ניצוצות - התנדבות של אנשים בעלי ניצוץ בעיניים

שמוליקל

New member
ניצוצות - התנדבות של אנשים בעלי ניצוץ בעיניים

שלום לחברים,
ארגון ניצוצות פנה אלי לבקשת התנדבות.
קראו את שיש להם להגיד והחליטו אם זה מתאים לכם.
נשמח שתתנדבו!
הודיעו לי [email protected] או הרשמו כאן ונעביר את הרשימה במשותף אליהם,
בהצלחה, שמוליק

ניצוצות - להתלהב לדעת <[email protected]>

bensand

New member
אחלה יוזמה שמוליק קצת להרחיב על ניצוצות

לינק לאתר פה http://www.nitzotzot.org.il/

עמותת ניצוצות פעילה מתוך רצון ליצור אצל התלמידים מוטיבציה ויכולת לאתר עבורם פעילויות משמעותיות (ניצוצות) ולהפוך את מימושן לחלק מרכזי מחייהם הצעירים והבוגרים. התכנית מפגישה תלמידים עם הורים ובוגרים מתוך הקהילה ומחוצה לה בעלי "ניצוץ" בתחום ידע מסוים
מה הוא ניצוץ
ניצוץ הוא תחום התעניינות של המנחה אותו הוא אוהב ומעוניין להעביר לתלמידים. הניצוץ יכול להגיע מכל תחום בחייו של המנחה, פנאי, תחביב, עבודה או ידע כללי. ניצוץ יכול להיות על מבנה המוח או ריקוד זומבה
איך התלמידים בוחרים ניצוץ
בכל מחזור מוצעים לתלמידים עשרות ניצוצות (סדנאות). התלמידים בוחרים חמישה נושאים ובסופו של תהליך ירשמו לשתי סדנאות בכל מחזור. במידה ותהיה הרשמה עודפת לניצוץ (מעל 15 תלמידים), תערך הגרלה בין התלמידים שביקשו את הניצוץ, במידה ותהיה הרשמה בחסר (פחות מ-8 תלמידים), לא יפתח הניצוץ

שמוליקל

New member
בנוסף, סדר הפעולות הוא כזה:

המנחה נפגש עם התלמידים בשני ימי שישי כשעה עד שעה וחצי עם הסבר על התחביב , הפגישה השלישית היא בשטח, במקרה שלנו, במנחת שם נתארגן מראש עם חברים לארגון הטסה לקבוצה. הפגישה הרביעית היא בביה"ס שם מתכנסים כל המנחים והתלמידים כדי שכולם ידעו מה האחרים עשו (אני אשתדל להביא את הטרקטורון לחצר ביה"ס) סה"כ 4 פגישות. מי שירצה להתנדב לרביעייה נוספת יכול, זו לא חובה. אל תהססו לשאול אותי עוד שאלות, אני מצפה להתנדבות שלכם. להתראות

למעלה