ניקיון עזים

popi199

New member
ניקיון עזים

מצטערת עם השאלה נשמעת קצת מוזרה לחלקכם, אבל.... הגדי שלי מלוכלך. יש לו עדיין שאריות של כתמים מהלידה, ובכלל, הוא מטונף. אפשר לרחוץ אותו? ואם כן, איך? עם ספוג וקצת מים? ושאלה לגבי התזונה שלו, יש לו חציר שיבולת חופשי אבל לא נראה לי שהוא מתלהב ממנו. בנוסף אני מביאה לו עשב טרי, ירקות ולחם. האם צריך לתת גם תערובת? יש לי תערובת סוסים אבל אחוז החלבון שלה גבוה יחסית.

ניקיון

אפשר לשטוף אותו במים, לא יקרה לו כלום
מה אחוז החלבון בתערובת של הסוסים? בכל מקרה עדיף לקנות תערובת צאן, אצלי העיזים כמעט לא מקבלים תערובת,ואני נותן להן לרעות ולאכול עשבים ושיחים וגם מביא להם ירקות, לחם לא כדאי להביא לו כךכך, זה מנפח וזה לא בריא לו ממש.

popi199

New member
איך?

איך אפשר לשטוף אותו? בצינור? בגיגית? מרגיישה שהשאלות שלי מטופשות אבל אני לא רוצה לגרום לו נזק. איפה אפשר להשיג תערובת עיזים (באיזור דרום)? התערובת של הסוסים היא 12% חלבון אם אני לא טועה. העזים שלך כשהן רועות הן קשורות? או שאתה משחרר אותן? אני רוצה לשחרר אותו אבל מפחדת שהוא יתחיל להסתובב בחצרות של השכנים... ותודה על התשובות לגבי האוכל, אני אפסיק לתת לו לחם.

אפשר איך שאת מרגישה בנוח לשתוף אותו

לגבי מזון בדרום אני לא מכיר אני מהצפון הרחוק, תערובת לעיזים היא עם יותר אחוזי חלבון אם אני לא טועה. ברעיה אני קושר אותן עם שרשראות, או כבל ארוך שיועד במקור לכלבים אבל הן כבר הספיקו לקרוע את הקרסים אז תיקנתי ושמתי קרסים חזקים יותר, והן לא אוכלות את מה שאני לא רוצה שהן יאכלו, וגם הן לא מטיילות לי במקומות רחוקים, למרות שמתי שהן השתחררו בטעות הן או חזרו הביתה או נשארו באותו מקום
עיזים הן חיות נאמנות

למעלה