נישואים אזרחיים באוסטרליה- עזרה

oooROTEMooo

New member
נישואים אזרחיים באוסטרליה- עזרה

שלום לכולם, זקוקה לעזרת מי שמכיר ויודע-
אני ובן זוגי מעוניינים לטוס לאוסטרליה (ככל הנראה לכיוון סידני) למטרת טיול ונישואים אזרחיים. אנחנו מתכוונים לטוס עם בננו בן ה-3 חודשים (לאף אחד מאיתנו אין אזרחות אוסטרלית, ומעולם לא הינו שם לפניכן).
עשינו כבר תחקיר לא קצר באינטרנט לגבי הדברים הנדרשים לצורך הנישואים, אך עדיין יש כמה דברים שאנו לא בטוחים לגביהם ושנשמח לשמוע ממי שעבר כבר תהליך דומה:
- מבחינת מי שמבצע את הנישואים בפועל, מה ההבדל בין commonwealth marriage celebrant, ל state official, ל registry marriages?
- האם יש צורך באישור כלשהו ממקומות העבודה שלנו?
- האם מסמך תמצית רישום ממשרד הפנים צריך להכיל משהו מעבר למצב משפחתי?
- האם העדים שצריכים להיות נוכחים בטקס, חייבים להיות בני משפחה/חברים, או שניתן לגייס גם אנשים זרים לגמרי?
- יש מקומות לינה פשוטים (אנחנו ממש לא בכיוון של מלונות 5 כוכבים) אך מומלצים בסידני שמתאימים לתינוק? למשל כאלה שיש בהם אפשרות למיטת תינוק?

מקווה לעזרתכם :)
תודה!

tolkien7

New member
כדאי לדעתי לחכות ,התינוק צעיר מדי לנסיעת מרחקים כזו.

גם מקומות זולים ( לדעתי רק כמובן) הם לא לתינוקות צעירים כל כך . למה אתם לא מנסים את קפריסין ? גם תחנות הבניים כמו הונג קונג ,תיאלנד ,סינגפור אינם בטוחים בריאותים במיוחד שהם מנקזים אליהם את כל הבאים מארצות שחושפות למחלות .הכל בגדר הצעה מאישה מבוגרת .בקשר לשאלה שלכם איני יודעת לצערי. הילדה שלי התחתנה שם בעירייה אבל לה יש תושבות .בהצלחה

oooROTEMooo

New member
היי טולקין

הנסיעה מתוכננת לעוד מספר חודשים, אך אנחנו מעוניינים להתחיל את ההתארגנויות מעכשיו.
למיטב ידיעתי, אין לעיניין התושבות השפעה על הדברים שלגביהם שאלנו כאן. כך שאם תוכלי לשאול את בתך, זה יכול לעזור לנו מאוד.
תודה.337733777

