ניקוי ספה מבד

marlakash

New member
ניקוי ספה מבד

קיבלתי מההורים שלי ספה, והשותפים שלי לכלכו אותה - אין לי מושג ממה, אבל היא שחורה כולה מרוב שישבו עליה. לדעתי הם גם איפרו עליה אפר סיגריות. איכס
קיבלתי טיפ מידיד שאפשר לערבב מים עם חומץ וסודה לשתייה וניסינו אני וחבר שלי לשפשף את זה קצת עם מברשת. בחלק מהמקומות זה עובד ומלבין את האיזורים השחורים, אבל זה לא הופך את זה ללבן לגמרי, אלא צהבהב קצת, וזה גם לא אחיד. בחלק מהמקומות זה נשאר שחור. הספות האלה ממש רכות וכיפיות ואני מודאגת מכך שאצטרך לזרוק אותן כי הן איבדו את הצבע הלבן שלהן. יש למישהו כאן נסיון עם ניקיון של דברים כאלה? כמה יעלה לי להביא מקצוען הביתה שיעשה את זה? תודה מראש

אני לא מבינה כ"כ בניקוי ספות,אבל בכימיה כן

וערבוב חומץ (חומצה)+סודה לשתייה (בסיס) מנטרלים זה את זה וגם יכולים ליצור תרכובות לא סימפטיות לפעמים. מצערת שלא יכלתי לעזור. אני בטוחה שמישהו פה כן ידע.
אני במקומך הייתי מכריחה את השותפים שליכלכו את זה לדאוג לניקיון שלה כולל הוצאות ניקוי של איש מקצוע אם צריך.

חחח באתי לשאול אותו דבר

הספה שלי לא לבנה, אלא אפורה בהירה מבד עבה כזה. התלכלכה מעצם בצבע חום שהכלבה כירסמה בזמן שהיינו באירוע. ניסיתי היום לשפשף עם אבקת כביסה ומגבונים לחים - טיפה עזר, אבל נראה לי שזה מטמיע את הכתם פנימה בין הסיבים של הבד. אין איזה חומר תעשייתי שקונים לניקוי ריפודים או משהו (שואלת את חברי הפורום)? בברכת ספות נקיות ושנה טובה!

גאוי7

New member
אתמול כיבסנו את הספה כמו בגד

מהלנו נוזל כביסה לכביסה ביד בדלי מים - ועברנו עם סקוצ' מסוג חזק, ולגבי כתמים ממש - עם משחת כלים קלין או קליה - הספה ממש רעננה .

גאוי7

New member
שכחתי - לא אבקת כביסה !, עושה כתמים, רק נוזל

+ לאפקט נקי - לכבס ממש את כל הספה , אחרת יהיו עוד פעם כתמים והפעם מעצם פעולת הניקיון .עבודה לשעתיים +,

yifatel007

New member
ממליצה בחום על חומר

לניקוי ריפודים ושטיחים של יעקובי בשם "קרבונה". בקבוק אדום שבראשו מברשת שערות וספוג. אצלנו משמש בכבוד כבר מספר שנים לניקוי הספה וכתמים מקומיים על השטיחים, לא משאיר אף סימן של רטיבות כשמתייבש. נמכר ברשתות ב- 25-30 ש"ח.

אוצה

New member
יש חומר לניקוי ריפודים בשם TUFF STUFF

של STP. זה ספריי יקר אבל מעולה. אני הורדתי ג'יפה גם מהשמושבים ברכב וגם מהספות האוף וויט שלי (והמדובר אצלי בבית בחתול וילדים קטנים שעושים כל מיני דברים על הספות...).

אוצה

New member
יש חומר לניקוי ריפודים בשם TUFF STUFF

של STP. זה ספריי יקר אבל מעולה. אני הורדתי ג'יפה גם מהמושבים ברכב וגם מהספות האוף וויט שלי (והמדובר אצלי בבית בחתול וילדים קטנים שעושים כל מיני דברים על הספות...).

אוצה

New member
זה משהו כמו 40-50 ש"ח למיכל. ראיתי בהום סנטר

ואני אישית קניתי אצל מכון לניקוי רכבים שם ניקיתי פעם את המושבים של הרכב שקניתי כי הם הצחינו מסיגריות והיו מטונפים). מאז אני מכורה ומשתמשת בחומר גם בבית. שווה כל שקל! מצטרפת לך תמונה של האריזה.

marlakash

New member
יש המלצה לנוזל כביסה ספציפי?

יש לי פרסיל ג'ל, זה יעבוד?

גאוי7

New member
לדעתי צריך רק נוזל לכביסה ביד

ממליצה למשל על טקסטיל שמפו הנוזלי שמיועד במיוחד לכביסה ביד , את סוד אני לא אוהבת אבל - בטח יש עוד ?

דורי56

New member
ניקוי ספה

אתמול בלילה ניקיתי את הספה (היו בה המוןןןןןןן כתמים). הבוקר הספה כבר יבשה ונקיה כמו חדשה. לקחתי פחות מ1/4 כוס חומר ניקוי בשם פנטסטיק (אני מנקה הכל עם החומר הזה)וכ2 כפות קליה (חומר להסרת כתמים בכביסה) דיללתי במים וניקיתי את הספה עם מברשת לאחר מכן ניגבתי עם מגבת.

למעלה