ניצחון ראשון לסייקלינג אקדמי הישראלית

yairza

New member
ניצחון ראשון לסייקלינג אקדמי הישראלית

דניאל טורק הצ'כי מנצח מבריחה את קטע 4 בטור של אזרביג'אן.
לדעתי ראוי בהחלט לציון ואף לפירגון.

mlnoam

New member
איזה הישג! אבל איפה התקשורת???

מה שמדהים שאתמול בדיוק ראיתי כתבת ב- ynet על תיירות באזרביג'אן ולא היתה שם אף מילה על הטור ועל הקבוצה הישראלית שעושה בו חייל...

אולי הבעיה היא בעצם באקדמי שלא עושים מספיק יחצ?

הבעיה אינה בתקשורת ולא ביח"צ של הקבוצה, תרבות תקשורת קלוקלת

הבעיה מובנית בתרבות תקשורת הספורט בישראל.

במשך שנים מטופחת תרבות לקויה של צריכת תקשורת ספורט.

אתמול החל אחד משלוש הגרנד טור של ענף האופנים ולא נמצא על זה מילה אחת באף אתר, כולל אתרי הנישה המסקרים את ענף האופניים.

לא כתבתי את הדברים מנקודת מוצא של הטחת בקורת סתמית, אלא ממקום של הכרה, בעיקר עצב רב וכמי שעשה ניסיונות לא מבוטלים לעשות בתחום, במשך שנים רבות.

ביולי שוב יתקיים הטור טור דה פראנס, אם יהיה מזל לא תהיה לנו מלחמה במקביל, תהיה בטוח שנגלה כי בישראל יש המון כתבים, המון פרשנים, המון מתעניינים ושוב לא נבין כיצד ההישג של האקדמי אתמול, או אליפות ישראל, מרוצים בינלאומיים המתקיימים בישראל כמעט מדי חודש, הקלאסיקות של אפריל שזכו לפחות מילים מק"מ שגמאו הרוכבים, גרנד טור שהחל אתמול, הישגים של רוכבים ישראליים ועוד ועוד ועוד לא מעניינים את תקשורת הספורט בישראל.

מדוע זה כך?
אני יודע את התשובה, אמרתי והבעתי דעתי לא פעם, אבל אני כבר מבין שאם אני אומר את זה כמעט עשרים שנים וזה לא משפיע, לא משנה ולא יוצר משהו שונה אז כנראה שזה כבר לא ישתנה.

אגב - הייתי מאוד, אבל מאוד מאוד עדין בדברים שכתבתי כאן.
ישנם דברים שלא ראוי, לא נכון ולא צריך לפרסם ברבים והם לא פחות, לעיתים הרבה יותר משפעים ומעבר לעורכי מדורי הספורט בתקשורת הישראלית שרובם פשוט מוגבלי שליטה בחומר הנקרא ספורט.

יותם אתה לא צריך להיות אובייקטיבי, רק להצטייד בהבנת הנקרא

הנה, כי חשוב לי שתבין מה כתבתי, הפרדתי את המשפט לחלק הרלוונטי:
"אתמול החל אחד משלוש הגרנד טור של ענף האופנים ולא נמצא על זה מילה אחת באף אתר"

יכול להיות שלא ראיתי טוב, אבל לא מצאתי משהו על הקטע הראשון, שנערך אתמול וכשכתבתי את המשפט הזה התכוונתי בדיוק לזה.

זה שבבייקפאנל יש סיקור של קטעי המרוץ זה נהדר (בלי ציניות ובאמת כתבה מעולה, איני מכיר את יניב שור, אהבתי את מה שהוא כתב ושמחתי שהייתה כתבה אחת בעברית לקראת הג'ירו), אבל כשכתבתי שלא תמצא מילה על זה שהחל אתמול אחד משלוש הגרנד טור בדיוק לזה התכוונתי, שאתמול החל - לא נכתב על זה.

הלוואי והיו עוד מאה אתרים כמו בייקפאנל, עוד מאה אכפתיים כמו גיא חלמיש, עוד מאה דני אסקרוב שהענף יקר לליבם ועוד מאה יניב שור שיכתבו ככה, אבל כעובדה אין בבייקפאנל מילה אחת על הקטע שהתקיים אתמול והדבר נכון גם לאתר שוונג (בו כתבתי ואותו ערכתי בעבר) ועוד אתרי נישה.