chemicalbrother

New member
מסכים עם טולקין

אני ואשתי טסנו מאוסטרליה לישראל כשבתנו היתה בת ארבעה חודשים.
זה היה דבר די מטופש לעשות, ואנחנו עוד לפחות ידענו לאן אנחנו הולכים - אני ישראלי, חייתי בישראל רוב חיי, כל המשפחה שלי שם, ועוד הייתי חבר קופ"ח בזמנו. אתם הולכים אל הלא נודע, עם תינוק ראשון, בגיל שבו כל חודש הם ממציאים טריקים חדשים להתעלל בהורים. חברת ביטוח בכלל תסכים לעשות ביטוח לתינוק בגיל הזה?
הטיסה עוד מילא - אם יש תינוק נוח ומנשא נוח, ולא נופלים על טיסה מלאה משתעלים מפיצי וירוסים, אפשר לעבור את זה בשפיות יחסית.
למרות שגם זה - אם מעולם לא הייתם באוסטרליה או ניו זילנד, אין לכם מושג כמה זה רחוק. מי שלא עשה את המסע הזה לא מסוגל לדמיין כמה זה מתיש. ויקר!
ואחרי שהגעתם, או שאתם נתקעים בסידני - אז בשביל מה באתם עד אוסטרליה? - או שאתם נוסעים מרחקים ארוכים עם תינוק (צריך גם כסא לרכב, ובאוסטרליה הוא חייב לעמוד בתקן האוסטרלי, מה שאומר שלא תוכלו להביא אותו אתכם מישראל...)
&nbsp
טוב, אני מניח שלא באתם בשביל לקבל הרצאה בפולנית, אז תדמיינו שהמשכתי עם זה עוד הרבה זמן, כי לדעתי אתם קצת פסיכים. (הכל עם חיוך כן?)
&nbsp
לגבי השאלות הספציפיות בנושא נישואין באוסטרליה -
סלברנט זה כל אדם שהוציא רשיון לערוך טקסי נישואין. אתם יכולים למצוא רשימה ארוכה של כאלה בכל ספר טלפונים/גוגל וכו'.
סלברנט יעשה את הטקס איך שאתם רוצים ואיפה שאתם רוצים, לכל אחד יש את הקווים האדומים שלו... יש מספר דרישות די מינימלי שהוא חייב לעמוד בהן לפי חוק. אפשר וכדאי למצוא כאלה שגובים סכום סימלי למדי עבור השירות.
אפשרות אחרת היא להתחתן "בעירייה". זה לאו דווקא בעירייה, אבל זה במשרד רשמי/בית משפט שמיועד למטרה זו והשירות כולל גם עורך טקס שרשאי לחתן. גם שם כמובן יש תשלום עבור השירות.
כל המידע (נכון למדינת ניו סאות ווילס) פה http://www.bdm.nsw.gov.au/bdm_mge.html
למיטב ידיעתי הדרישה היחידה לגבי העדים היא שיידעו אנגלית.
למיטב ידיעתי המסמכים הדרושים הם דרכון. אני לא חושב שצריך אפילו מסמך שמעיד על רווקות, המילה שלכם מספיקה בעיקרון, אבל יכול מאד להיות גם שאני טועה - שוב, המידע המוסמך היחידי נמצא באתר.
&nbsp
חשוב! על מנת להתחתן בNSW יש להגיש בקשה לנישואין _חודש מראש_
לכן, אם אתם באמת מתכוונים לגרור תינוק בן שלושה חודשים לחתונה של ההורים שלו עד פאקינג אוסטרליה, תצטרכו ליצור קשר עם סלברנט, או עם אחד המשרדים הרשמיים שעושים חתונות, לפחות חודש מראש. הם כבר יוכלו לענות לכם בצורה המוסמכת ביותר על כל שאלה אחרת שיש לכם בנושא.
&nbsp
כדאי גם לבדוק מה תצטרכו בשביל שהנישואין יוכרו בארץ (בהנחה שזו המטרה). אם אני לא טועה תצטרכו העתק של תעודת הנישואין האוסטרלית עם חותמת אפוסטיל. זה לא מסובך, אבל חשוב לבדוק איך ואיפה עושים את זה, ולוודא עם הסלברנט שיירשום אותכם מהר על מנת שתספיקו לעשות את זה במסגרת הזמן שתהיו פה.
&nbsp
שיהיה בהצלחה בכל מקרה...

oooROTEMooo

New member
לגבי ההרצאה בפולנית

כיוון שהיא מאוד עיניינית, אני מעריכה אותה :)
בהחלט יש לא מעט נושאים שטרם בדקנו אותם לעומק, כמו למשל העלויות (המטורפות מסתבר).
ברור לנו שזה סוג של ללכת אל הלא נודע (שזה חלק מהעיניין) ואולי זה באמת יותר מידיי פסיכי. אם כי שוב, הנסיעה אמורה להיות כמה חודשים קדימה מעכשיו כשהתינוק יהיה גדול יותר.
תודה על ההסברים, עשיתי כבר פניה ל- BDM של NSW, אך טרם קיבלתי מהם תשובה. לפי המידע שמופיע שם, יש באמת צורך במעט מאוד מסמכים, מה שקצת מפתיע לנוכח מה ששמענו על נישואים אזרחיים בארצות אחרות.
עד כמה שידוע לנו, על מנת שיכירו בנישואים האלו בישראל, יש צורך בתעודת נישואין חתומה באפוסטיל, ואת זה עושים בשגרירות ישראל בקנברה. מעבר לזה לא ידוע לנו אם צריך משהו, אך נבדוק שוב.
תודה! :)

