ניקמת דם ילד קטן

נעל

New member
ניקמת דם ילד קטן

נעל הייתה רוצה להביא לכם הפעם מאמר מאת אורי אבנרי (מקים עיתון ``העולם הזה``, כותב מאמרים המפורסמים בעולם כולו ופעיל בגוש השלום). אורי אבנרי מפרסם מאמרים שבועיים באתר שלו וזהה המאמר של שבוע זה: [ניקמת דם ילד קטן - מאת אורי אבנרי] אין טעם לבוא בטענות אל אריאל שרון על שפיכות-הדמים בעיקבות ביקורו במיתחם-המיסגדים בהר-הבית. פרובוקטור היה, פרובוקטור יהיה. מאז טבח קיביה ב1953-, דרך עזה בסוף שנות ה60- ולבנון ב1982-, הוא השאיר אחריו נחלי של דם בכל אשר פנה. עליו ייאמר, בלשון התנ``ך: ``צא, צא, איש הדמים!`` גם המטרה הצינית של הפרובוקציה שקופה לגמרי. עיתוייה מעיד עליה: שרון רצה להסיט את תשומת-הלב מבנימין נתניהו אל עצמו. עסקן הלוחם מילחמה-אבודה-מראש על מקומו. למען מטרה קדושה זו נהרגו עשרות ונפצעו מאות.. הפרובוקציה עצמה תאמה מסורת ישנה של הימין: מאורעות תרפ``ט, ובהם הטבח הנורא בחברון, פרצו בעיקבות פרובוקציה ליד הכותל המערבי, כאשר אנשי בית``ר תקעו בשופר והפרו את הכללים שהנהיגו הבריטים באיזור הר-הבית לשם שמירת השקט העדין. אבל אי-אפשר להאשים את השור המועד בהרס חנות-החרסינה. זו הרי דרכו של שור. האשמה כולה רובצת על האנשים שפתחו לו את דלת החנות. אהוד ברק ושלמה בן-עמי. חלקו של ברק בפרובוקציה מחפיר ומביש. כראש-הממשלה הוא נושא באחריות לתהליך השלום. כשר-הביטחון הוא נושא באחריות לחייהם ולביטחונם של תושבי ירושלים, הישראליים והפלסטיניים. שני התפקידים כאחד חייבו אותו לאסור את ביקור שרון בהר-הבית, שתוצאותיו המגואלות בדם היו צפויות מראש. תחת זאת חטא פעמיים: פעם כאשר פרש את חסותו על הביקור ביודעו את התוצאות ופעם כאשר טען שאין קשר בין הביקור ובין תוצאותיו המחרידות. מדוע? כמו ברוב מעשיו ומחדליו של ברק בשנה האחרונה, המניע העיקרי היה הפחד. היה לו אומץ-לב צבאי, חסר לו אומץ-לב אזרחי, ועוד יותר אומץ-לב פוליטי. הוא חשש שאם יאסור את הביקור, יאשים אותו הימין בכניעה למוסלמים. בגלל הפחד, שמא יאשימו אותו בפחד מפני הערבים, נכנע לפחד מפני הליכוד. ואיפה היה בכל הימים האלה שר-המישטרה? איפה היה שלמה בן-עמי, שהכל תלו בו תיקוות כה גדולות, האיש בעל החזון המדיני והאנושי, האינטלקטואל בעל המצפון החברתי, זה שעמד לשנות את פני המישטרה עד לבלי הכר, לשרש את הגזענות הטבועה בה, להפכה ידידותית לסביבה? בן-עמי היה שותף להחלטה להכניס את איש-הדמים, ובמועד זה, לרחבת המיסגדים. הוא ריכז כוח עצום של שוטרים - בין אלף לאלפיים - כדי להגן על חבורת הפרובוקטורים. כך ניפח מראש את ממדי ההתפרצות. כמו ברק, גם בן-עמי הוסיף חטא על פשע. כשם שראש-הממשלה חש לעזרת שר-הביטחון, כך שר-החוץ חש לעזרת שר-המישטרה. לא היה צורך באינטלקטואל מבריק כדי להניח למישטרה להתפרע על הר-הבית, תחת לנהוג בהתאפקות מירבית. לשם כך היה די בקלגס פרימיטיבי. אבל בן-עמי הוסיף נופך משלו: הוא הצדיק את מעשי-הנבלה בלשון חלקלקה, הוא העניק תיחכום חדש למערכת שטיפת-המוח, השקרים וחצאי-האמיתות, המלווה כל פעולת-דיכוי נגד הפלסטינים. אבל כל המילים המתחסדות יתנדפו כהבל-פה, ומה שיישאר הוא תצלום שמאות מיליונים סביב כדור-הארץ ראו אותו בזמן אמת: תמונת הילד רמי אל-דורה הצורח מאימת מוות רגע לפני שנורה למוות על-ידי החיילים ביחד עם החובש ע`סאם אל-בלביסי שאץ להצילו, בעוד שאביו, ג`מאל, נפצע אנושות. תמונה זו תישאר אות-קין על מצח שרון, ברק ובן-עמי. וברקע מהדהדות מילותיו של המשורר הלאומי: ``נקמת דם ילד קטן עוד לא ברא השטן.`` כל מסכת האלימות, הטימטום והפחדנות תתנקם במחולליה. היא הוכיחה לעולם כולו שאין בשום פנים ואופן להשאיר את מיתחם-המיסגדים בידי הפוליטיקאים הישראליים, החבורה הצינית אשר ``קודשי האומה`` בגרונה ובשר-חזיר בפיה. היא הוכיחה לציבור הישראלי שיש לשים סוף למצג הכזב הקרוי ``תהליך מדיני`` ולחתום על הסכם-שלום, שישאיר את ההר בפלסטין ואת הכותל בישראל.

