ל"פשיסטים" ו"נאורים"- (אגב, חלק מהעניין נובע מבורות סוציו-היסטורית גרידא שניכרת לא פעם אצל הכותבת).... בתהליכי חשיבה מסוג זה אין מקום לחשיבה מורכבת ורב מימדית. בניגוד לאמירה שנובעת שוב כנראה ממעיינות נסתרים של הכותבת- ברמה האישית שחייבת לשיטתה ל'העריץ' או בעיקר לשנוא דמויות מסוימות. ישנם כנראה כאלה שמסוגלים לצורת חשיבה מורכבת יותר ולראייה הוליסטית יותר. בכלל, היריעה קצרה והיא הופכת לדי משעממת כשאתה צריך להתמודד עם סיסמאות ולא עם הבנה מקרו חברתית פוליטית.

TJSBZ

New member
נו, הבה נראה מה ההבנה

המקרו-חברתית-פוליטית בעלת היריעה הרחבה שלך. כי עד עכשיו לא הפגנת אותה, ואני מצרה את יריעתי בהתאם אליך.

רטוש

New member
שיר לי תומכת "אחידות המימד"-

יש לי מן תכונה כזאת - ואני יודע שזה חיסרון גדול כאן לאבד עניין מהר מאוד לגבי מי שעומד מולי, מדקלם ומכבס סיסמאות מתוך עמדה נגטיביות בלא להעמיד אלטרנטיבה פוזטיבית- בונה, מגובשת מובנית מציאותית בעלת מודעות לחולשותיה. נכון, זה דורש מאמץ מחשבתי מורכב יותר, קשה יותר, מודע יותר לעצמו לעובדות למגמות וכוחות סותרים בפועל וכאלה שרק לכאורה. בין השאר זה דורש בגרות- "מיאוס כולל" אינו עמדה של אנשים מבוגרים. ביקורת חברתית של אנשים מבוגרים היא הצבעה על רע ספציפי, ובשמו של טוב בעל נפח מספק ובר ויכוח תוך יכולת להבין את רב המימדיות של רעיונות ושל אנשים. אז הוא אולי גם יהיה ניתן להשתמש משימוש דמגוגי בארסנל הרפש שיכול להיות מופנה על כל אישיות ציבורית שהיא, כדי להתגבר על דלות המסר. (שלל הרפש על כל אישיות שהיא ניתן לשאוב מכל מעיין עכור)- זאת חוכמה קטנה מאוד. גם להגיד "המנהיגים" אשמים ומכאן לפתור את עצמך ואת שאר האוכלוסיה מחובתה האזרחית המתמדת לחברה ולריבונות המגנה עליה היא חוכמה קטנה מאוד שהיא אולי החולה הגרועה ביותר שחברתנו לקתה בה. עד אז אני בטוח שתוכלי להמשיך במצעד השלכת העגבניות על אובייקט זה או אחר בלי יכולת אמיתית לעמוד מאחורי רעיון ואבוייקטים אלטרנטיביים מוחשיים קוהרנטיים ובונים ובכך לחוש צודקת תמיד- חוכמה קטנה מאוד של מי שנותרה בו רק שינאה יוקדת לסביבתו ובלי תחושת צורך ליטול חלק במאמץ אמיתי לבנות חברה טובה יותר.

TJSBZ

New member
אחידות המימד, רטוש?

אתה זה שמצפה שכולם יחשבו באותו אופן - רצוי באופן שלך... זה בסדר, אתה לא צריך לחזור אלי אם אתה לא מאד רוצה. אני מרגישה מגובשת מספיק ויודעת היטב שאני מתמודדת עם קונפליקטים רבים יותר משאתה תוכל אי פעם לעכל, עם תפיסת עולם מורכבת מדי בשבילך. מה שחשוב בעיני לדעת הוא זה: אתה יודע על שם מי שם המשתמש שלך? מה היתה תפיסת עולמו?

למעלה