ניקוי מנגנון/סוללה של ברז מים

Borisyo

Member
קשה לכוון ידית של ברז לזרם הרצוי עם תנועות קופצניות כשידית לא זזה חלק. אני רוצה להוציא מנגנון ולהשרות בסנו אנטי קאלק במים חמים. רשום על בקבוק: מכיל חומצה זרחתית וחומצה סולפמית. ראיתי של חברה אחרת והיה רשום על בקבוק: מכיל 40% מחומצה זרחתית.

אמרו לי שמלח לימון גם טוב. לא יודע מה רצוי יותר.

אחרי ניקוי ראיתי שמישהו המליץ לשים וזלין על הברגה בשביל למנוע תקיעות בפעם הבאה אם יש צורך לפרק.

רשר

Well-known member
מנהל
קשה לכוון ידית של ברז לזרם הרצוי עם תנועות קופצניות כשידית לא זזה חלק. אני רוצה להוציא מנגנון ולהשרות בסנו אנטי קאלק במים חמים. רשום על בקבוק: מכיל חומצה זרחתית וחומצה סולפמית. ראיתי של חברה אחרת והיה רשום על בקבוק: מכיל 40% מחומצה זרחתית.

אמרו לי שמלח לימון גם טוב. לא יודע מה רצוי יותר.

אחרי ניקוי ראיתי שמישהו המליץ לשים וזלין על הברגה בשביל למנוע תקיעות בפעם הבאה אם יש צורך לפרק.
חומצה זרחתית - החלק העוקץ בגרון בקוקה-קולה, כל כלי אחרי דילול/שטיפה במים מתאים לשתיה

Borisyo

Member
עדכון: היה קשה לשחרר בורג אלן. שמתי ספריי חלודה, לקחתי פלייר ושיחררתי כמה צעדים אחורה וצד אחד קדימה עד שהתחיל לזוז חופשי. עכשיו הוא תקוע במקום ולא יוצא. ניסיתי להבריג חזרה ואני מרגיש שהוא לא מתחזק.

הפקק קטן שמסמן מים חמים ומים קרים נשבר לשני מחציות. אחד נשאר ושני נפל פנימה לתוך הברז. אני עצרתי עבודה בינתיים. לא חושב שידית תתפרק... אני חושב לעטוף פקק עם איזה טפלון בינתיים שמים לא ייכנסו לחור. הפקקיפ לא נמכרים בטמבורייה אני חושב...

אני משתמש בסט הזה. אולי כדאי לקנות מברג לברגי אלן? לא יודע אם נמכר סט של מברגים מסוג זה.

קבצים מצורפים

• 20220603_073112.jpg
    20220603_073112.jpg
    KB 819.3 · צפיות: 5
  • 20220603_073844.jpg
    20220603_073844.jpg
    KB 148.7 · צפיות: 5
נערך לאחרונה ב:

רוני1955

Active member
הסט אלן הזה הוא די זבל. קנה לעצמך סט נורמלי, רצוי עם קצה כדורי. הברגים בברזים הם מילימטריים, אבל לצערי בארץ יש גם שימוש בברגים אינצ'יים. לגבי הפקק, עזוב אותו. הוא באמת מיותר.

Borisyo

Member
@רוני1955 ראיתי סט של 9 כלים כדוריים של האנטר טולס במחיר 98₪ בארץ. ראיתי סט של 5 כלים כדוריים, מגנטיים בעליאקספרס במחיר 17$.

האם באמת צריך מידות 6 מ"מ, 8 מ"מ ו-10 מ"מ לצרכים בבית? הן לא מיועדות לברגים ברכב, אופנוע שאין לי. אולי אסתפק במידות 2 מ"מ, 2.5 מ"מ, 3 מ"מ, 4 מ"מ ו-5 מ"מ?

רוני1955

Active member
לי יוצא להשתמש גם במפתחות הגדולים בכל מיני הזדמנויות. לדעתי, כדאי להחזיק בסט שלם. כנס לזאפ, יש שם במחירים נמוכים יותר.

למעלה