ניקוי וחידוש העור

meravsabag

New member
ניקוי וחידוש העור

שתי דודות שלי ישבו וחידשו את עור הפנים בצורה מבריקה ומדהימה כך: הן לקחו לימון חצוי לשניים שיש בו מיץ והוא קצת קשה ושמו עליו כפית גדושה של סודה לשתייה ועיסו את פניהן ולא באזור העניים כמובן למשך 2-3 דקות ושטפו את פניהן במים ולאחר מכן עיסו את פניהן עפ מעט דבש למשך 1-2 דקות ושוב שטפו את פניהן ומרחו קרם פנים (לא משנה הסוג או החברה), והפנים שלהן פשוט זהרו והיו מבריקות. דרך אגב דודתי בת 50+ וניקוי הפנים שלה הם מאז ומתמיד עם נוסחה זו ואין עליהן אפילו כתם אחד או מה שמכונה "שחורים". גם אני ניסיתי זאת וזה מעולה אך חשוב לציין לא לבעלי עור עם פצעים פתוחים.

iditush11

New member
אני דווקא שמעתי ההיפך

שחומצת לימון מזיקה לעור הפנים ועלולה לגרום לפיגמנטציה. הרבה קוסמטיקאיות שמבינות עניין אמרו לי להתרחק מלימון ולא לשים ישירות על עור הפנים, תקני אותי אם אני טועה. שזה נוגע לעור הפנים שלי אני מאוד פדנטית ומשתדלת לא לשים חומרים שאני לא יודעת בוודאות אם יועילו או יזיקו. כמו שנאמר עם העור לא משחקים.

meravsabag

New member
על מראית עניים אין אחרת

שוב אם פנייך עם פצעים כמו שאמרתי בהודעה זה לא טוב אבל אם אין לך פצעים אז דעי לך שבעבר לא היה פילינג והשתמשו בלימון ובסודה לשתייה ובכדי להרגיע את העור מרחו דבש ואם תביטי על פניהן של הרבה מבוגרות אפילו מתמונות ישנות אם יש לך תגלי שהן חלקות ומבריקות.

0 אור 0

New member
2 הערות קטנות

1. התמונות הישנות לא אומרות כלום - כי בדרך כלל היו מרטשים את התמונות, ולא מצלמים "טבעי" כמו היום. 2. כשאני מסתכלת על הרבה מאד מבוגרות, אני רואה הבדלים עצומים במראה העור - והמסקנה העיקרית שלי היא שהגנטיקה זה הדבר הכי חשוב ואחריה ההגנה מהשמש. אחרי שני הגורמים העיקריים האלה - באופן ברור מי שמטפחת את העור באופן עקבי העור שלה נראה הרבה יותר יפה מזו שלא עשתה כלום. -- ולגבי עצות עצמן: הלימון - אכן הלימון מבהיר את העור, אבל כמו כל ההדריים, אסור להשתמש בו לפני חשיפה לשמש, והוא עלול לגרום לכתמים אם עושים זאת. זה אמנם יותר דומיננטי לגבי שמני הדרים, אבל נכון גם לגבי המיץ עצמו. על סודה לשתיה לא שמעתי בהקשר של עור הפנים ובפרט לא יחד עם לימון - אני יודעת שהיא מעט מחטאת והשתמשו בה לחיזוק החניכיים. יתכן שהחיטוי העדין של הסודה לשתיה מונע פצעים?? דבש אכן ידוע מאד גם להזנה וגם לריפוי פצעים, והוא מרכיב קבוע במסכות לפנים.

meravsabag

New member
כנראה שלא הבנת נכון

אף אחד לא אמר לך למרוח את הלימון ולצאת לשמש אלא לעסות את הפנים 2-3 דקות בערך ולשטוף במים כך שפיגמנטציה לא תהייה, בנוסף יש כאן קוראת שאכן ניסתה את זה ואומרת שאכן זה עזר והיטיב את מוזמנת לשאול אותה על כך.

