ניקיון

הילית111

New member
ניקיון

שאלות על הגיינת התינוק ערב טוב לכולם בני בן חודש רציתי לשאול שמנגבים את הטוסיק אחרי יציאה או פיפי אצל בנים אז עוברים עם המגבון מהאשכים כלפי מטה בטוסיק עד למטה ולא הפוך נכון? בנוסף אני מעבירה מגבון לח לניקיון אחרי כל החתלה ואז מקפידה עם צמר גפן טבול במים לעבור על הטוסיק והבולבול בגלל שקראתי שבמגבונים יש סבון וכדי למזער סיכוי לפריחות למיניהן רצוי לעבור עם מים אחר כך. ברור שאופטימלי היה אם בכל החתלה הייתי יכולה לשטוף במים וסבון בכיור אבל זה קשה. יותר קל השיטה שלי ואני מקפידה ליישם אותה גם בלילה–אשמח לקבל הערות על הדרך שלי. בכלל יש לי משחת בובשן לטוסיק ואני לא שמה בכל החתלה כי אין צורך אני שמה רק אחרי אמבטיה. בנוסף הטבור של בני נשר ממזמן לא היו בעיות או הפרשות חריגות רציתי לשאול באופן שוטף איך מנקים את הטבור של התינוק ? בנוסף בני צורח כל פעם שמחליפים לו וגם שמלבישים אותו –לא מבינה למה . האם כל התינוקות ככה? אני אוסיף שכשהוא בתוך המים באמבטיה הוא מאוד רגוע אבל רק מוציאים אותו ומתחילים להלביש הוא בוכה –האם זה עובר ? ממש מייאש... את הצוואר הוא גם לא נותן לנקות וצורח יש איזה פטנט להגיע לקפל הזה בלי שהוא יצרח? אמבטיות מאז שבאנו הביתה רק עם בלנלאום והעור בסדר גמור טפו טפו טפו למעט יובש קל בקרקפת שאני מאמינה שיעבור כי היה לו גם יובש בגוף שעבר ואחרון יש לו בשפה העליונה בפה באמצע שלפוחית קטנה –אמרו לי בטיפת חלב שזה בגלל המציצה –למישהו עוד היה? זה אמור לעבור? הרי התינוק כל הזמן מוצץ מבקבוקים אשמח לתובנות בנושא ניקיון התינוק תודה מראש לכולם

wafl

New member
קודם כל מזל טוב

את מנקה את בנך ממש במסירות ואכן אם יש אפשרות לשטוף לו את הטוסיק אחרי ככי זה עדיף. אני אישית לא שמה שום משחה לבני בטוסיק אלא אם כן מתפתחת אדמומיות אבל אם לא אז אין צורך בעיני. עור התינוק אינו צריך עזרה. לפי דעתי ,הקרמים האלה רק משבשים את היכולת הטבעית של הגוף להתמודדמה גם שזה יקר מאוד. אגב.. ישנה משחה עבור הטוסיק במקרה של כוויות של ממש בעור התינוק או אדמומיות שנקראת דזיטין , משחה מעולה. את הטבור מנקים באמבטיה עם מים וטיפל'ה סבון לא משהן מיוחד אלא תוך כדי סיבון הגוף , ובסיום המקלחת לייבש אותו עם המגבת שלא תשאר שם לחות. לגבי הצרחות של ילדך כשאת מחליפה לו.. אל תשכחי שהוא רק בן חודש ובעצם כשאת מוציאה לו טיטול את חושפת את גופו , זה קצת מאיים להיות חשוף כך, ולגבי המקלחת שוב מדובר באותו עניין בתוך מים זו סביבה שבה היה מוגן במשך תשעה חודשים. לגבי הקפל אפשר במהלך האמבטיה תוך כדי עיסוי הגוף בעדינות. וככלל.... אל תתרגשי ותקחי אישית כל בכי או צעקה, זוהי בסה"כ התקשורת היחידה שלו כרגע ואם הבכי אינו נובע מכאב או בעיה ספציפית אז זה בסדר גם לבכות ולהביע דעה. גם לו מותר להגיב. את נשמעת אמא לתפארת... תמשיכי כך ואל דאגה ילדך בידיים טובות. ככלל... נסי להסתכל על בנך מהצד כשאת מנסה למצוא פתרונות ולא להישאב לתוך הבכי אף שזה קורע לב, אבל הוא צריך אותך גם בטוחה במעשייך ולא לחוצה.

הילית111

New member
תודה !

תודה -איזו מקסימה גם אני שותפה לדעה שכמה שפחות אם בכלל קרמים על עור התינוק יותר טוב בלי קשר לעניין הכספי אם אין אדמומית ואני משתמשת בהאגיס הכל נספג (אמת בפרסום) אז אין צורך במשחות סתם מכביד על העור המושלם של התינוק

טיפ קטן לגבי ההחתלה

תחליפי לו חיתול באמצע ההאכלה, אחרי הוצאת גרפעס - אם יש, או בסוף ההאכלה. התינוק רגוע יותר כשהוא שבע. וגם תכיני הכל מראש - ורק אז תפשיטי אותו.

למעלה