ניקיון כלבים

ניקיון כלבים

שלום לכולן ולכולם, אני מנסה להסביר לחבר שלי מדוע לא צריך לרחוץ כלבים כל יום אלא רק כל 3-4 חודשים (בהתאם לסוג הכלב ולגופו הספציפי כמובן). בכלל, אני מנסה להסביר לו למה לא צריך להסתכל על כלבי בית נקיים כעל חיות מזוהמות (בהקצנה :). הבנאדם שאני מנסה לשכנע הוא מאוד עקשן ומהכרות איתו - יקשיב ברצינות רק למאמר או למומחה בנושא. יש למישהי איזשהו קישור למאמר בנושא? תודה וסופ"ש נעים!

Sweet Fantasy

New member
אין בעיה לקלח כלבים

בתדירות גבוהה יותר, כיום יש שמפואים מתאימים לכלב לסוגו ולסוג הפרווה שלו. בעבר כשהשמפואים היו יותר פשוטים אכן לא היה מומלץ לקלח הרבה כי זה הביא לתוצאה הפוכה - סירחון יתר, בגלל שכבת השומן שניסתה להחזיר את עצה לאחר שהוסרה עם החפיפה. היום זה יותר דומה לשמפואים שלנו, ואנחנו גם לא חופפים פעם ב3-4 חודשים. אפשר בהחלט פעם בחודש (אפשר אפילו פחות, אבל זאת התדירות המומלצת)

Sweet Fantasy

New member
ומה עם תוכן?

לא להסכים זה יפה ומקובל, אבל תסבירי למה. ולא - לא חובה להסכים עם אף אחד.

אחלה, אבל מה ששאלתי

אני די סגורה על אופן ותדירות האמבטיות של הכלבה שלי :) מה שאני שואלת זה אם יש למישהי קישור למאמר או לאינפורמציה שנכתבה באופן רשמי (על ידי וטרינר למשל) כי אני בדיון מעצבן עם בנאדם שרק אינפורמציה רשמית תדבר אליו. שוב תודה ויום נעים!

גם לנו לא בריא לחפוף כל יום

וגם לכלבים לא. כל רחיצה עם סבון מורידה את שכבת ההגנה הטבעית שיש לפרווה. לפיכך, לא רצוי לרחוץ כלבים אלא לעיתים רחוקות. הכי פשוט לדבר עם הוטרינר של החבר. הוא יסביר לחבר את העניין בנימה מקצועית.

זה בסדר, אבל לא הכרחי

אין סיבה לרחוץ כלבים אלא במקרים של בעיות רפואיות או התפלשות בנבלה וכו'. מעבר לכך, זה נובע רק מהאנשה של הכלב ומחשבה ש"הוא מלוכלך". חיות הן נקיות מטבען ואין צורך לרחוץ אותן, גם לא פעם בחודש.
(רק לשם הדגמה, הבוקסרית של ההורים שלי כבר בת 4 ולא נרחצה מעולם. הלברדורית עוברת רחיצה פעם בשנה יחד עם התיספורת. בשנה שהיא לא מסופרת (כמו השנה)- היא לא נרחצת.)

Sweet Fantasy

New member
לא יודעת מה איתך

הכלבים שלנו באמת מתלכלכים,
כשהולכים בבוץ, שנכנסים לתוך שיחים ועוד..
אם אני לא ארחץ את הכלב שלי פעם בחודש הוא באמת יריח כמו נבלה, בלי להתפלש באחת,
שום האנשה, לא הייתי נסחפת.

כלבים זה לא חתול - הם לא מנקים את עצמם ולא - הם לא נקיים מטבעם.
לא יהיה איכפת להם להתפלש כמו שאמרת בקקי או נבלה או כל דבש מסריח וג'יפי אחר, זה כבר הופך אותם ללא נקיים.

Bakura

New member
זה תלוי בכלב, אז.

הכלבה שלי כן מנקה את עצמה, ומטפחת את עצמה מאוד.
היא מריחה טוב באופן טבעי.

למעלה