ככה../images/Emo9.gif
לפי מה שאני יודעת.. אני מדברת על אוכפים וראשיית עבודה[גם חזיות,מרטינגל וכו'] את צריכה 2 ספוגים דבר ראשון..,שמן אוכפים,סבון לאוכפים,ודלי מים. ספוג ראשון מרטיבים מעט, ואחר כך משתמשים בו עם הסבון. וספוג שני , שהוא תמיד נשאר יבש ואיתו משמנים. את הספוג הראשון את טובלת בתוך דלי המים ואחר כך סוחטת אותו טוב טוב, שישאר מעט מים.(זה לא טוב שיש הרבה מים) אחר כך את לוקחת את הספוג ומשתמשת בסבון.מעבירה בכול הציוד.. מנקה את כול הליכלוכים(האבק שמצטבר בעיקבות השימוש) ובראשיות עבודה, כדי לשמור עליהם (טיפ), אני פותחת את כול החורים בראשייה, ואחר כך מחזירה לאותו חור שהיה, ומעבירה עליהם עם הספוג (שיש בו ת'סבון). בסוף שאת חושבת שעברת על כול מקום אפשרי בציוד העור (אם זה אוכף אז גם החלק התחתון שלו), את לוקחת את הספוג השני,שמה שמן (בלי מיים!!) ומעבריה על כול הציוד. השאלה לגבי הארכובות,כול עוד הם מברזל או מפלסטיק, את יכולה לנקות אותם עם מים, אבל חבל, כי אחר כך זה גם ככה יתלכלך שוב,, בעקרון אני לא עושה את זה. אבל את הרצועות של הארכובה, את עושה רגיל כמו האוכף. עכשיו,, ציוד רכיבה מעור (נעלים,צא'פס), אל תשתמי עם סבון אוכפים, כי זה הורס את העור. בציוד הזה.. את לוקחת מברשת רכה מנקה את כול החול, הליכלוך שיש עליהם, ואחר כך מעבירה משחה שחורה. מדי פעם את יכולה להרטיב אותם עם מעט מאד מים,, (עם ספוג) וליבש מהר.. מקווה שעזרתי.
בהצלחה