ניקוי הפרסה.

GrEeNwOmAn

New member
ניקוי הפרסה.../images/Emo175.gif../images/Emo72.gif

איך אתם מנקים את פנים הפרסה? עם מה, ואיך? איך אתם מנקים את חוץ הפרסה? עם מה, ואיך? למה לדעתכם חשוב לנקות את הפרסה? אתם מנקים לפני ואחרי השיעור? רק לפני? רק אחרי?

GrEeNwOmAn

New member
איך שאני מנקה.../images/Emo175.gif../images/Emo72.gif

עם מנקה פרסות, ולפעמים עם זרם חלש לאללה של מים. אני מרטיבה את הפרסה קודם כל בזרם חזק, כדי שירד הלכלוך שעליה, לאחר מכן אני לוקחת מברשת קשה ומרטיבה אותה במים, ואז משפשפת על הפרסה. והיא יוצאת נקייה. אגב יש לי גם ספוג ארוך שעוטף את הפרסה, לפעמים גם איתו. כי האבנים והלכלוך יכולים להצטבר ולגרום לריקבון, לפציעות ולצליעות. אני מנקה לפני ואחרי השיעור.

תשובות../images/Emo80.gif

אני מנקה את פנים הפרסה עם מנקה פרסות, אני מוציאה את כל הליכלוך. אני מנקה את חוץ הפרסה עם מברשת מיוחדת לציפורניים. חשוב לנקות את פנים הפרסה כדי שהסוס לא יצלע נניך ותקועה לו אבן או חתיכת עץ או כל דבר אחר שמכאיב לסוס או מציק לו הוא לא יוכל לעבוד כמו שצריך זה יכאיב לו וזה יכול לגדום לצליע ואםילו צליעה חמורה!!! כן אני מנקה לפני ואחרי השיעור! זה חשוב כי לפעמים גם אחרי עבודה או בדרך לאורווה יכול להתקע לסוס משהוא בפרסה וזה נורא מסוכן!!!

טוי בוי

New member
../images/Emo60.gif אני!!!!!

אני מנקה את הפרסה עם מנקה פרסות עוברת עם החלק מהברזל ומנקה איתו את זבל האורווה והליכלוך ובעיקר את המחוגה וליד ואז עם החלק של המברשת הקטנה את פנים הפרסה אני מנקה מהלכלווך הנותר...את חוץ הפרסה אני מנקה עם מברשת קשה מאוד שאני לא משתמשת בה לגוף....
חשוב לנקות את הפרסה כידי למנוע זיהום, פציעה, דלקת, צליעה...
אני מנקה לפני השיעור ברור אחרי אני ממש משתדלת אם אין לי זמן אז אין אבל תמיד מנקה שיש זמן ובדרך כלל בשטיפה ואז עוברת עם מים...

Shai Felton

New member
וואל...../images/Emo63.gif

אני מנקה עם מנקה פרסות.
חשוב לנקות טוב את הפרסה, להוציא את הכל, שלא ישאר כלום כדי שהסוס לא יצלע אחר כך.
אני מנקה לפני השיעור - רק לפני.

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif

עם מנקה פרסות- את המחוג, מסביב לפרסה (הברזל) וכל האזור!
כדי שלא יתקעו כל מיני דברים בתוך הפרסה (כמו אבנים ולכלוך מהתא) ואז יגרמו לצליעה/ דלקת ועוד...
לפני השיעור ולפעמים גם אחרי וגם אם שוטפים את הסוס חייבים! כדי שהלכלוך לא יהפך לבוץ והבוץ לרקבונות!!

niko girl

New member
תשובות.......

לוקחת את המנקה ו מורידה הכל לכיוון החץ. לוקחת ספוג וסופגת אותו במים או בחומר מבריק ומשפשפת את הפרסה. חשוב לנקות את הפרסה בשביל שלסוסים לא יתקעו אבנים בפרסה ושלסוסים יהיה נוח. בטבע הסוסים שוחקים את הפרסות לבד אז הם אל צריכים שינקו להם את הפרסות! אני מנקה לפני הישעיורים ואחרי השיעורים! נ.ב למה שאני פותחת שרשור כזה אף אחד לא עונה?

טוב אז אני...../images/Emo176.gif

מנקה את הפרסה עם מנקה פרסות לפני השעור.. ממש טוב עד שאין כלום בפרסה והיא נקייה לגמרי.. ומבחוץ עם מברשת קשה להוריד את כל הלכלוך... אחרי השעור אני בעמדת שטיפה שוטפת לסוס במים את הפרסה עם זרם חזק כדי שכל החול וכל הג'יפה יצאו... והסוס שלי כבר למד להרים לבד את הרגליים שאני מנקה.. חחח חמוד!
ואני גם שמה קטרן 3 פעמים בשבוע.. ואחרי שהרגליםי שלו מתייבשות אחרי השטיפה.. אני שמה שמן פרסות מבחוץ על הפרסה....

למעלה