לדעתי עדיף דווקא לטוס עם תינוק קטן

במיוחד אם הוא יונק וגר במנשא. תינוק גדול יותר שכבר רוצה לזחול ולשחק זה הרבה יותר מתיש במטוס.
אני טסתי מאוס' לניוזילנד עם תינוק בן 4 חודשים ומאוס לישראל עם תינוק בן שמונה חודשים, והשמונה היה הרבה יותר תובעני ומתיש, בעיקר בגלל שצרכים שונים שלו ולא רק בגלל המרחק. הקטן פשוט היה עלי, ינק וחשב שהכל נורמלי, רוב הזמן. את הגדול היה צריך לשעשע

&nbsp
גם מקומות לינה זה לא סיפור גדול. ישן אתך במיטה, הבנזוג במיטה שניה, אם יש קינג-סייז אז כולם ביחד (רק שמיכות נפרדות), אם יש מיטה כפולה רגילה עדיין אפשר כולם ביחד, רק שישנים על הקצה וקמים קצת קווצ/ - קלי קלות.
(האמור בפסקה האחרונה הוא לגבי תינוקות יונקים בלבד)
עם הקטן שלנו ישנו בנו"ז באכסניה צנועה וזולה, היה סבבה. שום בעיה בכלל.

oooROTEMooo

New member
יש בזה הגיון

אם כי אני מניחה שזה גם מאוד תלוי באופי של התינוק, ושלנו שובב לא קטן :)
אנחנו הרגלנו אותו לישון במיטה משלו מהרגע שהגענו איתו הביתה, ולמרות שהוא יכול בקלות להירדם כמעט בכל מקום, הוא ישן כמו שצריך רק במיטה נפרדת...כך שלקחת מקום לינה ללא מיטה בשבילו, עשוייה להסתיים במחסור בשעות שינה.
אבל מעבר לזה, מה שאת מתארת גורם לזה להראות אפשרי בהחלט :)
תודה!

chemicalbrother

New member
כן גם אני מסכים שבטיסה עצמה תינוק קטן יותר נוח

הגיל הבאמת בעייתי לטיסות זה מהרגע שהם מתחילים ללכת ועד שהם לומדים לדבר כמו שצריך, ככה בין שנה +/- לשלוש, אז טיסה זה פשוט סיוט כי הילד גדול מידי בשביל לשבת עליך, מתרוצץ בכל המטוס, ועדיין לא מבין עניין ואי אפשר להסביר לו שצריך לשבת. תינוקות קטנים במטוס, אם הם בריאים ואוהבים מנשא, זה באמת לא כזה סיפור.
&nbsp
לגבי לינה, מסכים עם שתיכן... אנחנו גם לא נרתעים מלינה משותפת. ומצד שני גם הבנות שלנו רגילות מגיל אפס לישון לבד.
יכול להיות שבמוטלים ואולי אפילו באכסניות יהיה להם לול/מיטת תינוק, אבל צריך לשאול מראש, ומן הסתם יהיה להם מספר מוגבל אם בכלל. אפשר לקנות או להביא מהארץ לול מתקפל לטיולים ואז אתם לא תלויים במלון. יש לנו כזה וזה יופי של דבר.

oooROTEMooo

New member
אז באיזה קשיים בעצם נתקלתם

בטיסה חזרה לישראל עם התינוקת שלכם שהיתה בזמנו בת 4 חודשים? או שלא היו, והתכוונת שעשויים להיות באופן כללי?
אנחנו בונים על מלון פשוט, ונראה שבמרביתם יש פתרונות של לולים/מיטות. פשוט חשבתי שאולי למישהו תהיה המלצה על מלון טוב. לול טיולים זה דבר נהדר, אבל נראה לי מסבך את סוגיית ההגבלה בדברים שניתן לקחת במטוס.

