ניקוד לאישור עובד זר

ניקוד לאישור עובד זר

שלום לכולם, אשתי חולת אלצהיימר בשלב בינוני. מבחן MMSE - 12/30 נראה לי שיש פער גדול בין מצב הזכרון שלה לעצמאות. אשתי עצמאית בהלבשה, אכילה וצרכים אם כי זקוקה להכוונה מוסווית מצדי, כמו להזכיר להתרחץ וכיבוס בגדים ספוגי זיעה שאני מבצע בלילה. אסור להשאיר אותה לבד, הן מנסיון העבר והן לפי קביעת ניאורולוג. לפני 10 חודשים פניתי ללשכה לבריאות הציבור עם המסמכים הדרושים, כולל מכתב הניאורולג בו ציין שהיא חייבת השגחה 24 שעות. מהלשכה שלחו אחות שבקשה מאשתי להדליק את הגז ושאלה את שמות הבנים שלנו. אשתי הדליקה הגז (הבעיה היא שאינה מכבה!) וזכרה שמות שני בנים, בלי להזכיר שיש בן נוסף. בתשובה לא אישרו ונתנו ניקוד של אפס. ערערתי והסברתי שהדגש על כך שאסור להשאירה לבד. בתשובה הוסיפו חצי נקודה לסעיף אחר. מאחר שהמינימום הוא 5 נקודות לא אישרו. כעת אני מעוניין לפנות שוב, מצוייד במכתב מעודן של הניאורולוג, אך לא חל שינוי משמעותי מהפניה הקודמת. אני מבקש לשאול את חברי הפורום וכל מי שיודע: האם ניתן לקבל 5 נקודות על סעיף העצמאות בלבד, או שיש הגבלה בגובה הניקוד של כל סעיף, כך שרק צירוף מספר סעיפים יכול להביא לחמש נקודות. תודה לכם.

אסתרס

New member
יענקלה, אתה צריך הערכה מפסיכוגריאטר

תפנה למרפאה פסיכוגריאטרית באיכילוב, רח הנרייטה סולד 17 ת-א אין צורך בטופס 17 וזה לא עולה כסף. זה שרות של המדינה. אם יש בידך מכתב הפניה מרופא המשפחה צלצל ותקבל תור, ויפה שעה אחת קודם. עמותת אלצהיימר אילצה את הבטוח הלאומי והאגודה לבריאות הציבור, לתת ניקוד לירידה הקוגניטיבית בכל פונקציות החיים למשל : בבדיקת הלבשה - אם צריך לדרבן ( וזו מילת המפתח - דירבון ) את החולה להחליף בגדים כי הוא לא מבין שהגיע הזמן להחליף לבגדים נקיים או שלא מסוגל לבחור בגדים המתאימים לעונה , או ישן בבגדיו ולא מחליףאת הבגדים לשינה - מגיעים לו נקודות. וכך בכל הפונקציות. אם תגיע למרפאה תוכל להעזר בהדרכה שתקבל שם בנוסף לאיבחון הכולל. בהצלחה מאסתר

אל אסתר - ניקוד

אני חבר בעמותה ואכן שמעתי שחל בשנה האחרונה שינוי בגישה של ה"אגודה" אבל אני חושש לקבל פעם שניה תשובה שלילית ורוצה להיות מצוייד במסמכים הדרושים. לא שמעתי עד כה על פניה לפסיכוגריאטר ואני מודה לך מאד על מידע זה שתורם לי הרבה. יעקב

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifתבוא אל תהסס

תקבל הדרכה. אם תבוא באחד מימי - א , ג , ה , אני שם ואעזור לך אסתר

התקשרות

האם תוכלי להעביר לי מס' הטלפון של פונקציה זו באיכילוב. ואם כן, האם אוכל לדבר אתך אישית אם אתקשר מחר יום ג' ובאיזו שעה. תודה יעקב

תודה

אני כותב לאחר השיחה הטלפונית וקביעת תור באיכילוב. עזרת לי רבות בהנחייה לכיוון נכון ואני מרגיש שבהמשך ודאי אזדקק לעוד עצות והנחיות טובות. ראיתי כעת שוב את הסרט באתר העמותה. המצב של אשתי כיום טוב מהמצב של אישך כפי שהיה בסרט. אבל לצער כולנו הכיוון ברור.

