ניקוי מכשיר אינהלציה? שאלה לרופא

ציפלה

New member
ניקוי מכשיר אינהלציה? שאלה לרופא

יש לכם רעיונות איך לשמור על הניקיון בלי לעבוד יותר מידי קשה מידי יום? האם אתם מנקים את המכשיר אחרי כל שימוש. איך? מחכה לתשובתכם? משבלולית

jasmine38

New member
סטריליזר

הכי טוב לרכוש סטירילייזר (למי שיש כסף), כי הרופאים ממליצים על ניקיון לאחר כל שימוש. אולי כדאי לבחון את המוצרים בשוק, להציע מכרז, ולהשיג במחיר סביר יותר לטובת כל הקהילה, . (הנה נולד לי עוד רעיון) אולי נבקש מ-1386, להכין את הפרוייקט, של איסוף הנתונים, של המוצרים הרלוונטיים בשוק (לרבות קטלוגים והסברים), לדאוג לערב את היועצים הרפואיים שלנו, ולהביא את כל המידע לועד, שיבחן האפשרויות למימוש הרעיון.

ציפלה

New member
ניקוי מכשיר אינהלציה מדר' בנטור

כיצד לנקות מכשירי אינהלציה ביתיים ? 1. להסיר את כל החלקים הניתנים לניקוי. 2. לרחוץ עם מים וסבון. 3. לעשות סטריליזציה: א. ע"מ לבצע סטריליזציה יש להרתיח מים למשך כ – 5 דקות. ב. להוסיף למים אקונומיקה ביתית , ל – 250 cc מים -5 cc אקונומיקה. ג. להשרות 3 דקות את החלקים בתערובת זו . ד. ליבש היטב באוויר. לחילופין ניתן לבצע סטריליזציה ע"י אלכוהול 70-90% או ע"י הכנסת החלקים למיקרוגל למשך 5 דקות (בתנאי שהפלסטיק עמיד למיקרוגל) או ע"י רחיצה במדיח כלים ,(אם הפלסטיק עמיד במדיח כלים)אך בתנאי שהטמפרטורה היא 70 מעלות למשך 30 דקות. אני אישית מוצאת שמים ואקונומיקה או מיקרוגל הם הדרכים הפשוטות לסטריליזציה. בברכה ד"ר בנטור לאה

אמשל12

New member
לד"ר בנטור

תודה על תשובתך המפורטת. מה דעתך על הרעיון שהציע יסמין? האם סטרליזטור של בקבוקי תינוק יעיל? האם ניתן להכניס לתוכו את כל החלקים?

אמשל12

New member
לאן נעלמה השאלה של SUNBEAM?

זו דווקא הייתה שאלה מאוד מאוד חשובה

sunbeam

New member
השאלה היתה...שאלה לרופא

הכללים שהובאו על חיטוי הנבולייזר היו כללים לצדיקים. אני רחוקה מלהיות צדיקה בעניין... (ולא אפרט). מה המינימום שצריך לעשות. אני עושה 3 אינהלציות ביום! אין לי זמן מיותר. אין לי מיקרוגל ואין לי מדיח גם ככה אני מבזזבזת כ- שעה ביום על אינהלציות בבוקר בצהרים ובערב במקום לישון. בפעם היחידה שניסיתי להרתיח בסיר את הנבולייזר נדבקה לו שכבה של אבנית שנאלצתי לשטוף במי ברז אחרי ההרתחה. מה לעשות?!!

sunbeam

New member
וגם

מה הסכנה בשימוש בנבולייזר "מלוכלך"? הרי הכי הרבה אני אדביק את עצמי, לא?

jasmine38

New member
החיים המושלמים../images/Emo175.gif../images/Emo176.gif../images/Emo78.gif

