נירמול ציון- יצאתי מדעתי?

Avalanch

New member
נירמול ציון- יצאתי מדעתי?

אצלנו בבינתחומי עושים "נירמול" של ציונים, כמו בדיני משפחה, שקיבלנו הודעה על הורדת 7 נק' מציון המבחן לכולם, כדי להגיע לממוצע 77. (??????) יש עוד מקומות שעושים את השטויות האלה?

נועה2004

New member
הנירמול בבינתחומי הוא ל-79.

לפעמים זה נירמול חיובי שמוסיפים נקודות לציון. ולפעמים - כמו במקרה שלך - זה שלילי ומורידים נקודות. בבינתחומי טוענים שזו השיטה באוניברסיטאות. אין לי מושג באיזה עוד מוסדות זה מתבצע.

sacrament

New member
נירמול/תיקנון

ממה שהבנתי יש מעין הסכם בין כל הפקולטות למשפטים באוניברסיטאות לפיו יש חובת תיקנון בכל מבחן שיש בו 25 נבחנים ומעלה. הממוצע חייב להיות בין 78 ל-81. הבינתחומי אינו נכלל בהסכם הזה אלא יש מה שנקרה- פקטור מרצה שנותן שיקול דעת למרצה אם להוריד או להוסיף. שמעתי שהיה אצליכם מבחן בנזיקין השנה שבו חצי כיתה נכשלה והממוצע היה 61 ובכל זאת לא היה פקטור כי המרצה לא הסכים. אין ספק שזה נורא מעצבן כשאין וודאות מתי יהיה תיקנון ומתי לא. אני ממליצה לפנות למועצת הסטודנטים אצליכם ולהבהיר שאם יש נירמול אז שיהיה תמיד ויועיל לכם במקרה הצורך, ולא יהיה רק כשהציונים גבוהים.

joemanor

New member
מהשנה יש נרמול מלא בבינתחומי במשפטים

מה שאת אומרת לגבי הפקטור לשיקול דעת המרצה היה נכון עד השנה. מהשנה יש נרמול מלא לטווח 77-81, כאשר השאיפה היא להגיע לאמצע היעד (79). שיקול הדעת של המרצה מתבטא למשל במקרה שיש ממוצע 81 ומעלה ואז הוא יכול להחליט האם להוריד ל-79 או להסתפק בהורדה ל81 (וכנ"ל הפוך). בדיני משפחה הממוצע לאחר ההורדה של 7 נק' הוא 81, מה שאומר שהמבחן היה קל מדי (שימי לב שירדו 7 נק' במבחן אבל יש גם עבודות אז לא בטוח שירדו 7 נק' מהציון הסופי). בכל מקרה, מהשנה זה רשמי לגמרי ובכל גליון ציונים מופיעה הודעה שהציונים מסודרים לממוצע 77-81. ובלי קשר, ההורדה של ה7 נק' הייתה מבאסת רצח.

ככל הידוע לי, באונ' העברית בירושלים

במוסד זה אני לומדת ויש נירמול ל-78-80... הממ זה במסגרת "הסכם משותף" עם אונ' ת"א. ולא צריך לכעוס- יש לזה גם את היתרונות (נירמול כלפי מעלה- כלומר גם אם המרצה דופק מבחן קשה ברמה יוצאת דופן- זה לא משנה...והממוצע יהיה כמו תמיד). תלוי באיזה צד אתה נמצא... לפעמים זה לטובתך, לפעמים לרעתך. מה שבטוח- ככל שאתה מצליח יותר במבחן, הנירמול ממילא יפגע בך פחות. TAKE IT EASY

לא ירא

New member
גם בקריה האקדמית זה נפוץ...

אחד המרצים סיפר שמקור המילה נירמול הוא להפוך לנורמלי, ויום אחד ניגש אליו אחד התלמידים ואמר לו: המרצה, תודה על המבחן, בזכות הנירמול קיבלתי 90! ואז המרצה ענה: אתה?! 90?? זה לא נורמלי...

למעלה