ניקוז בדירות גן, חצי מרוצפת, מעל חניון

ניקוז בדירות גן, חצי מרוצפת, מעל חניון

שלום
אני גרה בדירת גן מעל חניון
בחורף מים מטפטפים דרך הגדר ויוצרים ירוקת מכוערת, המים כמעט ולא יורדים דרך צינור הניקוז (שלא ברור מה הוא מנקז) אלא בעיקר מסדק שנמצא מתחתיו, הוצאתי תוכנית אינסטלציה מהעיריה, אני רואה שיש "קולטן ניקוז דלמר" במרחק של כ2 מטר מצינור הניקוז, לפי השרטוט מהעיריה הקולטן לא מתחבר לשום צינור (אז מה מטרת הקולטן?) האם זה תקני שדירות גן מטפטפות לרחוב (הגינה שלי כ2 מטר מעל פני הרחוב כך שזה הרבה ירוקת והרבה כיעור)?

התמונות המצורפות הן מתחילת החורף כשהירוקת היתה מועטה

אשמח לכל תובנה

תודה ושבוע טוב

בינא

Member
צינור הניקוז הנראה בתמונה הוא צינור מנקז קרקע...

...שתפקידו למנוע עומס גדול מידי על קיר התמך בגלל הפרש הגובה בין הגינה שלך לרחוב והעובדה שהמים יוצאים מעוד מקומות בין אבני חיפוי הקיר, רק מקלה על ניקוז הקרקע שמאחורי הקיר ואז יש פחות עומס על הקיר...
דרך פשוטה למניעת נזילת המים על הקיר וגידול הירוקת היא להכניס לחריץ שמתחת לצינור חתיכת פלסטיק שתגרום למים לעבור מעליה ולטפטף כלפי מטה במקום לנזול על הקיר.
אם יש לך גנן או אם את יכולה בעצמך, ניקוי הצינור מצד הרחוב עד לאדמת הגן וחפירה מעל לצינור עד גילויו והחלפת הקרקע שנחפרה בחצץ מנופה או חלוקי נחל, יכולים לפתור את הבעיה, לאחר אטימת הסדיקה שמתחת לצינור ומתן אפשרות קלה יותר למים להתנקז.
במקומך לא הייתי מבזבז אנרגיה על פניה לרשויות...זה רק יגרום לך לאיבוד זמן בחייך ועוגמת נפש. עדיף לטפל בנושאים כאלה לבד.
בהצלחה

בהמשך לבינא - קורוזיה של ברזל הזיון תגרום להתנתקות אריחים

חדירת מים לתוך קיר הבטון מעודדת קורוזיה (חלודה) של ברזלי הזיון.
ברזל מחליד מתנפח, סודק ומחליש את הבטון והברזל שטרם החליד.
שלב הנזק הראשוני הוא ירוקת ועובש
שלב הנזק הבא יהיה התנתקות אריחים בגלל התנפחות קורוזיבית של ברזלי הזיון.
שלב הנזק השלישוני החמור יהיה בעוד יותר שנים, קריסת הקיר תחת עומס האדמה שהוא מחזיק.

שיפור הניקוז על פי הצעתו של בינא יפחית את הנזק הראשוני, אבל לא ימנע הרווית הקיר במים דרך סדקים, סגרגציות, וכיסוי חסר של הבטון.
כמו כן, בהנחה שהקיר מחזיק אדמת גינה, ביולוגיה, דישון והדברה הם חומרים אגרסיביים לברזלי הזיון בבטון, מעודדים ומאיצים קורוזיה.

פיתרון לקורוזיה הוא קידוח חורים קטנים בפוגות בין האריחים, החדרת טבליות מעכב קורוזיה לבטון, וסגירת החורים בכוחלה/רובה/בטון.

בהצלחה

תודה, ושאלה קטנה....

תודה בינא,
אני לא בטוחה שהבנתי,
אתה מדבר על 2 פעולות או שזאת פעולה אחת מפורטת:

דרך פשוטה למניעת נזילת המים על הקיר וגידול הירוקת היא להכניס לחריץ שמתחת לצינור חתיכת פלסטיק שתגרום למים לעבור מעליה ולטפטף כלפי מטה במקום לנזול על הקיר.
אם יש לך גנן או אם את יכולה בעצמך, ניקוי הצינור מצד הרחוב עד לאדמת הגן וחפירה מעל לצינור עד גילויו והחלפת הקרקע שנחפרה בחצץ מנופה או חלוקי נחל, יכולים לפתור את הבעיה, לאחר אטימת הסדיקה שמתחת לצינור ומתן אפשרות קלה יותר למים להתנקז.
בכל מקרה אשמח אם תפרט עוד, אני לפני עשיית הגינה, מתלבטת אם לתת לגנן לטפל בזה או להביא קבלן אינסטלציה

בינא

Member
מצבך טוב אם את לפני עשיית הגינה כי קל יותר לטפל בבעיה

אינסטלטור צריך לבצע את החפירה עד לגילוי המקומות מהם יש חדירת מים דרך הקיר:
1) במיקום הצינור, כל שנדרש לבצע הוא אטימה סביב הצינור, הכנסת חצץ מנופה לבור שנחפר עד גובה של כ-10ס"מ מפני אדמת הגינה המתוכננת וזהו!
2) במיקום בו המים עוברים את הקיר, כנראה שתמצאו סדק. ההמלצה שלי היא לקדוח חור נוסף דרך הסדק ולבצע בדיוק את אותו גימור כמו ב-1.
רק לאחר מכן יש טעם להכניס גנן ולהראות לו שלא יפגע בתיקון שבוצע ובטח שלא יחפור בחצץ כדי לשתול שם משהו... אלא אם זה בעציץ שמוחדר לתוך החצץ.

תודה, ועוד 2 שאלות קטנות

תודה רבה
יש בחומה 3 סדקים שדרכם יוצאים מים, לקדוח חורים בשלושתם??
מה צריך להיות הגודל של כל חור ניקוז?

בינא

Member
הסיבה שיוצאים מים דרך הסדקים היא לחץ מים שחסומים מלצאת חופשי

חור של 4" כל 2מ' אורך קיר בגובה החור הקיים, זה מה שנדרש.
לאחר פתיחת חורי הניקוז, נדרש לאטום את הסדקים מהצד של הבית.
הקידוח במקום הסדק יכול להתבצע גם כן אבל רק אם מסתדר עם המרחק שכתבתי למעלה (פחות או יותר).

למעלה