ניקוי חנוכיה.

mיטלמן

Well-known member
איך?
חנוכיית נרות רגילה,
כולה מלאה חלב נרות, או דונג או אין לי מושג מה,
איך לנקות?
האמת, אצלם כשתהיה נקיה, היא בעצם חנוכיית שמן ופתילים, (פתילות?), אבל נראה לי פאצ'קראי, משתמשת בה עם נרות.
תודה מראש.
או שאקנה כזו ירושלמית, עם זכוכית, אוהבת מאד.

מ ש ה 53

Well-known member
מנהל
איך?
חנוכיית נרות רגילה,
איך לנקות?
האמת, אצלם כשתהיה נקיה, היא בעצם חנוכיית שמן ופתילים, (פתילות?), אבל נראה לי פאצ'קראי, משתמשת בה עם נרות.
תודה מראש.
לשפוך מים רותחים או להשרות בכלי עם מים רותחים. השעווה תרד ותצוף.

איך?
חנוכיית נרות רגילה,
איך לנקות?
תודה מראש.
גם אני בעד מים רותחים כמו שייעץ משה 53. לגבי חנוכייה עם כוסיות זכוכית - כדאי לקנות אחת פושטית. פס מתכת זהוב (זהירות - לוודא שזו באמת מתכת כי בעשור האחרון ראיתי כאלה עשויות פלסטיק שמתחזה למתכת, וזה מסוכן), כוסיות, פתילות וזה כל כך זול שאחרי החג זורקים לפח ובשנה הבאה קונים חדש וזהו. זה אף פעם לא מתנקה כמו שצריך.

mיטלמן

Well-known member
גם אני בעד מים רותחים כמו שייעץ משה 53. לגבי חנוכייה עם כוסיות זכוכית - כדאי לקנות אחת פושטית. פס מתכת זהוב (זהירות - לוודא שזו באמת מתכת כי בעשור האחרון ראיתי כאלה עשויות פלסטיק שמתחזה למתכת, וזה מסוכן), כוסיות, פתילות וזה כל כך זול שאחרי החג זורקים לפח ובשנה הבאה קונים חדש וזהו. זה אף פעם לא מתנקה כמו שצריך.
תודה רבה אורני.

אור הסקרן

Active member
כמו שכתבו אפשר לשפוך מים חמים אפשר גם מסננת או אפילו המסננת של הכיור תספיק אם המים בברז גם פתוחים במקביל על מנת לקרר את השעווה

ויוי 25

Well-known member
אפשר בקלות בעזרת פן מכיוון שהחום הגבוה ממיס במהירות את כל השעווה .

ואפשרות שנייה לניקוי חנוכייה במים רותחים.
הדגמה ראי כאן:

נערך לאחרונה ב:
למעלה