ניקיונות לפסח (ובכלל..) - מקלחות

pinkys brain1

New member
ניקיונות לפסח (ובכלל..) - מקלחות

הי לכולם.
אשמח לשמוע המלצות מניסיון ל"מתכונים" טובים (ואם אפשר עם חומרים טבעיים ופחות אקונומיקה אז בכלל טוב) לנקוי איכותי של האריחים בתוך המקלחת + דלתות זכוכית..

mykal

New member
לדלתות הזכוכית

אין בכלל שאלה כמו את כל החלונות והמראות בבית עם הכחול
(השפריצר) של מנקה חלונות.ואז להבריק עם ניר עיתון.
את השיש האריחים עם ספוג שעליו החומר "לכל" של סנו, לשטוף עם מים ולנגב בסמרטוט יבש. יוצא נפלא.
במידה ויש פינות עובש--עם אנטיקלאק להשהות כמה דקות ולשפשף קצת.
זהו.

סתם מבקרת

Active member
על אריחי המקלחת ודלתות הזכוכית שלה בעיקר מצטברת אבנית מהמים.

לניקוי בחומר טבעי אפשר להשתמש בחומץ מעורב במים. אגב, ככה אמר לנו המתקין לנקות את דלתות המקלחון שהתקנו לא מזמן אצל אמא שלי.
אצלי "ניקוי איכותי" נעשה עם דורגול או אנטיקאלק, שטיפה טובה עם מים ואח"כ ניקוי עם אקונומיקה (או הפוך). בכל מקרה, צריך לשטוף היטב עם מים בין שני החומרים. אין מצב שלא אבחין כשהמנקה לא טרחה לנקות בצורה ה"איכותית".

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
ניקוי אבנית - ובכלל....

כשיש בעיה עם נקיון של משהו מומלץ לפנות לשרות הלקוחות של סנו ולשאול, איני יודע איך הם בימים אלה אך לפני הקורונה עצותיהם היו טובות ואדיבות.
ואשר לניקוי אבנית מאריחי המקלחת - התכשירים השונים בשוק הם די טובים אך רק להצטברות שכבה דקה, במידה ויש שכבה עבה, עד כדי חיספוס וגוון צהוב - הכי יעיל זה ניר שמיר עדיו, - נרטיבים את האריכים ומשפשפים בו - אח"כ שוטפים במים ונראה כמו חדש, האריחים שהם הרבה יותר קשיחים מהאבנית לא נפגעים

סתם מבקרת

Active member
לא יודעת מה קורה עם הצטברות של שכבת אבנית עבה מאחר ואני

מקפידה על נקיון שבועי יסודי. המוטו שלי הוא "לנקות קל יותר ויסודי באופן קבוע חוסך נקיון קשה וסזיפי פעם ב...".
ונכון, התכשירים בשוק הם טובים. ההצעה להשתמש בחומץ היתה כי פותח הפתיל התעניין בחומרים טבעיים.

puptits

New member

זו ההנחייה בבית
אחרי כל מקלחת מייבשים את המקלחון עם מגבון (מגב קטן) ואת הברז מנגבים עם המגבת והמקלחון יבש וללא אבנית אף פעם, אבל אף פעם!
&nbsp
זה מתאים לבעלי OCD קל ומעלה.

trilliane

Well-known member
מנהל
מניסיוני אין צורך למהול את החומץ, הוא גם ככה בריכוז נמוך

ולכן זו חומצה חלשה. כיוון שהוא נוזל די דליל הוא לא נשאר על משטחים אנכיים ואי אפשר להשרות, אם הצטברה אבנית ישנה צריך ממש לשפשף. אולי אפשר לטבול נייר סופג בחומץ וזה יעזור, אני צריכה לנסות את זה.

SicTransit

Active member
לא בדיוק אבל בערך

הורדת טחינה מכיור - קצת מים וסבון.

סתם מבקרת

Active member
עם אקונומיקה ניסית? היא אמורה להוריד בערך כל כתם מכיור

חרסינה. אם לא עובד נסי עם סילית לכיורים וברזים. אני מורידה כך כתמי חלודה שנשארים בכיור מקופסאות שימורים שנחו שם יותר מדי ומכתמים שונים שנשארים מחלקי הכיריים אחרי שאני משרה ומנקה אותם בכיור.

למעלה