אגב - על הניצחון של האקדמי בטור של אזרבייג'ן הופיעה ידיעה ב- ynet ספורט - בעמוד הנקרא "עוד ענפים".

ariasdo

New member
אתה צודק שהתקשורת קלוקלת - שורש הבעיה נובע מאז שפייסבוק

נכנס לעולמנו המצב החמיר מאוד , נוצרו הרבה קבוצות קטנות שמתקשרות עם עצמם .
חלקם אפילו קליקות סגורות שחיים בתוך בואה בכל תחומי החיים , וגם בתחום הספורט והאופנים .
כך שהתקשורת כותבת ומפרסמת בעיקר מה שנראה מעניין מבחינת רייטינג כללי .

כאשר לערכת התקשורת אין מספיק מתעניינים בתחום האופנים הנושא מורגש גם בפורום בשנים האחרונות
הרוב חיים בבואת הפייסבוק אז לתקשורת גם אין עניין .

לגבי הנצחון של סייקלינג אקדמי בקטע 4 בטור של אזרביג'אן נקווה שימשכו כך ויביאו ניצחונות נוספים
בסוף גם התקשורת תכתוב בנושא .

אריה סדובניק

אריה - מה שהיה מקולקל לא התקלקל עוד יותר בגלל הפייסבוק.

תקשורת הספורט בישראל החלה בהדרדרות המושגית כבר בשנות השמונים.

לענף האופניים וסיקור מרוצים יוקרתיים הייתה פריחה נאה ושובת לב במשך כעשור וחצי.

כעובדה ערוץ הספורט הישראלי המוביל מצא לנכון לשדר את הטור דה פראנס בשנתיים האחרונות ואני מציים זאת כאחת ההוכחות להידרדרות, לא לפריחה ומשום שבמקביל הסיקור של מרותי אופניים יקורתיים בכלל ירד משמעותית בכלל כלי התקשורת המקומיים.
מגמת אי הסיקור, שכבר היה ברמה מעוררת כבוד, לפני כשבע, אולי שמונה שנים, הדרדרה מאז.

אני זוכר שבעיתונות היומית היו כתבות על מרוצים קלאסיים, לעיתים על שני הגרנד טור (לא כולל הטור דה פראנס אשר תמיד זכה לסיקור כלשהו).
נדמה לי שאילן אולמן כתב לידיעות על מרוצים קלאסיים, אולי יותר, לא זוכר ממש.

לא חושב כי הפייסבוק הוא הרעה החולה אשר פגעה בסיקור מרוצי אופניים מהעולם, מהארץ ובכלל.
הייתי מצביע על מנהלים (עורכים) אשר לא רואים את החשיבות, היוקרה ומה שזה מעיד עליהם ועל ערוץ התקשורת עליו הם אמונים, כשהם לא חושבים שנכון לקיים סיקור שוטף.
ערוצי התקשורת האלו, כשהם כבר מסקרים, עושים זאת בדרך אשר לדעתי שגויה יותר מנכונה ומעודדת מעקב (ואף אחד לא צריך, בטח לא חייב לחשוב כמוני).

ערוץ תקשורת שלא מסקר את המינימום, הבסיס, החלק היוקרתי והמובן מאליו של ענף ספורט, בטח לא יגיע לסיקור הישגים של ספורטאים ישראלים, או קבוצות ישראליות במרוץ הנחשב בדרגה שלישית, אולי אפילו רביעית (יש אלמנטים פילוסופים שלא פעם נכון להכניס לשיקול דרגת היוקרה של מרוץ).

אם כבר אז הייתי מצביע על הפייסבוק כערוץ תקשורת המעלה את רמת הסיקור של קבוצת אקדמי, לא מוריד.

daskarov

New member
אז מה אם אין תקשורת מיינסטרים?

לא צריך את זה יותר היום.
25,000 איש ראו אתמול את הוידאו שעלה בדף שאני מנהל בפייסבוק.
1500 איש עוקבים אחריו באופן שוטף וזה כל הזמן גדל.
אנשים יכולים לעזוב את יס והוט ולעשות מנוי ליורוספורט באופן עצמאי ב 7 יורו לחודש ולקבל את כל הערוצים.
למבינים יותר יש גם ערוצים אחרים שמאפשרים צפיה בכמעט כל ערוצי הטלוויזיה בעולם.
אם לא צדוק עובד עם האקדמי גם לא היתה כתבה בווינט, אז מה?
לחובב הספורט יש את כל הכלים לקבל כל מה שהוא צריך והוא לא תלוי באף אחד.
יום אחד יהיו גם סיקורים יומיים בבייקפאנל (לא יודע מתי היום הזה וגם לא דיברתי עם גיא אבל מדגדג לי
)

בדיוק דני - המספרים שאתה מפרסם ומה שעושה שינוי במה שקראת...