AshkA_

New member
סתם זה הכל סתם

זה סתם תירוצים לא אכפת להם לפי דעתי ששרון נכנס. האנשים הקיצונים מבין הערבים (שוב, אל תשכחו שזה לא כולם בסופו של דבר) רק חיכו לאיזו שהיא הזדמנות. כל הזדמנות לבטא את מה שהם עצרו במשך כל השנים. זה לא אשמתו של שרון, למרות שאין לי מושג למה הוא החליט יום בהיר אחד לבוא וללכת דווקא לשם. זה כבר לא פוליטיקה. זה יצר האדם.

כמה ציני

לצטט את ביאליק מהשיר ``על השחיטה`` שהתלווה לפואמה ``בעיר ההריגה`` ושניהם עוסקים בפרעות שנערכו ביהודים בקישינב... מה עושים עכשיו המתנחלים?

e-shfiyut

New member
ממש נהדר...

התחלנו עכשיו לגזור ולהדביק קטעים מהאינטרנט במקום לכתוב הודעות... חבל לירן

הרבה פעמים בכמעט חצי שנה האחרונה

(כן, גם לפני שהגעת היה פורום) אנשים הביאו לפורום כתבות מהאינטרנט ומעיתונים, והן גררו לרוב דיונים מעניינים מאוד. אז נכון שהבאת מאמר איננה כתיבה של הודעה מקורית אבל: א. זה בהחלט פותח דיון. ב. זה בודאי עדיף על לכתוב עשרות הודעות ללא תוכן, אפילו אם כתבת אותן בעצמך.

sveta14

New member
H-)

זו הודעה די מקורית.. לפחות היא די קשורה ליום כיפור. אבל הבעיה שהקטע הזה גזו מאיזה עיתון או אני לא יודעת מאיפה... לא רצוי פשוט להמציא משהו מקורי ולרשום במקום רק לגזור כתבות מעיתונים????

נעל

New member
לגטימי ב-100 אחוז

למה לא להביא מחכמתם של אחרים אל חברי הפורום? שירות ללא תחרות, והמחיר די נמוך. היה עדיף לכתוב את מה שהוא אמר במילים של נעל במקום לתת לו את הקרדיט הראוי? נעל מנסה לעודד אנשים דווקא להביא גם דברים שהם לא כתבו לפורום, זה עלול אפילו לפתח דיונים מרתקים. ובאמת, לא נראה לנעל שיש מה להתלונן על כך שהיא לא כותבת הודעות מקוריות כי רובן באמת מקוריות. נעל

לאורי אבנרי...

אם אתה כ``כ מתיימר להבין את הערבים בהתחלת המעוראות, אז למה אני בטוח במאה אחוז שאתה האחרון שתהיה בין אלה ששרפו את המסגד בטבריה? בואו נראה אותך יוצא מההתייחסות שלך לונדליזם הזה בלי לנגוד את עצמך? זה נכון שאריאל שרון פרובוקטור, אבל האמת היא שממש חסרים במדינה הזאת פרובוקטורים. זה נכון שאהוד ברק לא נהג בו ביד חזקה, אבל לא נראה לך שעדיף יד חזקה על ערבים עויינים מאשר יד חזקה על יהודים תושבי מדינת ישראל? אורי אבנרי, אני מצטער להגיד לך, אבל בזמנים כאלה אתה צריך להתאחד עם אהוד ברק, ידידו הקרוב אריק שרון, וכל בית ישראל, ולהיות בשורה הראשונה של המתפרעים היהודים שמוחים באלימות - נגד האלימות. ככה צריך, אנחנו לא חיים באמריקה, אנחנו במלחמת קיום. אני הייתי בשמאל, נתתי בערבים אמון, אבל הם לא נתנו בנו אמון, והאמת - שממש לא אכפת לי שהם ימותו, העיקר שאני אחיה בשלום. וטובה שעה אחת קודם. יאללה כבר מתי נתחיל לגרום להם לשקשק?! פושע.

