ניקוי הציוד

MAYA 4827

New member
ניקוי הציוד

טוב אז כבר הרבה זמן אני מתלבטת.. איך כדאי לנקות את הציוד?! במה אתם משתמשים כדי לנקות את הציוד? ואת מה שמעור? במה לא להשתמש כדי לנקות? ואת הארכובות, זה הורס אם משתמשים במים? חוץ מתכשירים מיוחדים וכאלה.. ובנוסף לזה.. כל כמה זמן? לנקות, לשמן? תודה לכל העונים
מוזמנים לקחת למקומות נוספים...

shir308

New member
אז ככה....../images/Emo9.gif ממה שאני יודעת....

ציוד כדאי לנקות ולשמן כל שבוע בערך עם סבון, שמן אוכפים וספוג (
לא לשפוך הכל על האוכף ,צריך לשים קצת ולמרוח עם הספוג
את הספוג מרטיבים רק כשמשתמשים בסבון עם השמן צריך ספוג יבש). לא כדאי להתשמש במים על ארכובות כי הם מעור, צריך להשתמש בחומרים הרגילים (שמן, סבון וכו'), בכלל ציוד מעור לא עושים עם מים (
)כי מים הורסים את העור וככה הציוד נשאר פחות זמן ממה שהוא יכול להחזיק מעמד עם מנקים אותו רק עם סבון ושמן כל זמן מסויים (בסביבות השבוע, שבוע וחצי ).
חשוב לזכור רק שגם לעשות את הציוד לעיתים קרובות מדי זה לא טוב.
ציוד שהוא לא מעור פשוט לוקחים אלבד מרטיבים קצת ועוברים עליו ,ציוד שלא מעור לא צריך סבונים ושמנים זה אפילו מזיק לו קצת (ניסיון
). מקווה שעזרתי!

shir308

New member
לא בדיוק

הוא לא נוזלי מדולל כמו שמן רגיל ,הוא צמיגי כזה שמורחים על האוכף

shir308

New member
אופס נכון......./images/Emo9.gif../images/Emo3.gif

תיקון טעות: יש שני סוגים משחת שמן (מומלץ) זה לא נוזלי ושמן רגיל הוא כן. (תודה גולע)

גולע

New member
סבון של ממש?

אני לא מבינה מה הכוונה...(סבון של ממש?) יש סבון שמיוחד לעשיית ציוד, ולכן הוא לא יגמר כול כךך מהר.. אנחנו בחווה שלנו משתמשים בסבון גליצרין-מוצק..(יש גם נוזל) http://www.horses.co.il/category.asp?catcode=58 הינה קישור של האתר "הרוכב", שיכול להראות לך על מה בדיוק מדובר. את יכולה גם לדבר עם המדריך/המדריכה שלך, איזה סבון היא ממליצהה

shir308

New member
נכון ../images/Emo45.gif

סבונים לעשיית ציוד לא נגמרים מהר ויש אפשרויות, סבון נוזלי וסבון מוצק . אני אישית מעדיפה את המוצק למרות שההבדל לא גדול.

shir308

New member
חפיף!../images/Emo6.gif

הבינו אותי ,זה לא משנה באיזו מילה השתמשתי
זה גם ככה אותה הכוונה

כן, ניסחתי את זה דיי משונה ../images/Emo6.gif

התכוונתי לסבון מוצק. עכשיו, הסבון המוצק של בני אדם נגמר תוך שלושה ימים בגלל שהרטיבות מורידה הרבה מהכמות שלו בכל שפשוף. בגלל שהספוג המשומש לסבון אוכפים רק קצת לח ולא רטוב לגמרי, הסבון מחזיק מעמד דיי הרבה זמן..

shir308

New member
טוב....

אנחנו לא מתכוונות לסבון מוצק של בני אדם, יש סבון מיוחד שהוא טוב ונגמר ממש לאט! תשתמשי בקישור שגל נתנה לך, זה נמצא שם!

גולע

New member
ת'אמת?

אף פעם לא שמעתי שמשתמשים לנקות ציוד עם סבון של בני אדם... אני חושבת שהוא הורס את ציוד העור.. עדיף שתשתמי בסבון אוכפים.. מקווה שעזרתי

../images/Emo12.gif

התכוונתי לזה שהסבון של בני אדם מוצק, וכמו כן גם סבון לניקוי הציוד. אני לא מנקה עם סבון של בני אדם את הציוד, זה לא נועד לעור... רק התכוונתי מבחינת המראה החיצוני... תודה על התשובות

גולע

New member
אהאא..

לא הסברת את עצמך ברור,, חחחח
אני ושיר לא הבנו מה הכוונה שלך.. מממ, לא כול סבון לאוכפים נראה כמו "סבון של אנשים", זה תלוי בבחירה והנוחות שלך.. ואין על מה

shir308

New member
נכון.... חחח../images/Emo6.gif

יש סוגים לסבון אוכפים, יש נוזליים ויש מוצקים, את יכולה לשאול את המדריכה שלך על מה היא ממליצה ומה יותר נוח לך ו.....אנחנו שמחות לעזור

גולע

New member
ככה../images/Emo9.gif

לפי מה שאני יודעת.. אני מדברת על אוכפים וראשיית עבודה[גם חזיות,מרטינגל וכו'] את צריכה 2 ספוגים דבר ראשון..,שמן אוכפים,סבון לאוכפים,ודלי מים. ספוג ראשון מרטיבים מעט, ואחר כך משתמשים בו עם הסבון. וספוג שני , שהוא תמיד נשאר יבש ואיתו משמנים. את הספוג הראשון את טובלת בתוך דלי המים ואחר כך סוחטת אותו טוב טוב, שישאר מעט מים.(זה לא טוב שיש הרבה מים) אחר כך את לוקחת את הספוג ומשתמשת בסבון.מעבירה בכול הציוד.. מנקה את כול הליכלוכים(האבק שמצטבר בעיקבות השימוש) ובראשיות עבודה, כדי לשמור עליהם (טיפ), אני פותחת את כול החורים בראשייה, ואחר כך מחזירה לאותו חור שהיה, ומעבירה עליהם עם הספוג (שיש בו ת'סבון). בסוף שאת חושבת שעברת על כול מקום אפשרי בציוד העור (אם זה אוכף אז גם החלק התחתון שלו), את לוקחת את הספוג השני,שמה שמן (בלי מיים!!) ומעבריה על כול הציוד. השאלה לגבי הארכובות,כול עוד הם מברזל או מפלסטיק, את יכולה לנקות אותם עם מים, אבל חבל, כי אחר כך זה גם ככה יתלכלך שוב,, בעקרון אני לא עושה את זה. אבל את הרצועות של הארכובה, את עושה רגיל כמו האוכף. עכשיו,, ציוד רכיבה מעור (נעלים,צא'פס), אל תשתמי עם סבון אוכפים, כי זה הורס את העור. בציוד הזה.. את לוקחת מברשת רכה מנקה את כול החול, הליכלוך שיש עליהם, ואחר כך מעבירה משחה שחורה. מדי פעם את יכולה להרטיב אותם עם מעט מאד מים,, (עם ספוג) וליבש מהר.. מקווה שעזרתי.
בהצלחה

למעלה