ניקוי אופניים אחרי טיול בשטח

טורו21

New member
ניקוי אופניים אחרי טיול בשטח

חזרתי מטיול -האופניים מלאות באבק... איך מנקים אותן ובמה יש לשמנן? תודה מראש

ilovebarbie

New member
תשובה + נצל"ש

יש מאמר אחת ועוד תשובה בשאלות נפוצות בפורום אופניים נצל"ש: האם כדאי לנקות את האופניים אחרי כל טיול ? זה מה שאני עושה, כי אחרי כל פעם האופניים מלאות בחול ולפעמים קצת בוץ...

avitzurel

New member
נקיון לאופניים

שמע, אין משהו ברור ומוחלט בעניין. אתה יכול לשטוף את האופניים גם כל חצי שעה כל עוד אתה דואג לטפל בנאבות ולבדוק שאין מים באיזור הציר המרכזי כל זמן סביר. אין שום בעיה עם לשטוף כל עוד משתמשים בחומרים נכונים ומשמנים את השרשרת. רק חשוב!! לבדוק את המיסבים והנאבות כל זמן מסויים על מנת לוודא שהחלקים הפנימיים לא מחלידים והגריז עושה את העבודה שלו. זהו. לילה טוב...

nintense

New member
אין סיבה לשטוף בשביל אבק....

נגב עם סמרטוט יבש את השלדה והשרשרת ותשמן.

ilovebarbie

New member
ואם האופניים מלאות בחול

לא רק השלדה, אלא גם כל מיני צירים: מעבירים וכו' גם עם סמרטוט ? מים מורידים את הכל בשנייה, זה מה שאני עושה וזה פועל הכי טוב, אבל אני באמת מודאג מהנזק שהמים עושים

tom180

New member
עדיף לנקות !!!!

עדיף תמיד לנקות את האופניים כאשר חוזרים מטיול במיוחד עם מדובר באבק ---כי אבק לא בריא למיכלולים השונים כגון גג"ש נאבות - מעביר אחורי והשרשרת ....לכן תמיד עדיף לנקות אותם וכך יאריכו זמנם .........תשמע לי אז הנה לך הלינק עבור ניקיון אופניים

menzib

New member
שמעתי לך

ואז הלכו לי שני צירים מרכזיים מרטיבות. אפשר במים, אבל 1. שאפשר להמנע, עדיף, סמרטוט רטוב יעשה עבודה מעולה. 2. כשחייבים לא להתיז על הנאבות והצירים כי מסבים "סגורים" הם לאו דווקא "אטומים". 3. ואם חייבים אז להתיז על הצירים בזרם חלש ולא בניצב. בקיץ לא ממש צריך לשטוף, הצורך יותר בולט בחורף.

למעלה