מה שאתה מכנה "מיינסטרים" אלו מספרים ממש שלא דומים למה שפרסת.

מה שפרסמת זה יפה, באמת נהדר ואישית אני שמח לדעת את זה, אבל זה מספרים אחרים לגמרי.

אבל עזוב, מה זה משנה, אם המעגל הקטן הזה מרוצה יופי.

daskarov

New member
זה גודל השוק

לא יהיה 10% רייטינג לאופניים בערוץ 2 בקדנציה שלנו.
אבל מי שזה מעניין אותו יכול למצוא הכל בלי בעיות.

דני - מה שכתבת זה על סמך מה?

על 10% רייטינג בערוץ 2 אני לגמרי מסכים איתך, אלא אם יכניסו אופניים לבית "האח הגדול", או ישלחו את המתמודדים ב"מרוץ למיליון" על אופניים ליעד הבא, או מקרים דומים.
אבל קבעת כי אלו המספרים לצפייה בכתבות ועל זה השאלה שלי - חקרת את הרייטינג של כתבות אופניים באתרים ישראלים?

עבדת בכמה אתרים בהם מספר הכניסות והצפיות היו חשופים לך?

אני באמת סקרו לדעת על פי מה קבעת שאלו המספרים.

אבל לא על זה השאלה, לא על הרייטינג שתקבל תוכנית אופניים בערוץ 2, אלא על מספר הכניסות והצפיות בכתבות, באתרי הנישה ואלו אותם הגדרת כ"מיינסטרים".

רק אוסיף כי אני מכיר מספרים אחרים ובמהלך כמה שנים ישבתי באופן יום יומי על האנליטיס של אתרי אינטרנט ובאחד מהם כעורך הראשי.

ariasdo

New member
בפייסבוק של BIKEPANEL מצאתי סרטון שצבר צפיות ב 3 חודשים .

כ 3780 ומתוכם רק 61 אהבו את התאונה בראש ציפור ונתנו לייק לרוכב שנפל ...
רוב הסרטונים בפרופרציה של זמן זהים בנפח הצפיה .

לי אין פייסבוק אני רואה זאת כרגע דרך הפייסבוק של אשתי .

באיזה פייסבוק יש 25000 צפיות לסרטון ביום שלח קשור שנראה מה הסיבה לבהלה המיוחדת .
..
אריה סדובניק

nachshon4

New member
יאיר

אני לא מבין למה אתה אומר שזו בעיה של תקשורת הספורט בארץ. להבנתי, תקשורת הספורט מראה לציבור מה שהוא אוהב. עם כל התסכול, האנשים שאוהבים לראות תחרויות אופניים, הם בערך רוכבי הכביש בעצמם. זה כנראה אחוז זניח. יש הרבה תחומי ספורט שהם פופולריים מאד במקומות אחרים וכאן בקושי מוזכרים (רגבי, מרוצי סוסים, פורמולה1).

אפשר לקיים דיון על הביצה והתרנגולת, או מה התפקיד של אותה תקשורת בהחדרת או בעידוד הכרת תחומי ספורט שאינם פופולריים, אבל זה דיון אחר.

נחשון - יש בסיס של תרבת ספורט, זה קשור למה שמוצג בארץ

בכל תרבות תקשורתית יש אירועים במוצגים לקהל.
אחרי ההצגה הבסיסית נכנסים שיקולי אהדה וכן זה מאוד שייך לביצה והתרנגולת, אבל זה לדיון אחר.

כמו שאף אחד לא מתעלם מטורנירי הגרנד סלאם של הטניס (והאמן לי שראיתי את ההתעניינות לכתבות האלו וזה ממש לא שונה מתחרויות האופניים היוקרתיות בעולם) כך ההתעלמות מבסיס תחרויות האופניים היא חטא לתרבות הספורט.

כעורך התמודדתי מול מנהלים שחשבו איזה רייטינג שווה לאיזו חשיפה ומעל לכל תמיד הצבתי את שיקול הדעת של תרבות ספורט מחייבת אחריות של ניהול.
כשחנוך מרמרי ואבי רצון החליטו לעבות את סיקור הטור דה פראנס בעיתון "הארץ" היו עיתונאים (מוכרים מאוד) שכתבו מאמרי ביקורת על זה.
אני חושב שהוכח כי מה שהם התעקשו עליו היה נכון.

פעם אחת, בגלל שיקולי ניהול מערכתיים כלכליים נטו, בחיי המקצועיים ויתרתי על סיקור אירוע שחשבתי שנכון לסקרו ולאחריו גם המנהלים שלי הודו שזה היה שיקול דעת מוטעה.

nachshon4

New member
לא יודע...