ronnyw

New member
מבחן תלות

שלום יענקלה, מבחן התלות הידוע כבר זכה לכמה וכמה התייחסויות בפורום שלנו. ממליצה לחפש בפורום לאחור - תמצא הרבה טיפים והתייחסויות. בכמה מילים: יש פה משולש: הבודקת, אתה והחולה (אישתך במקרה זה) המטרה של הבודקות - לתת ניקוד נמוך (כלומר - להראות שהחולה עצמאי ומתפקד ולחסוף כסף לביט"ל). המטרה שלך - הפוכה. הבעיה, שהחולה משתף - בלא יודעין - פעולה עם הצד הלא נכון (עם הבודקת), ומשתדל הכי טוב שיכול להוכיח שהוא בכושר מלא (טבעי, לא?), כלומר - הנבדק משתף פעולה "עם הרעים". לכן עליך לנסות "להכשיל" את אישתך, אפילו במידה ותיגרם לה אי-נעימות. דוגמאות: זכרה רק בן אחד - תגיד לבוחנת שיש שניים, גלגל עניך כלפי שמיא רבה ותציין "אפילו את הבנים שלה היא לא זוכרת". תספר על תקלות בנושא השארתה לבד. פנטז קצת אם צריך !!! אל תיתפתה לעזור לאישתך בזמן הבחינה (מה שנורא טבעי לנו.) תן לה להתבלבל, לאבד ביטחון והדגש כל טעות שלה !! זה מאוד קשה, כי לכולנו יש תכונה טבעית "להגן" על יקירנו החולים, לשמור על הפאסון שלהם, בעוד שכאן אני ממליצה בדיוק על ההפך: עשה כל מאמץ כדי לחשוף את עליבותה, עד כדי בזיונה. זה נורא נורא קשה, אבל בד"כ החולים שוכחים מיד אחר כך. (תבורך המחלה....) מעבר לציניות: מנסיוני ומנסיונם של אחרים בפורום, הבוחנות קשות ומנוכרות, ואנחנו חייבים "לסייע" לחולה שלנו להיכשל. בהצלחה.

פירוט הבעיה

ראשית תודה לך. לפני שאני מפרט, ברצוני להיות בטוח אם הגבת רק מתוך קריאת דברי בפורום, או שאת עובדת/מתנדבת בעמותה, כי דברייך הם ממש תשובה למייל ששלחתי אליהם ועדיין לא קבלתי תשובה. לגופו של ענין: יש לי כבר נסיון עם האגודה. פניתי אליהם לפני כ10 חודשים ואשתי קבלה ניקוד אפס. בדר"כ היא עדיין זוכרת את שמות הבנים אבל דוקא בביקור האחות זכרה רק שניים ואמרתי זאת. מאחר שאני מודע היטב למחלה על השלכותיה, כולל החיוביות במרכאות, אני סופג בהחלט מצבים לא נעימים ואפילו משפילים לאשתי. אבל יש לי בעיה לגרום לזה לקרות באופן מלאכותי, כי זה נראה לי כמו בזיון המת, שהרי המת איננו יודע, אבל לא מבזים אותו. אבל כתבת בצורה מאד משכנעת ואני אעשה פשרה עם עצמי, תודות לך. הפניה שלי היא לאגודה ישירות ולא דרך הביטוח הלאומי, כי אינני עובר את מבחר ההכנסה, וכמובן לא אלין על כך. אבל זה מראה שברירת המחדל של האגוה היא לא לאשר (או היתה כך) לאו דוקא מסיבה כספית. כי אם היו מאשרים לי זה לא היה עולה למדינה כי הביטוח של קופ"ח ישלם זאת (אושר) ואם לא הביטוח אני הייתי משלם. קבלתי אינפורמציה מצויינת מאסתר. בסוף אוגוסט יש לי תור למרפאה הפסיכוגריאטרית בה היא עובדת, ואני מקוה שיחד עם ההערכה שלהם יאשרו הפעם. אגב, אינני מתכוון לבקש מיד אחרי האישור מטפלת, אלא לשמור את האופציה למשך שנתיים, כך שכאשר זה יהיה יותר לוחץ, אפנה. ככלל, אני חושב לברר שינית אם משהו התחדש, רק אחרי הבדיקה באיכילוב ולקראת ביקור האחות. אבל אם יש לך טיפים נוספים בנושא, אקבל בתודה נוספת.

ronnyw

New member
יענקלה, לנושא מבחן התלות.

