ניקוי לכלוך מהצוואר

Daniels Vision

New member
ניקוי לכלוך מהצוואר

שלום לפורום. מה הדרך הכי יעילה לנקות לכלוך שהתקשה על הפרטבורד? (תמונה מצורפת, למרות שהמצב שלי לא עד כדי כך קשה) יש לי נוזל לניקוי, אבל הוא לא כ"כ עוזר בלהוריד את הלכלוך הקשה. בהתחלה ניסיתי להוריד קצת עם המפרט ואז לנקות עם הנוזל, אבל שמתי לב שזה קצת שורט ופוגע בצוואר, אז וויתרתי. יש הצעות?

Groverman

New member
וואו הפרטבורד הזה במצב רע

כן, יש דרך יותר בטוחה לעשות את זה. קח מברשת שיניים רכה, ותשתמש עם החומר ניקוי שלך (איזה יש לך אגב?) וככה תוכל לשפשף את החומר בלי לשרוט את העץ. בהצלחה!

Daniels Vision

New member
יש לי "Pump Polish" של גיבסון.

http://www.musiciansfriend.com/product/Gibson-Pump-Polish?sku=420150&src=3SOSWXXA

new blood

New member
בדרך כלל אומרים להשתמש בשמן לימון

אבל קבל טיפ... לפני כמה חודשים כשרציתי גם לנקות את הפרטבורד, צילמתי תמונה ושאלתי בחור שבונה גיטרות איך לנקות את זה מבלי לפגוע בעץ. הוא אמר להשתמש בטרפנטין מינרלי, ואתה לא מאמין איך שזה מנקה! תשים ממש טיפה על איזה בד (100% כותנה) ותשפשף על הפרטבורד, זה יורד ברגע.. תנסה לנגב את הטרפניטין כמה שיותר מהר עם מטלית יבשה, זה לא בריא במיוחד לעץ - ולכן, חשוב מאוד - אחרי הניקוי עם הטרפנטין צריך למרוח על הפרטבורד שמן לימון בשביל להחזיר לעץ את הלחות (הטרפנטין מייבש מאוד) - לשים ממש קצת על בד 100% כותנה כלשהו ולמרוח, לחכות כמה שניות ולנגב - לא לתת לשמן להיספג כולו בעץ. את השמון לימון קניתי במיוזיק סנטר - בקבוקון שלא נראה שאיי פעם אני יגמור אותו (משתמשים ממש בטיפה), עלה בסביבות 30 ש"ח. לגבי הטרפנטין אנ לא יודע, היה לי בבית. אין לך מה לדאוג, הבחור גאון בגיטרות, ואפילו עוד בנאדם שבונה גיטרות אישר לי את זה.

WinterZ

New member
תומאס אתה בכלל חולה ניקיון לא ?

לפי מה שזכור לי כל סוף טראק אתה מנקה את המיתרים ניקוי יסודי.

The M a S k

New member
שאלות בנושא

זה יכול לרדת? איך מנקים דבר כזה מאקוסטיות [פרטבורד רוזווד כמובן].

למעלה