נעל

New member
זה אולי לא הזמן

לתקוף את אהוד ברק, שנמצא כרגע במצב מאוד מאוד קשה. בזה אתם צודקים. האמת שנעל הביאה את הקטע בגלל שהוא עד כדי כך מנוגד לרוב הדעות שנעל שמעה בפורום בימים האחרונים, זה שמאל קיצוני טהור ואידיאולוגי (כמו שהיה פעם, יאיר). היא הניחה שזה יעניין אתכם. נעל לא חושבת שפרובוקטורים עושים טוב במקרים כאלה. ערפאת היה גם כן פרובוקטור - כדי למשוך את תשומת לב העולם, מעין בכי של ילד קטן שנועד לרכך את לב ההורים באו``ם. נכון שאריאל שרון היה מעין תירוץ בשביל הערבים, בשביל ערפאת, בעיקר, שהצית את האלימות באופן מכוון, אבל עדיין זה היה נושא רגיש מאוד והדבר נעשה מתוך התגרות. ברק לא היה צריך לתת יד להתגרות הזו, כך שיש בו קצת מן האשמה גם. לא הרבה, אבל קצת (זה הרי היה רק תירוץ, לפי הערכות מסויימות). נעל תחזור על השאלה - מה בדיוק המטרה של הכנסות בערבים הפלשתינאים? למחוק אותם מעל פני האדמה? (ולהיות נאצים ממדרגה ראשונה, רק הרבה פחות מתוחכמים ויעילים) להעיף אותם מכאן? (נאצים ממדרגה שנייה-שלישית, עדיין יש על זה מדליה. ישראל מתה למדליות, הא?) שקט כנוע וזמני עד שתתפרץ השנאה שוב? לדחוף אותם לתוך הסכם שלום? נעל

yad

New member
שקט

זו המטרה העליונה. שייעזבו אותנו במנוחה. שמאל חדש. אלון, עם כל הכבוד לאורי אבנרי, אני ממש לא חושב שהוא הרוב. אבל יפה שקיים עדיין משהו. לי אישית אין יומרות לאידיאולוגיה מוצקה כזו. לא נראה לי מוצדק להפיל הכל על אריק שרון. נכון הפרסומת ``לפעמים המרק הוא סתם תירוץ...``? אז היא לא קשורה בכלל לנושא. לפי דעתי, אולי המהומות התחילו בגללו (גם זו סיבה די מטומטמת, באמת. זה נשמע כל כך מופרך. גובל בטמטום), אבל הם הסלימו למצב של מלחמה רק בגלל הרשות של ערפאת וההנהגה הפלשתינית והערבית בעולם. בקשר לאיזו מלחמה זו תהיה, כבר אמרתי בהודעה אחת אי שם מאחורה.

yad

New member
שקט

זו המטרה העליונה. שייעזבו אותנו במנוחה. שמאל חדש. אלון, עם כל הכבוד לאורי אבנרי, אני ממש לא חושב שהוא הרוב. אבל יפה שקיים עדיין משהו. לי אישית אין יומרות לאידיאולוגיה מוצקה כזו. לא נראה לי מוצדק להפיל הכל על אריק שרון. נכון הפרסומת ``לפעמים המרק הוא סתם תירוץ...``? אז היא לא קשורה בכלל לנושא. לפי דעתי, אולי המהומות התחילו בגללו (גם זו סיבה די מטומטמת, באמת. זה נשמע כל כך מופרך. גובל בטמטום), אבל הם הסלימו למצב של מלחמה רק בגלל הרשות של ערפאת וההנהגה הפלשתינית והערבית בעולם. בקשר לאיזו מלחמה זו תהיה, כבר אמרתי בהודעה אחת אי שם מאחורה. למה כולם כאלה צמאי דם? כל שוחרי השלום של הפורום?

בלה בלה

New member
צמאי דם?

דם זה הדבר האחרון שאני רוצה לראות, אני רוצה שכל הסיפור הזה כבר יגמר, ומהר.. אבל יותר חשוב ממהר, שישפך כמה שפחות דם (של שני הצדדים) באמת שלא אכפת לי איך זה יסתיים, רק שיהיה כמה שפחות דם.. די, כבר נמאס לפחד (רואים את נצרת מהחלון של הבית ודבוריה זה 5 ק``מ, מי שרואה קצת חדשות יכול להבין על מה אני מדברת..) טנגו דם ואש. מתוך קטשופ מאת: חנוך לוין (1969) דם ואש ודם ואש ודם ואש ודם. מקולנוע מוגרבי ועד לשפת הים. מקולנוע מוגרבי רק דם ואש ודם. דם ואש ודם ואש ועד לשפת הים. דם ואש ודם ואש ודם ואש ודם, אוטובוס מספר ארבע ממריא ונעלם, באופרה צועק זמר, צועק גם האולם בדם ואש ודם ואש ודם. לא רוצה לראות דם! לא רוצה לראות אש! לא רוצה לפחד!

נעל

New member
נעל מקווה שזה מה שיהיה

בסוף, שקט. בנוסף, היא מרגישה שהפלשתינאים צריכים את הארץ שלהם, את האדמות שלהם. נעל לא בטוחה כמה ולמה כמה (מחסור חמור בנתונים, ובעיקר - בלגן בנתונים), אבל צריך. אולי אפילו ההתערבות הבינלאומית תביא למשהו. נעל

למעלה