מה שאתה אומר לגבי טניס נשמע לי מוזר. להערכתי, הרבה יותר אנשים ברחוב יודעים מי זה נדאל, פדרר או ג'וקוביץ', מאשר קונטדור, פרום או קנצ'לרה. בתחושה שלי זה יותר פופולרי בארץ מאופניים. אבל זו רק תחושה.

בעיתוני הספורט של אוסטרליה הנושאים הכי פופולריים הם (פחות או יותר לפי סדר): פוטבול אוסטרלי, רגבי, קריקט, תחרויות סוסים, גולף.
למעט פוטבול אוסטרלי שבאמת משוחק רק שם, האם אתה חושב שעיתונות הספורט בארץ צריכה להקדיש זמן\נייר גם לנושאים שהצגתי? שאם לא כן, אני לא לגמרי מבין את הנקודה שלך.

נחשון אתה לגמרי צודק ומוכיח טענתי...

אכן הרבה יותר אנשים יודעים מי אלו שהזכרת מהטניס, לעומת רוכבי האופניים שהזכרת.

עכשיו בוא ונלך כמה שנים לאחור...
אתה חושב שפחות אנשים ידעו מי הוא לאנס ארמסטרונג, או המתחרים שלו כמו אולריך?
אני זוכר אזכורים בחדשות (לא תוכניות ספורט, חדשות - מהדורה מרכזית) כי הנושא עניין ובזכות חשיפה של שנים קודם לכן.

בוא נחשוב על מקצועות שהזכרת, כמו גולף - אתה חושב שיש הרבה המכירים את נדאל ולא יודעים מי הוא טייגר וודס?
רגבי, קריקט ותחרויות סוסים מעולם לא סוקרו באופן הראוי להם וו היו מסוקרים אני בטוח שאנשים היו מכירים את גיבורי הענפים.

עזוב את אלו, בוא נחשוב על בייסבול, אתה חושב שלא ראוי כי אוהד ספור יקבל איזה גירוי יבהיר לו מי גדול שחקני הבייסבול בכל הזמנים?
יש כאלו החושבים שהוא אחד העונה לשם סנדי קופקס והמגזין הנחשב "ספורטס אילוסטרייטד" בחר בו לגדול הספורטאים היהודים בכל הזמנים.
תאר לעצמך, לפני מארק ספיץ, אפילו לפני איל ברקוביץ וטל ברודי.
הכל קשור לתרבות ספורט, חשיפה ראויה ונכונה, אחריות של מנהלי תחום (במקרה זה תקשורת המונים שדני כינה "מיינסטרים").

האופניים והגולף היו ענפים שצמחו עד לרמת הכרה רחבה של גיבורי הענף.
למה? כי היא מי שהתעקש במשך שנים והזכרתי את זה בהודעה קודמת.

כן, ככה זה במציאות, הביצה והתרנגולת לנצח יקבעו.

אגב, לפחות כשהייתי ילד קראתי מדורי ספורט מדי בוקר ואני זוכר מציאות אחרת.

כשהייתי ילד אח שלי לקח אותי לצפות במשחקי המכביה ואני זוכר כמה התרגשתי לראות את נבחרת הכדורמים של ישראל, אבל עוד יותר התרגשתי לגלות כי אני בר מזל בעל כרטיס כניסה לעומת אלפים שנותרו בחוץ והתחננו לכרטיסים.
איך זה הפסיק?
בגלל שהקהל מאס?
או אולי בגלל שהקהל לא קיבל את הסיקור שישמר עניין?

מדי ארבע שנים נזכרת התקשורת לסקר שחייה, התעמלות אומנותית, אתלטיקה ועוד ואף מרשה לעצמה לשחוט ספורטאים בלי להכיר כראוי את הנושא עליו הכתבות.

זה מזכיר לי אוהדי כדורגל שלא מכירים את חוקת המשחק, אבל יודעים לקבוע מתי השופט בן זונה.

הטור דה פראנס מסוקר בתקשורת הישראלית, כל דעתי היא כי זה טיפשי, חסר תרבות והבנה בסיסית, לסקר את הטור דה פראנס בלי להעניק יחס מינימאלי לבסיס של הענף (כמינימום).

הבסיס של הענף הוא:
שלושת הגרנד טור.
חמשת המונומנטים.
אליפויות העולם.

ואז עידו היה זוכה להכרה על מה שעשה אתמול וקבוצת הארקדמי הייתה מקבלת את החשיפה הראויה, הרי למה ישראלים בתחרות ג'ודו מהדרג הרביעי ולא קבוצה ישראלית בתחרות אופניים בדרג מקביל?

למעלה