ניקון מפתיעה עם עדכוני המירורלס

חובב1

New member
ניקון מפתיעה עם עדכוני המירורלס

במהלך העבר, התרגלנו (לצערי) שחברות הענק בתחום הצילום (המממ קנון וניקון) לא מוציאות עדכוני קושחה משמעותיים גם לדגמים חדשים ומתמקדות בעיקר בתיקוני באגים.
ניקון הכריזה אתמול על מה שהולך להגיע בעדכוני הקושחה הבאים של דגמי ה-Z6/Z7 שלה, ראשית, הוספת תמיכה בכרטיסי זיכרון מסוג CFexpress (פועלים על אותו ממשק של XQD). שנית, יתווסף למערכת המיקוד מצב "מיקוד עין" Eye Focus שמשתמשים רבים רצו (תכונה שפועלת נפלא במצלמות סוני בצילומי פורטרט למשל). ושלישית, ניקון תוסיף תמיכה בצילום וידאו RAW למקליט חיצוני - יכולת שלא ראינו אותה עד היום בשום מצלמה בקטגוריה - גם לא בדגמי פנסוניק המהוללים בווידאו. ההכרזה הכניסה לקוחות רבים לסוג של הלם חיובי ונקווה שזו תחילתה של מגמה מבורכת.
בנוסף, הכריזה ניקון על עדשה חדשה ורביעית במספרה למצלמות ה-Z: עדשת 14-30mm F4.0.

sagiKor

New member
נשאר רק לשפר את הבאנדינג באיזו גבוה

ואת מערכת הפוקוס העוקב ותהיה כאן אחלה מערכת.
מעניין איך יקראו לדגמים הבאים, שיטת המספור כאן לא ברורה בעליל...

חובב1

New member
הבאנדינג לא קשור בהכרח ל-ISO

זה קורה בסיטואציות ספציפיות עם אור אחורי שפוגע בחיישן בזווית מסויימת ו"מוציא החוצה" את הפיקסלים של ה- PDAF.
אגב, הייתה אצלי Z7 לסוף שבוע ובבדיקה זריזה קשה להוציא את הבאנדינג החוצה, בשימוש שוטף לא ממש תתקל בו. וצריך להבהיר מאוד את הכהים בשביל להבחין בו (+ ארבעה או חמישה סטופים), נדיר מאוד שצריך להבהיר הרבה כל כך, זה מראה בעיקר על חשיפה לא נכונה

כפי שאתה כתבת בהתרשמות ראשונית, הארגונומיה מוצלחת יחסית (בטח בהשוואה לסוני) עם גריפ נוח. העינית והמסך האחורי פנטסטיים.

sagiKor

New member
לגמרי

נושא הבאנדינג אולי שולי אבל קיים וזה דורש תיקון, הרי אצל המתחרים זה לא קיים.
מערכת הפוקוס זקוקה לשדרוג, אמנם לי פוקוס עוקב כלל לא רלונטי אבל שוב, זה עניין של לעמוד בתחרות.
מעבר לכך בהחלט נראה לי שמדובר במערכת מוצלחת, אני מקווה שלא אצליח למצוא סיבה לרכוש כזאת כי אני ממש לא צריך עוד מצלמה ובטח שלא עוד מערכת...

חובב1

New member
באנדינג

בצורה כזו או אחרת קיים ב- EOS R:
https://www.diyphotography.net/cano...inst-other-canon-cameras-and-sony-mirrorless/
&nbsp
וגם בסוני A7 III התופעה עלולה לצוץ כאשר משתמשים ב- Electronic Front Shutter.
&nbsp
מניסיון קצר עם ה-Z7, הפוקוס בתנאי תאורה חשוכים לא היה מזהיר ועל הפוקוס העוקב כבר שמעת. מה שמוזר זה שבצילום וידאו, הפוקוס העוקב - במיוחד מעקב אחר פרצופים עובד בצורה ממש טובה והפתיע בהחלט. אולי יצליחו לשפר גם בסטילס בעדכון קושחה.

sagiKor

New member
מה שמפתיע

זה שב DSLR הפוקוס העוקב של ניקון הוא אולי הטוב בתעשיה (שלא לדבר על פוקוס בתנאי חושך קשים) ולא ברור איך הם פספסו דבר כזה במערכת הזאת, אולי הם עדיין לא יצאו לגמרי מהשלב שלא מוכנים לדרוך לעצמם על האצבעות...

גם הלייקה Q סובלת מבנדינג באיזו גבוה ולכן אני משתדל מאד שלא לעבור את ה 3200 והאמת שזה קצת מתסכל כי כשכבר צריך איזו גבוה אז 3200 לא תמיד מספיק גם אם יש עדשת f/1.7

בכל מקרה ככל שהיא מעניינת המערכת הזאת, אם מישהו שוקל אותה או את זאת של קנון או אפילו את סוני הותיקה יחסית, במקומו הייתי ממתין לראות מה פנסוניק בדיוק תביא לשולחן.

חובב1

New member
נמתין ונראה

מבאס שבחיישני FF הצלם צריך להתחשב בבעיה שכזו.
מסכים, שווה לחכות קצת ולהמתין לפנסוניק, אולי גם להכרזה של סוני שחשפה בשבועות האחרונים כמה חיישני FF מעניינים מאוד, אבל טרם שידכה להם גוף

winner999

New member
ניקון עוסקת ב-AF SLR כבר הרבה זמן

למעשה כבר ב-1983 מכרו את ה- F3AF שהיתה כנראה ה-Autofocus SLR המסחרית הראשונה ומאז ייצרו עשרות דגמים עם ביצועי AF משופרים בכל דגם כך שיש להם נסיון לא מבוטל בתחום. ל-Mirrorless הם נכנסו רק ב-2011 עם מערכת ה-CX שלא תפשה תאוצה וכנראה שלא השקיעו בה יותר מדי.
ה-Z היא Full Frame Mirrorless ראשונה של ניקון וכנראה שיש להם עוד מה ללמוד

steiff

New member
ואולי...

ואולי יהיה לי סוף סוף שימוש לאוסף העדשות של ניקון ששוכב במדף בלי שימוש?

חובב1

New member
בהחלט יש מצב

כי ה-Z מציעה כמה יכולות טובות מאוד למי שמעוניין לעבוד עם עדשות ישנות. לא יודע איזה עדשות יש לך, אלו מסוג Screwdrive לא יפקסו אוטומטית אבל לדעתי זו אחת המצלמות הכי נוחות לעבודה עם מיקוד ידני בזכות העינית והמסך החדים, זום דיגיטלי מאוד מוצלח לצורכי מיקוד ידני, פוקוס פיקינג ועוד.

e zi

New member
איך הגעת למסקנה ש"אצל המתחרים זה לא קיים"?

.

למעלה