אנו צריכים להבדיל בין שתי עקרונות: 1. כפי שכתבה סאנביים : מה הסכנה בשימוש בנבולייזר "מלוכלך"? הרי הכי הרבה אני אדביק את עצמי, לא? 2. כפי שכתבה סאנביים: לכל ה"לא" צדיקים...... "מה המינימום שצריך לעשות", (לנקות את הנבולייזר וכו'). ובכן........ לגבי שאלה 1: נבולייר או כל חפץ רטוב, "מדביק" אליו, כל מיני מזהמים מהאויר, ולכן חשוב לייבש את הכלי. לגבי שאלה 2: ככל הזמן חולף, ומוסיפים נוזלים לנגלה הבאה וכו וכו, גדל הסיכוי, למימוש ההדבקה. הכל ענין של רמת הסיכון שכל אחד מוכן לקחת. איך אפשר לצפות מגורם מקצועי (רופא לצורך הענין), לצייר לנו קו, עד היכן זה בטוח, ומהיכן זה לא בטוח. זה נראה לי לא מקצועי, להגדיר טווח של 6,12,24 שעות, ואו כל 2,4,10 מחזורים של שימוש. צריכים להסכים, שאנו חיים באי וודאות בכל המישורים, והצורך בניקוי לאחר כל שימוש, הוא המיטב, שקשה לממש, וכל אחד יחליט עד כמה ואילו הנחות, הוא מוכן לעשות לעצמו, לטובת שיגרת החיים הנורמלית. לדוגמא: קציר החטאים שלנו באוכל (כמות, הגיינה, כימיקלים וכו וכו').

sunbeam

New member
לא מסכימה איתך

בעיני זה בבחינת "תפסת מרובה לא תפסת". אם מציבים תנאים שאי אפשר לעמוד בהם מראש הרי שההתנגדות עולה או בשפה המקצועית מידת ה- compliance יורדת. לא יותר חכם לדרוש או להמליץ על משהו שהוא גם כדאי ותןרם וגם ניתן לביצוע? לא כדאי לפחות לשטוף את הנבולייזר פעם ביום מאשר בכלל לא כי ה"תיק" הזה גדול מידי לאדם צעיר ועסוק? אני חושבת שבכלל זוהי שאלה מאוד חשובה שנכונה לכל ה"דרישות/המלצות" של הצוות המטפל.

jasmine38

New member
wishfull thinking

לטפל מחלת ה-CF, זה משהו שאפשר לעמוד בו? תלוי את מי שואלים. יש רצוי ומצוי, אני חושב שצריך לעשות את המצוי, ולשאוף אל הרצוי. אם לפי סדרי העדיפויות, וחלוקת זמנך, את בוחרת לעשות זאת פעם ביום, אז אחלה. בשבילי את אפילו חרדית הדוקה (על משקל קיום מצוות הדת). אני אפילו את זה לא עושה (ואל תגלי לאף אחד). אתן לך דוגמא ממש מטורפת (אבל ממש ממש ממש מטורפת) חולי CF יכולים להדבק בסבירות נמוכה, מכל אדם, שאנוט לא יודעים מיהו. זה יכול להיות אדם מצונן עם חיידקים "כבדים", בסיכוי של 1/1,000, זה יכול להיות אדם חולה CF, עם חיידק מגעיל אחר בסבירות של 1/100,000. זה יכול להיות אדם עם סארס בסבירות של 1/10,000,000. שאלות רטוריות: 1. מי מגדיר מהיא סבירות נמוכה? מאיזה שלב (מאיזה סיכוי סטטיסטי, זה מפסיק להיות סבירות נמוכה? 2. מה רמת ההגנה, שאני יכפה על עמצי, (או שמישהו יכפה ואו ימליץ לי), לרמת סיכון סטטיסטי זה או אחר?

ניקוי מכשיר אינהלציה

- את כוסית האינהלציה יש לשתוף במים זורמים ולהניח להתייבש בצד- עד לשימוש הבא. בדרך-כלל זה לא לוקח יותר מ-5 שניות. אורי אפרתי.

jasmine38

New member
לדר' אפרתי, אנא התייחסותך.........

שאלתה של סאןביים: "מה הסכנה בשימוש בנבולייזר "מלוכלך"? הרי הכי הרבה אני אדביק את עצמי, לא?"

למעלה