ניקוי ציפורניים

ניקוי ציפורניים

גיליתי עכשיו שיטה הזויה משהו אבל היא עובדת!
קורה לי לפעמים שהציפורניים מצהיבות או מוכתמות מלקים מסויימים, במיוחד כשאני מורידה לקים כהים, אפילו שאני תמיד שמה שכבת בסיס. ואז אני מתבאסת ללכת בלי לק ורק עם מחזק, למרות שאני אוהבת את המראה הטבעי הזה לפעמים.

היום חברה אמרה לי שאפשר לנקות ולהלבין את הציפורניים עם... אקונומיקה!
לי זה נשמע מאוד מוזר אבל אמרתי יאללה, ננסה. שפכתי קצת אקונומיקה לפקק של הבקבוק של החומר, טבלתי עם מקלון אוזניים ומרחתי על כל ציפורן. חיכיתי דקה-שתיים ושטפתי ידיים עם סבון כמובן, כי זה חומר רעיל... וזה עבד! עכשיו הציפורניים שלי ורדרדות ובריאות!

יש מצב שכבר ידעתן את זה אבל הייתי חייבת לחלוק את פיסת המידע הזו אתכן, טיפ מעולה לדעתי.

yaelsn

New member
לא הכרתי את השיטה, אבל זה לא קצת מפחיד?

לא הרגשת איזה כאב או צריבה?...

Bonushkie

New member
יש שיטה אחרת שמצאתי שנראה לי פחות מפחידה

היה לי כתם ירוק בבסיס של הציפורן איפה שאז גדל ולא היתה הבניה ושמעתי שאפשר להוריד את זה עם משחת שיניים. פשוט לוקחים משחת שיניים מלבינה ומצחצחים את הציפורניים עם מברשת ישנה.
לא זוכרת אם זה הוריד הכל ב100% אבל זה בהחלט ניקה את רוב הירוק שהוא כבר לא על הציפורן שלי והכתם מלפני שבועיים

lilo4

New member
זה לא אמור לצרוב

לפחות לפי מה שנראה לי, כי אפשר לגעת באקונומיקה רגילה בידיים חשופות ולא יהיו פצעים, הבעיה היא אם שואפים הרבה אדי אקונומיקה. הקטע שזה לא בריא לעור, ואני גם לא יודעת כמה זה בריא לציפורניים
אני מניחה שאם עושים את זה פעם בתקופה ממש ארוכה זה סבבה, אבל נראה לי שעל בסיס קבוע זה יכול להרוס את הציפורניים [אני לא יודעת בוודאות, כן? פעם ראשונה שאני שומעת על זה, אני רק מעלה השערה]

p0st

New member
אני לא הייתי ממהרת לחשוב שזו שיטה טובה

זה בכל זאת אקונומה, חומר רעיל שמאכל דברים...
אז זה פשוט איכל לך כמה שכבות מהציפורן, ועל הדרך שאפת גם את האדים של זה...

(טוב, מצד שני גם אצטון זה רעל, או כל מיני מסירי לקים אחרים. וכמו שאמרו כאן - אפשר לגעת באקונומיקה בידיים חשופות).

אז לדעתי להשתמש בזה במקרים ממש ממש קיצוניים ולא להפוך את זה לשגרה.

ממש פעם בכמה חודשים

לחלוטין לא הייתי ממליצה לעשות את זה על בסיס יומיומי או שבועי!
אגב, לא צרב ואפילו לא הרגשתי ששאפתי אדים רעילים (מה שכן קורה לי עם אצטון, אגב). רק טיפה עושה תחושה יבשה בעור מסביב לציפורן וגם זה נעלם כששטפתי ידיים עם סבון.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא הזוי, זה קורה גם כשיוצאים מהברכה...

(מניסיון אישי). נתרן תת-כלורי (החומר הפעיל העיקרי באקונומיקה שנמצא גם בברכות שחייה לצורכי חיטוי) הוא מלבין די חזק. מתוך ויקיפדיה:
"לשימוש ביתי משתמשים בתמיסות מהולות של 3-6% (המוכרות בשם המסחרי אקונומיקה). לחיטוי מים ולטיפול בשפכים משווקות תמיסות של 12-15%. לחיטוי בריכות שחייה וטיפול במכלי מים משווק גם מלח הסידן Ca(OCl)2 כטבליות מוצקות המכונות HTH ומכילות כ30% כלור פעיל."
http://he.wikipedia.org/wiki/נתרן_תת-כלורי

אז לכל מי שחוששת מאקונומיקה על הציפורניים, עכשיו קיץ, פשוט תשתכשכו קצת בברכה (לא ביתית) בלי לק על הציפורניים. גם תבלו בכיף וגם תראו את ההבדל כשתצאו מהמים.

למעלה