ניקוד בעברית באופיס 365, windows10 וורד 2016 שפת ממשק עברית

tomerrose

Member
ניקוד בעברית באופיס 365, windows10 וורד 2016 שפת ממשק עברית

שלום, האם מישהו כאן התמודד בהצלחה עם הבעיה שבכל עדכון של windows נמחקות מחדש הגדרות ממש חיוניות לשימוש מושכל בשפה. אני מתרגמת ועורכת והאופציות האלה חיוניות לי.
ספציפית: בעדכון windows האחרון (שמוצג תמיד כמשהו ש"אי אפשר בלעדיו אחרת לא תוכלי להתקין עדכוני אבטחה חיוניים במחשב" וכיוב', אחרת לא הייתי עושה אותו בכלל), נעלמו אצלי האפשרויות הבאות שהן חיוניות לעבודתי:

1. הוספת מקלדת בעברית שמסוגלת להתמודד עם ניקוד ידני בעברית באמצעות alt + numbers במצב של caps lock.
2. האפשרות להגדיר מקשי קיצור למעבר בין שפות (ctrl + 0, ctrl + 1, ctrl + 2), אופציה שהייתה תמיד אפשרית עד עכשיו, ושמאפשרת לי עבודה הרבה יותר יעילה במעברים תכופים עד מאוד בין שלוש שפות, שנחוצים לי לעבודתי. (מונע צורך בהחלפת שפה "מעגלית" בעזרת alt+shift, שעוזרת כשיש שתי שפות אבל מטריפה כשיש שלוש ומעלה).

אציין שכשרכשתי אופיס 365 בסתיו שעבר, התמיכה של מיקרוסופט עזרה לי בהוספת המקלדת הנוספת בעברית שבה הניקוד כן פועל. הבעיה היא שעכשיו, אחרי העדכון האחרון, המקלדת הנוספת הזאת בכלל לא זמינה יותר.

האם מישהו מכיר פתרון לבעיה? (התמיכה לא זמינה ביום שישי... )

2. האם עוד מישהו סובל מהבעיה הזאת?

3. האם מישהו יודע אם אכן האופציה המעולה להגדרת מקשי קיצור לשפות קלט שונות הורדה סופית מסדר היום של מיקרוסופט?

הערת שוליים: ממש מטריף שלמרות כל ההתקדמות, שוב ושוב קורה שבמעבר לגרסאות "מתקדמות" יותר, אופציות ממש מעולות שהיו קיימות בעבר מבוטלות פתאום כאילו היו זוג נעליים ישן שנקרע, או הופכות למייגעות מאין כמוהן, כיוון שהן מתבטלות עם כל עדכון, ויש צורך להתקינן באופן מייגע ותלוי-תמיכה שוב ושוב מחדש... או שהן מבוטלות לחלוטין.

אני היחידה שחושבת ככה?

המשך יום נעים...
ת.

למעלה