נירשמתי לחדר כושר ו ..

רוייקו

New member
נירשמתי לחדר כושר ו ..

אני מרגיש עם זה די מוזר. אף פעם לא התאמנתי בחדר כושר. נכון שתמיד יש פעם ראשונה אבל זה לא אומר שאפשר להתגבר ולהסתגל בקלות. קודם כל, אני מתבעס כי אני מתאמן שם עם חבר שלי שהוא כבר בודיבילדר מהרגע שנולד. הבחור, שכל חייו התאמן הרגיש שעלה חצי קילו במישקל וניכנס ללחץ עצום... אחרת איך הגעתי לחדר כושר אם לא טחן לי את המוח שנירשם שנינו ? אז כשאני רואה אותו מרביץ 20 דקות ריצה בלי להזיע אני נכנס לדיכאון. אני אף פעם לא רצתי יותר משתי דקות. בעצם.. אפילו לא דקה רצופה. לא ניראה לי שאוכל פעם. צ. אוףףף!!! לא תאמינו. עליתי אתמול על ההליכון. נגיד שהתאמצתי, טוב ? הלכתי 35 דקות. אחר כך, ביקשתי לעלות על האופניים. אז עליתי. המדריך הכניס כייל את הנתונים שליץ משקל: 70 קילו. אל תספרו לאף ´חד. עליתי 8 קילו בשנה וחצי. וואללה. אחרי 20 דקות של עליות ומורדות כיאילו ? (כי המדריך המליץ על תוכנית מאומצת קצת, בשביל האתגר..) - אחרי שניגמר ´סתכלתי כמה קלוריות ביזבזתי. לא תאמינו. כולה 188 קלוריות עלובות עבור זה שהוצאתי תנשמה. והיום החזרתי אותם עם ריבית קצוצה של 200 אחוז לפחות, בעזרת סופגניה אחת בלבד. כיאילו ... ניראה לי שאצטרך ללכת כל יום לחדר כושר או לחילופין להפסיק לאכול וללכת שלוש פעמים בשבוע ?! צ. בעסה.

רוייקו, רק עכשיו אני רואה את הודעתך

- האמנם היא היתה פה מה 11 לחודש ? הודעה משמחת - אבל משום מה אתה משדר חןסר מוטיבציה. אל תשכח שלא רק הקלוריות שנשרפות באימון משמעותיות. מה עם הכושר הגופני? ומה עם עלית מסת השריר, שתגרום לשריפה מוגברת של קלוריות בפעילות יומיומית? - אתה בעצמך כתבת על כך לאחרונה... חוץ מזה, אילו שקלת 140 קילו היית שורף הרבה יותר קלוריות באותה פעילות, אז אולי כדאי לך להתחיל בדיאטת השמנה? למוטיבציה - אני מצרפת מאמר מלומד בנושא. (שמישהו צרף לכאן בעבר - שכחתי מי) מאחלת לך שתמשיך באימונים - וגם שתהנה מהם, שלומית.

רוייקו

New member
כן, הכל ברור לי, שלומית ואני אכן

אתחיל לעבוד על מסת שריר. הכל ברור, אבל זה לא אומר שלא מבעס לשרוף "רק" 188 קלוריות בעבור דיווש אופני כושר כ 20 דקות מאומצות. כמו כלום מחזירים אותם. לא צריך הרבה: שניים שלושה ביסים - זה הכל.

רוייקו - בענין הספורט.....נפלת אצלי

אני טיפוס עצל, שחבל"ז. אבל כדי לרדת במשקל מהר - אני התחלתי לפני כמה שנים וממשיכה. הכנסתי את זה למסגרת היומיומית. כמו שחייבים לצאת לעבודה. לערוך קניות. יוצאים לבילויים. לדברים האחרים יש זמן??? אפשר בהחלט למצוא זמן בשביל זה. זה רק עניין של החלטה ויישום. שלא לדבר על כך שזה לטובתנו, בריאותינו, נותן אנרגיה אדירה, מפיג מתחים - כל דבר שרק תחשוב עליו מבחינת תרומה אישית לעצמך - זה שם. מתוך ניסיון מאלף, אני מציעה לך לא להעמיד את הרף גבוה מדי בהתחלה בכלל. גם התזוזה מכלום למשהו. זה הישג בפני עצמו. אל תנסה אפילו לרוץ עכשו. לך. גם לא מעבר. לא הרמת משקלות וכו´. עזוב. אם תעשה דברים בכוח ומהר מדי לא רק שזה מזיק ולא טוב. אלא גם תפרוש מהר. ולא זאת המטרה. צריך וכדאי לחשוב על הטווח הארוך. הגוף לא נכנס לכושר ביום, אז תן לו ולעצמך את הזמן. גם רצוי אם תרצה בהמשך לבנות תוכנית אימונים עם מאמן מקצועי. שיידע להתאים את זה אליך כמו שצריך. (כי לעשות דברים מאמצים מדי שלא תואמים את מצבך הגופני יכולים אפילו להיות מזיקים.) תצליח תצליח!!!!!! לא תמצא מישהי שתהלל את הספורט יותר ממני... דליה. כי זה בעצם הענין.

רוייקו

New member
דליה, אמנם קצת באיחור, אבל ...

לגבי מה שרשמת: אז ככה מרבית המאמץ שלי מושקע עכשיו בבניית כושר, ראשית כל. אני משקיע מאמץ שווה גם בשרירים וגם בסיבולת. 70 אחוז אני משקיע באירובי: אופניים, ריצה, הליכה מהירה, סטפרים (מדרגות) והשאר עבודה על שרירים, הרי אני לא מתכוון לעלות עכשיו במישקל. רק זה חסר לי. אמרתי למדריך שאני לא מעוניין לעלות במישקל ושאני שוקל היום 70 קילו ולא מעוניין להגיע בגלל האימון הזה ל 75. הוא אמר שאעלה עליה לצורך ירידה. גם זה לא מתאים לי. אני רוצה לעבוד בהתחלה על הצרת היקפים ואחר כך על שרירים, אבל זה ניגוד אינטרסים. אי אפשר ככה. צריך קודם לעבוד על שרירים ששורפים יותר שומן ובמקביל לעבוד על הצרת היקפים. בכל אופן, זה בוודאי תהליך ארוך ומייגע מאוד ואני טיפוס של עכשיו ומייד ומה שאחר כך לא כל כך מעניין עכשיו. הבוקר קמתי עם כאבים אדירים, אחרי שאתמול עבדתי קשה על כל השרירים, אבל אני עדיין לא חושב שפעילות כזו יכולה להזיק לי, מה שכן, יש לי שבר שהולך וגודל באיזור הבטן ומיזה אני חושש. מצד אחד, אני רוצה לעבוד גם על הבטן (אגב, הבטן שלי די שטוחה, יחסית) על העור הרפוי והשרירים בבטן אבל עם זאת עלי להזהר מאוד שהשבר לא ילך ויגדל למימדים שיצריכו תיקון מיידי בניתוח. (אני מתכנן ניתוח לתיקון לא לפני אפריל-מאי) זהו

למעלה