ניקוד - גירסה מקוצרת לסימני ניקוד

fanti

New member
ניקוד - גירסה מקוצרת לסימני ניקוד

1. קודם יש להקליד את הטקסט 2. הסמן צ"ל משמאל לאות, שתקבל את הניקוד 3. ללחוץ מקש Caps lock 4. לוחצים על Shift ובו זמנית ל אחד המקשים משורת המספרים שמעל לאותיות במקלדת ~ 1234567890-= יתקבל הניקוד הבא :* מקש ~ בְ - שווא 1 בֱ - חטף סגול 2 בֲ - חטף פתח 3 בֳ - חטף קמץ 4 בִ - חיריק 5 בֵ - ציירה 6 בֶ - סגול 7 בַ - פתח 8 בָ - קמץ - וֹ - חולם \ בֻ - קובוץ (מעל/מתחת מקש ה- Enter לפי סוג המקלדת = וּ - שורוק = בּ - דגש 0 שׁ - נקודה מימין 9 שׂ - נקודה משמאל ניתן לנקד בכל תיבת מסר, המקבלת כתיב עברי

נכון .

זו גירסת ניקוד מקוצרת שהבאתי פעם. אבל זהו הסבר טכני. לא מה יש, או לא, לנקד באידיש. כך שכללי הניקוד, פנטי, שאת משתמשת בהם, שיטה ´פנטית´ בלעדית. אין לי תביעות לעמלה אם תרשמי פאטנט.

fanti

New member
כללי הניקוד של פנטי עפ"י שמיעה בלבד

כתבתי , חזרתי הסברתי וכתבתי (שוב ושוב). אינני יודעת לכתוב אידיש אינני יודעת לנקד אידיש אני כותבת ומנקדת עפ"י שמיעה מתוך כוונה שהקורא יבין את כוונתי ודרך ביטוי המילים, ואם אינני בטוחה שתהיה הבנה מלאה אני מוסיפה תרגום . לעומת הדברים שאינני יודעת, הרי שאני מדברת אידיש טובה ונכונה. ברור בן אהרון ? מעולם לא טענתי משהו אחר .

התגובה שלי, פנטי

באה להבהיר, שלא הבנתי, כיצד השתרבב שמי לעניין הניקוד, שלך. את רשאית לנקוט בכל האמצעים כדי שיבינו אותך. אני כשלעצמי, ממעט לנקד, בדברים, שאני כותב בפורום. מטעמי עצלות גרידא.

אל תוותרי על הניקוד שלך

זה מביא תועלת רב. כך אני, למשל, יכול להבין את הפונטיקה שלך. למרות שלא מקובל בשפות אחרות שכל אחד מנקד לפי רוחו, אני חושב שיש ערך מוסף לניקוד הספציפי שלך. כמובן שאם תרצי יום אחד לכתוב יצירה ביידיש תצטרכי לוותר על הניקוד שלך אבל זה כבר עניין אחר.

fanti

New member
לעניין היצירות שלי הרי ש.../images/Emo66.gif

אני רואה בילדי את יצירותי ואילו כתיבת יצירות ספרותיות אשאיר למי שטוב בזה .

למעלה