ניקון משיקה עדשת זום 24-70 לביונט Z

steiff

New member
ניקון משיקה עדשת זום 24-70 לביונט Z

עדשת all around קלאסית צמצם 2.8 עם קריצה לעולם הווידאו: טבעת רב שימושית שמאפשרת שינוי צמצם רציף ושקט.
כוללת מיגון לאבק וטיפות.
ללא מיצב תמונה (מתבססת על הייצוב במצלמה).

מחיר $2300 שמצביע על הכיוון הכללי של מערכת המירורלס הזו...
רק לא בטוח שהייתי משקיע סכום כזה על עדשה שהמצלמה אליה היא מחוברת לא תומכת בכרטיס זיכרון שני.

sagiKor

New member
איך הסתדרת בלי כרטיס שני ב D3?

איך אתה נופל להייפ התקשורתי הזה סביב הכרטיס השני?
ואיך עדיין לא מפנים ש XQD אמינים בכמה רמות מ SD או CF?

למרות שאני לא מת על עדשות זום ובטח לא על עדשות F/4, דווקא את ה 24-70mm f/4 של המערכת הזאת אהבתי בזכות המימדים הצנועים שלה ואחרי משחק קצת איתה התרשמתי מאד ממהירות הפוקוס שלה.

בכלל היו לא מעט הכרזות השבוע, גם של קנון שהציגה עוד מצלמת FF ללא מראה שאמורה להיות ה FF הכי זולה וגם פוג'י עם ה XT30 וה 16mm f/2.8 הקומפקטית.

ה FF הכי זולה

של קנון הושוותה בכתבה המצ״ב ל a7 II הותיקה של סוני ובשורה התחתונה הסוני יותר זולה ממנה (מחיר באמזון) והמסקנה (של הכתבה) היא שהסוני עדיפה מבחינת מחיר/ערך ומציעה בפחות כסף גם ייצוב וסנסור עדיף.

https://www.sonyalpharumors.com/son...ompetitor-for-998-and-with-ibis-back-in-2014/

אין לי מושג עד כמה זה נכון, או לא...

ravivme

New member
הקנון הזו תצליח

קודם כל היא חדשה, והסוני A7II כבר נתפסת כמיושנת למרות שהיא עדיין טובה מאוד בסטילס.
לקנון הזו יש כמה תכונות חשובות לוולוגרים:
  1. מסך מפרקי שנפתח הצידה. זה אומר שאפשר להרכיב גם מיקרופון למעלה שלא יסתיר אותו. אין את זה ב- A7II.
  2. נדמה לי שיש לה וידיאו 4K
  3. יש יציאה לאוזניות וכניסה למיקרופון
  4. היא קטנה וקלה כך שאפשר גם להחזיק אותה ביד כשמצלמים
  5. מערכת פוקוס שכוללת Eye-AF שעובד ככל הנראה גם בוידיאו

תחבר את כל זה ותקבל מצלמה שלפחות על הנייר מנצחת את ה- A7II בעולם הוולוגרים, נראית מודרנית, ובאה מבית טוב ומוכר.
תוסיף לזה את התחזית שקנון יוציאו בחודשים הקרובים 5-6 עדשות חדשות (!) ותגלה שיש כאן מערכת מאוד תחרותית, גם אם היא לא בהכרח בטופ של הטכנולוגיה.
היא good enough במחיר מדהים שיכניס לבעיות את כל השוק, כולל פוג'י ואולימפוס.
שאפו לקנון על ההבנה של השוק והתגובה המהירה (אחרי שנים של ישיבה על הגדר).

למה ולוגרים צריכים פול פריים?

ravivme

New member
אין לי מושג

מספיקה להם RX100 לדעתי.
אבל כנראה שהם כמו כולם ורוצים "יותר" או בעצם "כמה שיותר" ולכן הם מוכנים להוציא הרבה כסף על ציוד איכותי.
הקטע הוא שב- 1300$ אתה קונה גוף FF (בלי עדשה), וב- 1200$ אתה קונה RX100VI.
אז... למה לא פולפריים ?

sagiKor

New member
אולי לא חייבים FF ל VLOG אבל...

יש יתרונות במקומות אחרים ולמה לקנות 2 מצלמות או 3 כשאפשר לעשות הכל באחת?

חובב1

New member
פוקוס ה- DUAL PIXEL לא עובד ב-4K

זו המצלמה השנייה של קנון (אחרי ה-M50) בה הפוקוס המוצלח DUAL PIXEL מתבטל כשעוברים לווידאו 4K. המצלמה עוברת לפוקוס קונטרסט מיושן.

למעלה