ניקוי מחשב מאבק עם מפוח של מקיטה

רוב הזמן נח

Well-known member
כך אני מנקה מידי כמה חודשים עם מפוח (לא מקיטה).
במקביל אני מפעיל גם את השואב כדי שהאבק לא יסתובב יותר מידי בתוך המחשב, המפוח חזק יותר מהשואב הביתי.
אתה יכול לשאוב מה שכבר נפל או במרחק מרכיבי המחשב שמתפזרים אחרי שהעפת אותם עם המפוח. בעיקרון מנקים עם מפוח.

em28

Well-known member
הפוך גוטה, הפוך !!
מילא מקיטה, אבל למה מפוח ולא שואב, למה מבחוץ ולא מבפנים, ולמה לא לפרק את התכשיט ?
בסרטון הזה יש הרבה רוח, אבק ואבנים מתעופפות ומעט מאד ניקוי של המחשב.

ואני אומר: אם כבר, אז לך על האנטררררררררררררר !

רוב הזמן נח

Well-known member
הפוך גוטה, הפוך !!
מילא מקיטה, אבל למה מפוח ולא שואב, למה מבחוץ ולא מבפנים, ולמה לא לפרק את התכשיט ?
בסרטון הזה יש הרבה רוח, אבק ואבנים מתעופפות ומעט מאד ניקוי של המחשב.

ואני אומר: אם כבר, אז לך על האנטררררררררררררר !
שואב לא יודע לנקות. ואם תצמיד את הקצה של הצינור למה שאתה שואב בשביל שיצליח לשאוב, תייצר חשמל סטטי שיזיק למחשב. ניקיתי פעם מצלמה עם שואב. אחר כך נתתי צילום ושמעתי פיצוץ קטן. הנורה של הפלש התפוצצה.

em28

Well-known member
שואב לא יודע לנקות. ואם תצמיד את הקצה של הצינור למה שאתה שואב בשביל שיצליח לשאוב, תייצר חשמל סטטי שיזיק למחשב. ניקיתי פעם מצלמה עם שואב. אחר כך נתתי צילום ושמעתי פיצוץ קטן. הנורה של הפלש התפוצצה.
מה שצריך לעשות זה בכמה שלבים, שאף אחד מהם לא כולל מפוח:
0. לנתק מהחשמל, לשחרר חשמל סטטי, לשחרר חשמל סטטי, לשחרר חשמל סטטי.
1. לפתוח ולפרק את כל מה שקל לפרק.
1.1. לשחרר חשמל סטטי.
2. לשאוב את האבק/אבנים/שערות שניתנים לשאיבה בקלות
2.1 . לשחרר חשמל סטטי.
3. לנקות עם מכחול את האבק היותר קשוח
3.1. לשחרר חשמל סטטי.
4. לשאוב את האבק שהשתחרר עם המכחול.
4.1. לשחרר חשמל סטטי.

אם זה מספיק - סבבה.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה שצריך לעשות זה בכמה שלבים, שאף אחד מהם לא כולל מפוח:
0. לנתק מהחשמל, לשחרר חשמל סטטי, לשחרר חשמל סטטי, לשחרר חשמל סטטי.
1. לפתוח ולפרק את כל מה שקל לפרק.
1.1. לשחרר חשמל סטטי.
2. לשאוב את האבק/אבנים/שערות שניתנים לשאיבה בקלות
2.1 . לשחרר חשמל סטטי.
3. לנקות עם מכחול את האבק היותר קשוח
3.1. לשחרר חשמל סטטי.
4. לשאוב את האבק שהשתחרר עם המכחול.
4.1. לשחרר חשמל סטטי.

אם זה מספיק - סבבה.
למה לפרק ולסבך? עם מפוח זה עושה את העבודה.

frankthe2

Active member
למה לפרק ולסבך? עם מפוח זה עושה את העבודה.
לא תמיד מפוח עושה את העבודה. לעתים בגלל שיש צפיפות של רכיבים אז גם אם תעבוד עם מפוח לא תצליח לנקות את הלכלוך שהצטבר לך במחשב. הפתרון אז הוא פירוק הרכיבים השונים וניקוי של רכיב בנפרד. הסרטון בתחילת השרשור הוא דוגמא מצויינת לכך. הקרור המאסיבי, כרטיס המסך המאסיבי שמתחתיו נמצא עוד כרטיס - כל אלה מונעים גישה ישירה של המפוח לרכיבים עצמם ואז המפוח עושה עבודה אבל בהחלט לא מושלמת. במצב כזה מפרקים, מנקים ומחזירים בחזרה.

רוב הזמן נח

Well-known member
לא תמיד מפוח עושה את העבודה. לעתים בגלל שיש צפיפות של רכיבים אז גם אם תעבוד עם מפוח לא תצליח לנקות את הלכלוך שהצטבר לך במחשב. הפתרון אז הוא פירוק הרכיבים השונים וניקוי של רכיב בנפרד. הסרטון בתחילת השרשור הוא דוגמא מצויינת לכך. הקרור המאסיבי, כרטיס המסך המאסיבי שמתחתיו נמצא עוד כרטיס - כל אלה מונעים גישה ישירה של המפוח לרכיבים עצמם ואז המפוח עושה עבודה אבל בהחלט לא מושלמת. במצב כזה מפרקים, מנקים ומחזירים בחזרה.
אז מפרקים ומנקים את החלקים עם המפוח. לא עם שואב.

נערך לאחרונה ב:
למעלה