גם אף אחד לא תקף אותך אישית

אבל כדאי לציין שאחרי שימוש בלימון על העור-כדאי להמנע מחשיפתו לשמש.וגם-לא כל מה שמיטיב עם האחד בהכרח יתאים לשני. אז זה לא אישי נגדך או נגד דודתך,אלא הסתיגויות והערות

ה מוזה

New member
חשבתי על מה שכתבת רווי

תרופות סבתא של "פעם" גם התאימו ל"פעם" לעיתים הרבה יותר מאשר לעידן הזה , לצורת החיים אם שמת לב בוודאי ראית גם בסרטים של פעם איך היו מטיילות נשי העיירה ,כששמשיה תמיד מצלה ומגינה מפני השמש הן נזהרו מחשיפת העור לשמש , אולי זה מסביר את זה שהן עשו שימוש במיצי הדרים ולא סבלו מאותן תופעות היות ולא נחשפו לקרני השמש ,לא ראית פעם נשים צולות עצמן בשיזוף על חוף הים ,קצת היה הפוך אישה היתה מתהדרת בעורה הלבן והצח .. וכמובן שכל תוספת והארה מתקבלת בברכה כשהיא נאמרת / נכתבת באדיבות כפי שכתבת

meravsabag

New member
לרגע לא חשבתי על תקיפה אישית

וחבל אם הבנת זאת כך בכל אופן אני חושבת שההודעה של "מוזה" אחרי עונה.

ה מוזה

New member
נשמע נהדר ../images/Emo28.gif

אכן על פילינג פירות הדר שמעתי , את הטיפ עם הלימון ניסיתי פעם דבש מרחתי , סודה לשתיה חדש לי ( יש לך מושג מה עושה הסודה ? אולי מלבינה כמו בשימוש להברקת שיניים ?)אז, תודה על העצות של הדודות אין כמו הפנים של הסבתות כעדות לפלא שבתרופות הסבתא . מביא לי חשק לנסות
שבת שלום ו..

iditush11

New member
אהמממ סודה לשתייה נשמע לי קצת

חסר אחריות לשים על עור הפנים, ולא אין לי פצעים אבל מצד שני אני מפחדת מכתמי פיגמנטציה ואני יודעת בוודאות שלימון גורם להבהרת עור הפנים ועלול ליצור כתמים מכוערים, ראיתי את זה על חברה טובה שלי שמרחה לימון על עור פניה וכתוצאה מכך נוצרו לה כתמים ממש מכוערים!! ושום דבר לא עזר לה. חבל לפי דעתי לעשות משחקים במסיכות ביתיות שזה נוגע לעור הפנים שלנו שעם נוצרים נזקים אז הם בדרך כלל בלתי הפיכים, כוויות מחומצות זה דבר מאוד לא נעים ולימון זאת חומצה.

ה מוזה

New member
אז אם את לא בעד

תרופות סבתא ואינך מאמינה מוטב שתמצאי פורום בו העצות יהיו טובות עבורך . יקירתי, האם כשאת קונה קרם של כריסטיאן דיור במאות שקלים שאלת את עצמך פעם מאין נשאב הידע שהביא לכך שתשלמי מאות שקלים ? האם מעולם לא רכשת מסיכה יקרה להחריד והיא הותירה את עור פניך אדום וצורב ?{ ע"ע רגישות} אם אינך מוצאת שום עניין במסיכות ביתיות וכל גלישתך כאן מסתכמת בהתנגחות בגולשים ובאזהרות מרחיקות לכת על כל ניסיון של חלוקת ידע כאן [ שזו מהות הפורום ] את יותר ממוזמנת למצוא מקום קרוב יותר לטעמך ולעור פניך .[ מדגישה שוב - יש שורת אזהרה בראש הפורום ] אין צורך בהערות שלך "חבל לפי דעתי לעשות משחקים במסיכות ביתיות " חבל שאינך עוצרת לרגע לחשוב - שכל אותן מסיכות ביתיות היו בשימוש אלפי שנים לפני שנפתח כלל הסופרפארם הראשון. אני חוזרת ומדגישה שוב - כאן המקום לחלוק ולשתף בתרופות סבתא ואני מודה לכל אלו שעושים זאת מרצונם הטוב