אני אדם פרטי לגמרי, לא עובדת סוציאלית ולא רופאה. אבל אני חיה את האלצהיימר של אמא שלי כבר 7 שנים, וכמו כן יש לי אבא זקן (89) ודמנטי כבר כמה שנים. עברתי כמה בדיקות תלות כאלה עם שני הורי, כך שלצערי למדתי משהו. שניהם אושרו כסעודיים כבר לפני כשנתיים (אבא - 4 שנים) כך שאם היו חידושים בתחום (למשל, כתבו בפורום שיש הקלה בבדיקה, ושגם התמונה הכללית נלקחת בחשבון.) אני פחות בקיאה. אני גם קוראת בלתי נלאית של הפורום, כיוון שהוא מלמד, וכיוון שאין חכמים כבעלי ניסיון... אני יכולה לתת לך עוד טיפ קטן שהשתמשתי בו אחרי ששוב רצו להכשיל את אבא שלי: הוא היה עיוור ב- 80% (עם תעודות), בן 85, סוכרתי כבד שהיה מזריק לעצמו בעניים כמעט עיוורות (היה מודד לעצמו את הסוכר, אימא שלי היתה קוראת את התוצאה מהגלוקומטר. א"כ היה מכין בהתאם את תמיסת האינסולין, אימא שלי עזרה לו עם הכמויות. ואז אימא - שלא יכלה לראות זריקה - היתה יוצאת מהחדר, והוא היה מזריק לעצמו.). אבל הוא ידע להתלבש לבד (אם נתו לו את החולצה בצורה מסוימת), ידע לאכול לבד (אם היגישו לו את הצלחת לשולחן עם המזלג בדיוק בצד ימין והכוס בדיוק "בשעה 10:00" ליד הצלחת) וכו'. הוא עדיין יצא לעיר, כי אימא כבר היתה עם אלצהיימר (בלי אישור לעובד סיעודי... אבל זו אופרה אחרת ) ומישהו היה חייב לקנות אוכל... הוא פשוט פנה לאנשים וביקש שיעזרו לו. כל זה לא הספיק לבודקת והיא קבעה שהוא עצמאי !! יצאתי אחריה מהבית (כמוני כמוך - קשה לנהל את הדברים הללו בנוכחות החולה עצמו) נקבתי בשמה, ואמרתי לה במלוא החומרה (לא זוכרת לצטט, אבל זו הרוח של הדברים) : אם לאבא שלי יקרה משהו בימים הקרובים, אם יפול, אם יידרס - אני רואה אותך אחראית אישית ישירה לכך!! בינגו !! היא פשוט שינתה את הניקוד על המקום, ואבא "זכה" לעובד סיעודי... לא יודעת אם זה מתאים למקרה שלך, אבל ייתכן ששיטת 'העברת האחריות' לבודקת עשויה לעזור... ועוד עניין: לצערנו, גם הזמן שעובר מקרב את בחולים שלנו ל"הצלחה" בבחינה, כי הם ממשיכים להתדרדר... בהצלחה

עוד על העמותה לבריאות משרד הבריאות :)

רוני, קודם כל ריגש אותי לקרוא את המקרה שלך. באמת, כל אחד מאתנו וה"פעקאלה" שלו, אבל של מיוחד בכך שאת מטפלת גם באמא וגם באבא. שמעתי גם על מקרים אחרים בו הבנים/בנות מטפלים בזוג. במקרה שלי מדובר "רק" באשתי, אבל בכל הנשוא של לא להשאיר אותה לבד, גם מלחיצה אותי הדאגה של מה יקרה לה אם לי יקרה משהו, כי לפני פחות משנתיים עברתי התקף לב ואני סובל גם מדברים נוספים שיכולים לנטרל אותי קבוע או זמנית. אין לי שיתוף פעולה מספיק מצד הבנים שלי, אבל אין לי חשק לפרט. אחרי שלא אשרו לאלפי Elfie ניקוד כלשהו, כתבתי מכתב די תוקפני שלא עשה עליהם שום רושם, אבל אחרי שקראתי שלך כן עזר איום, אעשה כמוך אם יהיה צורך. אבל לפי הידע שיש לי כיום אני מניח שהפעם יאשרו. אגב, אני חדש לגמרי לא רק בפורום זה, אלא בכלל בנושא הפורומים ואני מתרשם מצויין מהפורום הזה.

למעלה