ניקרגואה-קוסטה ריקה

pettel peleg

New member
ניקרגואה-קוסטה ריקה

אני טסה עוד חודש וחצי לחודש למרכז אמריקה...את השבוע הראשון אני מבלה בניקרגואה בקורס מסוים ואת שלושת השבועות הנותרים אני מתכננת לבלות בקוסטה ריקה... אשמח מאוד לטיפים, הצעות לדברים מעניינים שאפשר לעשות ומקומום מעניינים ששווה להיות בהם... שאלה נוספת, האם יש דרך להגיע ממנגואה לקוסטה ריקה חוץ מטיסה? תודה רבה, הדס.

natyh

New member
שלום הדס ברוכה הבאה לפורום

נשמע מענין הקורס המסוים שלך. משהו שאולי כדאי לשתף אותנו ? ברמה העקרונית ניקרגואה אמורה להיות מאד מענינת , אנו מחכים למאמר שהובטח לנו בעבר ..... בכלל בגדול מומלץ מאד לגשת לחנות מטיילים ולשמוע הרצאה בלמטייל יש הרצאות מצוינות על מרכז אמריקה ולא פחות חשוב לרכוש ספר ! אם תחלקי את עלות הספר ל 21 ימי טיול תגלי כי העלות די זניחה ואחרי שתעשי את שיעורי הביית שיכינו לך את טיולך נשמח אם תשתפי אותנו במסקנותייך ואולי נוכל לעזור. בברכה נתי

pettel peleg

New member
קודם כל...

תודה על קבלת הפנים החמה... הקורס שאליו אני נוסעת הוא קורס שאחותי הגדולה מעבירה. היא גרה בלוס אנג'לס ומשם יוצאת למסעות יוגה אתגריים. "yogadventure" בכל אופן, הפעם זה בניקרגואה וזה כולל יוגה, מדיטציה וגלישה...חלום חיי:) מבחינת עלויות אין לי בעיה לרכוש ספר ואני גם אעשה את זה כחלק מהמחקר הקטן שלי...אבל אני לא מאמינה שבספר יהיה כתוב על משהו כמו להגיע ממנגואה לקוסטה ריקה...ואני אפילו לא מכירה אנשים שעשו את זה...למרות שאני בטוחה שזה ממש מעשי. תודה על התגובה המעמיקה אני באמת אלך אולי לשמוע הרצאה..זה ירגיע אותי ובטח את ההורים שלי שהם הסטריים לגמרי::)

natyh

New member
Rough guide

מדריך מצויון מצטרף לארתור בהמלצה חמה עליו . מדריכים בכלל ראשית יש אוטובסים מכל מקום לכל מקום והמקומיים משתמשים בהם כל אמריקה מחוברת באוטוסטרדה הפאן אמריקנה מצפון לדרום כך תיאורטית ניתן לנסוע מאלסקה עד דרום צילה תיאורטית משום שהאוטסטרדה הזו מנותקת בין קולומביה לפנמה באזור הביצות הידוע כדאריין גאפ קראי עליו בקישור שהעליתי בסיפורו של בבלי שחצה אותו , בודאי שבספר יהיה כתוב כיצד להגיע מממנגואה לקוסטה ריקה או לגוטמלה וכולי זהו יעודו של הספר . בכלל יש הרבה מאד מה לעשותשם , לא הייתי בניקרגואה וקוסטה ריקה ולכן הידע שלי הוא משמיעה בלבד, ולכן עדיף לשאול את מי שהיה . בענין גלישה מדובר בגלישת גלים ? תיהני.

המלצות לקוסטה ריקה

אמנם הייתי לפני מספר שנים אך אשמח לתרום מחוויותי הבירה סן חוזה- לא מעניינת ואין מה להתעכב הר געש ארנל ומעיינות טבקון- הדרך לשם מסן חוזה יפיפיה ושני המקומות מעניינים ושווים מאוד בעיני. לא רחוק פיזית מהארנל אך עדיין זמן נסיעה לא קצר יש את שמורת מונטה ורדה עם הקנופי והאומגות- אני מאוד נהניתי שם ומומלץ בחום מנואל אנטוניו- שמורה קטנה ומקסימה עם חופים יפים לחוף האוקיינוס הפסיפי אם את בעניין אז יש את הראפטינג על נהר הפקוארה ונהר נוסף (ששכחתי כרגע את שמו)בדרגות קושי 4-5. ממליץ על המדריך ROUGH GUIDE TO COSTA RICA הוכיח את עצמו במסעדות מלונות וברוב הדברים האחרים כעדיך בהרבה מהלונלי פלנט. תיהני!!!

