ניקוי והברקת חלונות ומראות

הילית111

New member
ניקוי והברקת חלונות ומראות

שלום לכולם שאלה לגבי ניקוי מראות וזכויות כולל דלתות של מקלחון שזה לא ממש שקוף אבל זו זכוכית כזו מחוספסת יש ל י בבית כמה שפריצרים טובים לניקוי מראות וחלונות יש לי של סנו קליר ויש לי גם של יעקובי לניקוי חלונות ונדמה לי גם סנט מוריץ הנקודה היא שתמיד נשארים לי סימנים אחרי הניגוב. מה אני עושה לא נכון ? אני מנגבת עם נייר מגבת פשוט של ניקול או מה שיש לי בבית אולי לנגב עם עיתונים ? ואם כן אז בעיתון רגיל לא בעיתונים כמו לאשה שזה חומר אחר ? או יש טיפ אחר? תודה ושבוע טוב

אוצה

New member
ברור מה את עושה לא נכון

יש לך מלכתחילה אבנית על הדלתות של המקלחון ולכן הברקה במבריק חלונות לא תסיר את זה. קודם כל או שתנקי עם חומר מסיר אבנית (אנטי קאלק ודומיו) ואז תבריקי עם חומר לניקוי חלונות (לא משנה של מי- אלו הנוזלים הכחולים), או שלמכתחילה תנקי עם שפירצר ותערובת ביתית ביחס של חומץף מים (1:1). זה גם מוריד אבנית וגן מבריק. אני מנקה חלונות ומראות עם נייר עיתון- ככה לא נשארים סימנים וחוטים. בהצלחה.

צפנתי

New member
אני מנקה עם עם נייר מגבת חד פעמי

(מגבות נייר) ועם נוזל לחלונות כחול כלשהו, באמת לא משנה איזה.

הילית111

New member
תודה חברות לגבי ניקוי האבנית מדלתות המקלחון

זה כתמים לבנים כאלואז אנטי קאלק וספוג הפלא יתאים? שבוע טוב ושנה אזרחית טובה

הילית111

New member
תודה שבוע טוב ושנה אזרחית טוב הלכולנו

צפנתי

New member
לא מכירה את ספוג הפלא אבל לדעתי

אין מה לעשות איתו נגד אבנית, שהיא חומר קשה ושוחק מאד שלא מגיב לשיפשוף, רק להמסה כימית מניסיוני (כלומר מסירי אבן נוזליים למיניהם, חומץ וכו').

צפנתי

New member
ככה: ניתן לשפשף חומר ממיס אבנית על האבנית

זה יכול להחיש את פעולת ההמסה (שימי לב לא לשפוך ממיס אבנית על ריצוף טרצו
זה ממיס גם אותו ופוגם ביופיו) אבל שיפשוף לבד לא עוזר כלום. וספוג הפלא לדעתי בעיקר עובד על עיקרון של שחיקה ושיפשוף. אני אתן דוגמא אחרת-נניח הידיים שלך מלאות בשמן (צמחי כלשהו). את יכולה לשפשף אותן עד מחר, בלי סבון תמיד ישאר שמן על הידיים. בצירוף של סבון כשלהו-זה יעבוד. בצירוף שיפשוף קל-יעבוד הכי טוב (השיפשוף גורם למלקולות של החומרים להפגו זו בזו יותר מהר וביעילות) הנמשל-את יכולה לשפשף אבנית עד מחר עם ספוג הפלא-בלי מסיר אבנית זה לא יעזור. ואני לא חושבת שחומרי השחיקה של ספוג הפלא עושים הבדל לאבנית. מספיקה מברשת פלסטיק או משהו דומה כדי לתת לחומרי הניקוי לבוא במגע עם האבנתי ולהמס אותה ביעילות.

psa

New member
נגד אבנית גם

להרתיח בקומקום חומץ , לשפוך בזהירות ( חם מאוד) על המקומות עם האבנית. עושה עבודת פלאים. שנת 2012 מוצלחת , קלה ורק טוב.

perhay

New member
ראיתי אצל אמי, שהעוזרת מנקה

עם מים מעורבים באלכוהול רפואי. היא שמה בתוך כלי שהיה בו נוזל לניקוי חלונות ובעזרתו היא משפריצה על החלון. לטענתה, זאת דרך מצוינת לניקוי חלונות.

הילית111

New member
תודה

אני חושבת שחולצת טריקו ישנה וכל נוזל הברקה ינקו לי את החלון לגבי אבנית מניחה שצריך קצת לשפשף.. תודה

למעלה