ניקוד

ניקוד

קשה לי לקרוא חלק מהיצירות המנוקדות בפורום, מאחר שהן מנוקדות בצורה שגויה, ולי זה מאוד צורם. במקום להסתכל על המילים והמשמעות שלהן, אני מתחילה לעקוב אחרי הניקוד ולחפש טעויות. רק לי זה מפריע?

קסנדרה*

New member
כנראה שכן, רק לך ../images/Emo13.gif

תנסי לבדוק, האם הקריאה שלך שגויה, היות ואת פונה אל יצירות ברבים, וכרגע יש יצירה אחת בלבד שיש בה טעיות ניקוד - אז להבא תדייקי בהערותייך. ודבר נוסף, לא נהוג להעיר, כאשר ההערה אינה ספציפית, ואין הצעות לתיקון, לכן, להבא תחסכי מהפורום הערה מסוג זה - תודה. קסנדרה

למען האמת

לא דיברתי רק על העמוד הראשון, אלא באופן כללי. חוץ מזה, שבעמוד הראשון יש שתיים או שלוש יצירות עם טעויות בניקוד (אולם רק באחת זה מאוד בולט). לא הערתי מתוך רוע, אני מרגישה שאני מפספסת שירים טובים בגלל זה, וחבל לי. ההצעה שלי היא שמי שלא יודע לנקד לא ינקד. מבחינתי זה כמו לראות הודעה מלאה בשגיאות כתיב, קשה להתעלם מזה. אין דבר שלילי בהעלאת שיר לא מנוקד לפורום, ואם יש מילים מסויימות שצריך להבהיר את משמעותן, אפשר לנקד רק אותן.

במחשבה שניה

אולי כן כדאי לפרסם עם ניקוד, כדי להתאמן וללמוד ולהשתפר, אבל אם מישהו לא יודע לנקד, כדאי בנוסף לכתוב בהודעה נוסח לא מנוקד.

תה צמחים, חליטה תתקבל בברכה../images/Emo39.gif

אני מניחה שטעויות ניקוד מפריעות. כיוון שהשכלתי בתחום חסרה, אני עלולה לשגות וזה גם בוודאי קורה לי. אני משתדלת ללמוד ולתקן. אשמח להערות ספציפיות.

../images/Emo140.gif.

גם אני לא מומחית בתחום, וכדי ללמוד, צריך להתנסות. אני חושבת שממך למדתי איך מנקדים את המילה זמן
. בכל אופן, הניקוד שלך דווקא לא מפריע ורובו תקין, אבל אם ביקשת הערה ספציפית (ואני מקווה שזו לא חוצפה מצידי להעיר), שמתי לב שאת שכשיש ו' לפני מילה שמתחילה בחטף-פתח, את מנקדת את ה-ו' בשווא במקום בפתח. אגב, זה נוגע לכל האותיות שמוסיפים לפני מילה שאמורות להיות עם שווא. (לדוגמה, וַאחותה.)

למעלה