נחשון אתה לגמרי צודק ומוכיח טענתי...
אכן הרבה יותר אנשים יודעים מי אלו שהזכרת מהטניס, לעומת רוכבי האופניים שהזכרת.
עכשיו בוא ונלך כמה שנים לאחור...
אתה חושב שפחות אנשים ידעו מי הוא לאנס ארמסטרונג, או המתחרים שלו כמו אולריך?
אני זוכר אזכורים בחדשות (לא תוכניות ספורט, חדשות - מהדורה מרכזית) כי הנושא עניין ובזכות חשיפה של שנים קודם לכן.
בוא נחשוב על מקצועות שהזכרת, כמו גולף - אתה חושב שיש הרבה המכירים את נדאל ולא יודעים מי הוא טייגר וודס?
רגבי, קריקט ותחרויות סוסים מעולם לא סוקרו באופן הראוי להם וו היו מסוקרים אני בטוח שאנשים היו מכירים את גיבורי הענפים.
עזוב את אלו, בוא נחשוב על בייסבול, אתה חושב שלא ראוי כי אוהד ספור יקבל איזה גירוי יבהיר לו מי גדול שחקני הבייסבול בכל הזמנים?
יש כאלו החושבים שהוא אחד העונה לשם סנדי קופקס והמגזין הנחשב "ספורטס אילוסטרייטד" בחר בו לגדול הספורטאים היהודים בכל הזמנים.
תאר לעצמך, לפני מארק ספיץ, אפילו לפני איל ברקוביץ וטל ברודי.
הכל קשור לתרבות ספורט, חשיפה ראויה ונכונה, אחריות של מנהלי תחום (במקרה זה תקשורת המונים שדני כינה "מיינסטרים").
האופניים והגולף היו ענפים שצמחו עד לרמת הכרה רחבה של גיבורי הענף.
למה? כי היא מי שהתעקש במשך שנים והזכרתי את זה בהודעה קודמת.
כן, ככה זה במציאות, הביצה והתרנגולת לנצח יקבעו.
אגב, לפחות כשהייתי ילד קראתי מדורי ספורט מדי בוקר ואני זוכר מציאות אחרת.
כשהייתי ילד אח שלי לקח אותי לצפות במשחקי המכביה ואני זוכר כמה התרגשתי לראות את נבחרת הכדורמים של ישראל, אבל עוד יותר התרגשתי לגלות כי אני בר מזל בעל כרטיס כניסה לעומת אלפים שנותרו בחוץ והתחננו לכרטיסים.
איך זה הפסיק?
בגלל שהקהל מאס?
או אולי בגלל שהקהל לא קיבל את הסיקור שישמר עניין?
מדי ארבע שנים נזכרת התקשורת לסקר שחייה, התעמלות אומנותית, אתלטיקה ועוד ואף מרשה לעצמה לשחוט ספורטאים בלי להכיר כראוי את הנושא עליו הכתבות.
זה מזכיר לי אוהדי כדורגל שלא מכירים את חוקת המשחק, אבל יודעים לקבוע מתי השופט בן זונה.
הטור דה פראנס מסוקר בתקשורת הישראלית, כל דעתי היא כי זה טיפשי, חסר תרבות והבנה בסיסית, לסקר את הטור דה פראנס בלי להעניק יחס מינימאלי לבסיס של הענף (כמינימום).
הבסיס של הענף הוא:
שלושת הגרנד טור.
חמשת המונומנטים.
אליפויות העולם.
ואז עידו היה זוכה להכרה על מה שעשה אתמול וקבוצת הארקדמי הייתה מקבלת את החשיפה הראויה, הרי למה ישראלים בתחרות ג'ודו מהדרג הרביעי ולא קבוצה ישראלית בתחרות אופניים בדרג מקביל?