natyh

New member
הזכרת לי הנה עבור טוני ידידינו המשותף

אתהמזכיר לי חבר ישראלי אמר הגרינגו בכניסה לקאזה חיימז בהוארז , קוראים לו בבלי .... השעה היתה מוקדמת מאד מוקדמת בדיוק הגעתי באוטובוס לילה מטרוחיליו להוארז ועייף למדי , לא התאים לי להחליף ברכות מנומסות עם אירופים אנטיפטיים למיניהם ולכן התעלמתי ממנו ומהברכה שלו ... אך הוא התעקש מהרגע שהזכיר את בבלי : גבי בבלי שיניתי את התיחסותי לחלוטין הגרינגו אירופי הזה שוה כנראה התיחסות , ולמה החוא חושב שאני מכיר את גבי .... מה ככל הישראלים מכירים זה את זה... בלי לתת לי זמן לחשוב המשיך הגרינגו בהצהרה ... אני מחפש שותף לטיפוס על הנוואדו הואסקאראן... .( ההר הגבוה ביותר בסביבת הוארז ) הבן אדם כנראה קלט אותי ... אז מי הוא טוני ומה הקשר שלו לארינאל בקוסטה ריקה ולגבי בלי האיש והאגדה קראו כאן. בברכת pura vida הברכה האופינית לקוסטה ריקה .

natyh

New member
חכה חכה ...

אתה כנראה לא מכיר את בבלי... לרכב דרך איראן וסוריה באופנוע אחרי שאתה מצהיר על כונתך לעשות כן בטלויזיה הממלכתית .... זה דורש או אומץ או טירוף או שניהם... טוני הוא האיש השפוי בין השניים.... ואת סיפור המפגש ביניהם אני מכיר מזוית אחרת לגמרי... מהצד של טוני זה נשמע שונה לחלוטין... את סיפור הטיפוס שמעתי גם משני הצדדים מהצד של טוני זה נשמע כך... אחרי ההתפרצות בפסגת ההר ואחרי שראינו ששנינו בסדר לפתע בבלי הסתכל עלי במבט ארוך , בחן אותי מלמעלה למטה ,כאילו רואה אותי לראשונה, ואולי זו אכן היתה הפעם הראשונה שבאמת ראה אותי ... מענין שבדיוק בסיטואציה הזו היה לו זמן , ולפתע אמר לי משפט קצר .... עכשיו אני יודע שאתה רציני ..... לפתע נשמעו הדים של התפוצציות נוספות עזבנו הכל וטסנו למטה רק אחר כך התברר שירדנו בצד הלא נכון ....

natyh

New member
תודה רבה על הפירגון

לא טיפסנו על הואסקאראן הסיבה היות והגעתי להוארז לאחר תאונה קלה באמזונס ....: סירה שבה שטתי כטרמפיסט התהפכה נשארתי ללא ציוד יחף וללא המצלמה היקרה מאד ומהמיים שבלעתי חטפתי מרעין בישין אמבות .... מאוחר יותר בדרכי לקיטו אקודור על מנת לקאסוף מצלמת גיבוי היכתה בי המחלה ומכאן התדרדרתי : חסרו לי 15 ק"ג שהישלתי מעלי במשך שבועיים ... הגעתי להוארז ברגע הראשון שהצלחתי לקום קצת מהקרשים רק כדי להגיד שלום לגברת חיימז ולהמשיך מיד לסנטיגו צילה כדי לטוס חזרה הביתה . אלא שלא כך קרו הדברים : לאחרה שפגשתי בטוני פגשתי בגלעד המטפס שהיה בדיוק בדרך להר משלו .... , לא ידעתי אז שעקב הפגישה הזו אמצא עצמי בהוארז בחודש וחצי הבאים ... גלעד אמר לי בשיויון נפש אני בדיוק יוצא אחזור עוד ארבעה ימים חכה לי כאן נדבר....
בדיוק הסגנון של בבלי אגב , ושניהם מתכונים בשיא הרצינות למה שהם אומרים ומאמינים שבאמת אכן אנשים יחכו להם ... באותו בוקר יצאו מספר ישראלים לטור לנוודו פסטרורי ומערת הקרח שהתמוטטה מאוחר יותר , שתי בנות שהיו שם באכסניה הזמינו אותי להצטרף אני הזמנתי את טוני וכך עשר דקות לאחר שנכנסתי לאכסניה כבר הייתי בדרכי לפסטרורי ... איזה כיף שדברים זזים מהר ... בטיפוס התקשיתי נו ברור ..... לא ? יומים מאוחר יותר כאשר גישנו עם טוני קבוצה להעפלה אל האלפא מאיו טוני חזר אלי עם ההצהרה .... " אתה חולה ולא יכול לבא איתנו אפילו לא רק כדי לצלם ...." עם טוני לא טיפסתי לשום מקום .... עם גלעד דוקא כן .....: הואי ואש הפסטרורי הפאב המונטרק פאב שהיה בו קיר טיפוס לגונה צורופ ואלפא מאיו בייס קמפ נפלו שדודים בזה אחר זה .... כשנסעתי מקיטו אקודור כחזרה לכיוון טרוחיליו והוארז קיוויתי שאצליח לחזור הביתה בשלום ... מצבי היה קשה למדי . בהוארז במשך שבועיים התחזקתי עד כדי ההעפלה לאלפא מאיו בייס קמפ . החיים מדהימים לפעמים , נראה כשסיפרנו את סיפור ההעפלה שלנו לטוני בו פגשנו שוב בלה פאז , לו לטוני לא היה ברור כלל מדוע מיהר לשנות תוכניות לרוץ להעפיל מהר להר .... ומדוע החליט לפסול דוקא אותי ... כשותף למסע... .