iditush11

New member
מוזה שלא תביני אותי לא נכון

אבל חשוב לי להדגיש זאת שלא כל מה שטבעי וביתי הוא בהכרח בריא או טוב לעור הפנים, הידעת שגם לחומרים הכי טבעיים מפתחים תגובות אלרגיות? הידעת זאת? אני לא שוללת תרופות סבתא אבל שוב פעם וחשוב לי לשים פה חוצץ לימון לא בריא לעור הפנים, זה עלול לפתח פיגמנטציה ואני חושבת שמן הראוי לשים דגש גם על הדברים הפחות טובים שבמקרה הזה חומצה של לימון עלולה לגרום לתוצאות לא הכי מלבבות. בדברים מסויימים פשוט לא משחקים אבל שכל אחד יעשה כראות עיניו ואני ממש לא חושבת שאני מתנגחת כאן באף אחד, בסה"כ אני מביאה את הפן הנוסף לכך. שבת שלום.

לגבי לימון-יש משהו בדבריה של עידית

וש מבלי להכנס לרוח בהם נאמרים דברים-האמת היא שלא התעמקתי בסוגייה הזו... אבל עד כמה שאני למדתי-כשמשתמשים בתמציות הדרים או שמני הדרים אסור להחשף לשמש כ- 12 שעות לאחר השימוש בגלל סכנת פיגמנטציה. וזה כולל שמן לימון. אז אולי כדאי לפני שמנסים מסכה כזו לפנים-להשמתמצש קודם במין "טסטר" על הזרוע וכד' ולראות מה קורה. כי באמת חבל להרוס את הפנים אם לא חייבים. זה נכון שטבעי הוא טוב אבל אפילו אני תמיד מסייגת שלא כל מה שטבעי הוא בהכרח בריא אם לא נוהגים לפי "הוראות ההפעלה" במדויק. ותמיד לזכור שכאן זה אינטרנט ולכן כל עיצה היא בגדר עיצה בלבד. שבת שלום

iditush11

New member
זה בדיוק מה שאמרתי והתכוונתי

לגבי מה שרווינסרה כתבה, לימון גורם לפיגמנטציה וכל קוסמטיקאית שאני מכירה אמרה לי שצריך להתרחק מלמרוח לימון על עור הפנים כמו אש, לא רק שזה לא מועיל אלא גם מזיק. חבל להרוס את עור הפנים.

ה מוזה

New member
את הסודה לשתיה

ניסיתי מספר פעמים להלבנת שיניים
בזה היא היתה טובה { או שזה היה הלימון) בכל אופן אזל לי הדבש , שהוא בהחלט היה נפלא לפנים ניסיתי פעמיים מסיכת דבש והיה נהדר ועכשיו סיימתי פינוק פילינג לפנים עם שמן זית ומלח משהו מדהים שמן הזית לפנים , הסודה לשתיה נראה לי קצת מפחיד על הפנים .. מעדיפה את הדבש ,מי פנים שאני מכינה מגרניום לימוני שמן זית [ כבר אמרתי ?
] , לפעמים גם חלמון ביצה מתווסף לחגיגה.. שבת שלום ותודה לך

meravsabag

New member
אל תפחדי מהסודה לשתיה

לא אמרתי להשחיז או לשרוט את הפנים אלא לעסות. האמני לי יש ויהיו תוצאות טובות.

רויהלה

New member
תודה

ניסיתי מעולה ואל קרה לי כלום עם סודה לשתיה! תוספת המלצה אחרי המסכותה אלה לשים לבן של ביצה מעולה! ואחרי זה קרם לחות ועיסוי קל... עדיף לעשות את כל המסיכות במנוחה עם מוזיקת רקע... שבת שלום לאנשי הפורום ומנהלת המדהימה

ה מוזה

New member
../images/Emo24.gif

יקירתי איזו הפתעה נעימה תוספת נפלאה לפורום עכשיו אני קוראת ששמת לבן של ביצה.. וזה אחרי ששמתי צהוב של ביצה מישהו נראה לי צריך לעשות לי סדר בין הלבן לצהוב איך הרגיש על הפנים הסודה והלימון?? וכן, מסיכות זה פינוק שכדאי לעשות ברגיעה גם פינוק לנפש , תודה לך ושבת נפלאה

למעלה