משהו קטן

הסיפור באמת מעניין אבל הפיסוק טיפה בעייתי ומקשה על הקריאה. אני באמת לא מתכוונת לפגוע נתי , הסיפורים שלך מרתקים אבל תנסה לשים פיסוק מתאים...

natyh

New member
תודה על הפירגון

חן זו בדיוק התאונה המדוברת ... האמת לא היה חסר הרבה שלא אחזור משם ואני לא מתלוצץ , אין לי הסבר לנפילה שאחרי פשוט כנראה הגוף שלי לא היה מסוגל להתמודד עם הטפילים משם . בענין הסיפור והפיסוק ... את הסיפור כתבתי לתחרות הסיפורים של פורום תרמילאים שמעתי על התחרות ברגע האחרון, כתבתי כדי להספיק לילה שלם והספקתי להגיש בזמן ואז המנהל החליט על הארכה ..... הסיפור היה אמור להיכנס למקום השלישי אך כאן המנהל החליט שהניקוד המקסימלי שקיבלתי היה אחרי הזמן .... שני הסיפורים במקום ראשון ושני היו טובים יותר משלי לא המאורעות שנוסו לתאר בסיפור אלא הסיפור המוגמר , המקום השלישי לא ! בקיצור בסיפור הזה בשל המחסור בזמן חסרים דברים בעיקר : פתיחה מתאימה, הוסיפור מתחיל ללא מסגרת זמן ומקום ולא סיום הולם , לא הספקתי והיה לסיפור הזה סיום הולם עם מוסר השכל אפילו ! וסימני פיסוק ... נו באמת ..... הסיפור הזה לא גמור , החיים היו מרתקים בהרבה כמעט הגעתי לשבט שלא ראה אדם לבן מעולם זו היתה מטרת ההגעה לשם פגשתי באיש הקשר המתאים , ולפתע היכתה בי ההארה כי אחרי המפגש בי 90 אחוז מהמקומיים ימותו כי אינם מחוסנים למחלות שהבאתי אתי . עד אותו זמן הם שמרו מרחק ואפילו ירו חיצים מורעלים במתקרבים אך אני פגשתי עקב ההכונה והתחקיר שביצעתי באדם המתאים קצת כסף היה מביא אותי לשם , ומשיג לי את הצילומים שלאיש בעולם אין . אך המחיר היה עלול להיות כבד מאד , דנדן בולוטין צילם סרט דומה אחרי המפגש בצוות הצילום נפטר השאמאן המכשף ( המרפא האחרון ) שלימד את דנדן את כל מה שידע את הסיבה מן הסתם צינתי. למעשה חטאתי בחטא ההיבריס היהרה וסטיתי ממטרת טיול הצילום שלי שמטרתו היתה לסקר את טיול התרמילאים לטובת שיקולי רייטינג ומסחר, התרמילאים לא מגיעים לאזורים הללו ולו הגעתי והחומר היה מפורסם היתה מתחילה נהירה למקום את התוצאה העגגומה כבר תיארתי , אך לא זה לא קרה כי עשיתי את הדבר הנכון , הייתי במרחק נגיעה ולא כבשתי פעם אחרת ... לא לא ממש לא רציתי ולא רוצה המחיר לא שוה את זה מצידי שמישהו אחר יגיע , את הסיפור המצוין הזה לא תקראי כי הוא לא נכתב ואוטלי לא יכתב ואם יכתב יטושטש כך שהפרטים לא יזוהו ! . את המחיר על חטא היוהרה שילמתי אז חשבתי שאני בלתי מנוצח , יכול הכל סופר מן שיכול להגיע לכל מקום , טפילים קטנים לימדו אותי עד כמה שגיתי ! המחיר היה כבד מאד בכסף בציוד ובחומר מצולם מדהים שטבע , וכאמור כמעט ולא חזרתי משם . בדיעבד אני שמח שזו היתה ההחלטה לותר , מענין מה קורה שם היום .

The Cat Woman

New member
אויששש... האמבות האלה....

גם אני בלעתי מים מטונפים. אמנם לא באיזה שיט עצמאי, אלא בפמפס, אבל המדריך שלי חי בסרט שאני אישתו של טרזן או משהו והוא תפס אותי וקפץ למים- מהנפילה בלעתי מלא מים ממש פחדתי שיהיה לי משהו כזה... למזלי לא היה. אבל זה יכל להגמר ממש רע (מי כמוך יודע). אגב- באיזו מצלמה מדובר?

natyh

New member
מצלמת וידיאו תעשיתית

כמעט בפורמט שידור לתקופה המדוברת 15000 דולר בערך .

SOLO TREKKER

New member
הוארז - גן עדן של אפשרויות בלתי מוגבלות ../images/Emo13.gif

אתה מתכנן לעבור להגיד שלום ונשאר חודש וחצי

natyh

New member
לא הייתי כשיר

הטרק הראשון היה... בעצם באכסניה פגשתי בישראלי בשם צור החלטנו לחלוק בחדר כנראה שנכנסתי לחדר שלו או ההיפך ... בקיצור אופיר בחור שלמד קוולנוע בתיכון והיום צלם בערוץ 2 שמע ממני על נפלאות האלפא מאיו , אותו אופיר הצטרף אלי במהלך הטיול וכך הפכנו לצוות צילום, רק ב'גונגל הוא כבר היה אז תיכננו שארד לפרק מאנו וכשאחזור ניפגש בנסקא , לאחר התאונה הכל השתבש מבחינתי אופיר אומנם חיכה לי בנסקא אך אני בזבזתי זמן והוא הגיע להוארז בעונה חבר לשני מטילים וטיפסו לפיסגת האלפא מאיו . לצור סיפרתי את הסיפור בבחינת שלח לחמך ותו לא... צור רצה מבחיינתו לצאת לטרק הואי ואש בכיוון ההפוך בחור כלבבי וכך לסיים את הסיפור בארבעה ימים במקום בעשרה , הוא שיווק את הרעיון לאיילת שכמעט קנתה .... אלא שאני התערבתי הסברתי את המשמעות של ההעפלה לגבהים בכיוון ההפוך ל 4500 ביום הראשון ... מ 3000 כך קרה שגלעד שחזר בינתיים ונמרוד הצטרפו אלינו ואני בשל העובדה שלא הייתי כשיר יצאתי לארבעה ימים בלבד עם חזרה עצמאית בעזרת פרד שכור באמצע המסע . בסופו של דבר חודש וחצי אחרי צור אמר , שנתי לא תיאר לעצמו שיגיע לאלפא מאיו עם הבחור הראשון בהוארז שתיכנן להגיע איתו לשם. .... אמר ומיהר כי לא היה לו זמן ללימה ....
צור נמרוד חן גלעד ואני היינו הצוות המנצח שהחזיק מעמד במטלה הזו והגיע לבייס קמפ , לחן היו אמבות בהעפלה הזו בדיוק הבעיה שסבלתי ממנה קודם לכן רק שהוא חזק ממני בפי עשר בערך .... אז הוא במצב הזה העפיל לבייס קמפ , נפלא פשוט נפלא .

pettel peleg

New member
:)

במה עוסק המדריך? נשמע כמו משו אתגרי אקסטרימי...:) תודה על ההמלצות החמות..אני אשתמש בהן כחומר לקריאה.

למעלה