chemicalbrother

New member
אכן :)

בטיסה עצמה, כמו שכבר אמרו ואמרתי גם אני, תינוק קטן זה דווקא די נוח. אמנם היא היתה עלי במנשא חלק לא קטן מהזמן, אבל היא היתה קטנה וזה היה בסדר לשנינו.
התכוונתי יותר בקטע שאחרי שמגיעים, תינוק קטן זה לא השותף הכי נוח לטיול, יש להם סדר יום מגביל למדי.
ומבחינה רפואית, תינוקות קטנים בכל זאת רגישים יותר ולא נעים להתחיל להבין איך הולכים לרופא באוסטרליה כשיש לך תינוק עם חום גבוה (לא עלינו).
במקרה שלנו הקשיים היו בעיקר של אשתי שמצאה את עצמה בארץ לא מוכרת תקועה בבית עם תינוקת קטנה ובעל שעבר מלעבוד מהבית ללעבוד במשרד כל יום. כל דבר כמו רופא או טיפת חלב היה מעבר להיסטריה הנורמלית של הורים טריים גם אתגר בין-תרבותי ואתגר שפה...
&nbsp
תראי האמת, למרות ההרצאה בפולנית ואחרי שנרגעתי קצת :), לא נראה לי כזה נורא. סה"כ אוסטרליה לא מדינת עולם שלישי.
כבר נתקלתי באנשים שמטיילים עם תינוקות קטנים (וגם אנחנו האמת עשינו את זה יותר מקצת). זה מעייף, אבל גם לחיות איתם חיי שיגרה זה מעייף...
&nbsp
&nbsp

oooROTEMooo

New member
לגמרי, שגרה זה דבר מעייף

בפני עצמו, בהרבה מובנים יותר מאתגר חדש.
העיניין הרפואי הוא ענן שתמיד מרחף מעל הראש, ובהחלט מלחיץ.
אבל זו סוגייה שהיא רלוונטית לכל טיול בחו"ל באשר הוא, ותמיד צריך להסדיר את העיניין מראש כדי להימנע מהסתבכויות...

חג שמייח

chemicalbrother

New member
בכייף :)

לגבי חותמת אפוסטיל - לא צריך לנסוע עד השגרירות הישראלית בקנברה! השגרירות הישראלית יכולה לשים חותמת אפוסטיל ישראלית על מסמכים ישראלים בשביל שהם ייתקבלו באוסטרליה.
את צריכה חותמת אפוסטיל של אוסטרליה לא של ישראל - המטרה היא לאמת את המסמך האוסטרלי בשביל שמשרד הפנים בישראל יקבל אותו. אפשר לעשות את זה בכל עיר גדולה באוסטרליה - פרטים פה http://www.apostille.com.au/
&nbsp
אוסטרליה מתייחסת לנישואין בקלות, הרבה אנשים פה לא טורחים להתחתן, ומבחינת הרשויות אין הבדל משמעותי בין זוג נשוי לזוג ידועים בציבור. אני מניח שבגלל זה גם לא מסובך להתחתן פה.
&nbsp
&nbsp

oooROTEMooo

New member
באמת?

כנראה שעלינו על חומר שגוי בחיפושינו באינטרנט.
גם יצאנו מנקודת הנחה שבעצם השגרירות הישראלית מספקת את ההוכחה הכי אותנטית שיכולה להיות למשרד הפנים בארץ...
נבדוק בלינק, תודה :)

AW38

New member
Marridge In Australia.

Like some one wrote, Why fly all the way to Australia to get marride?
My husbend and I got marride in cyprys. it was beauatifal and it was part of a wadding tour that easta organize for us.
that is what i would have recomend, go truy a travell agant that organize wadding tour, in that case i would recomend esta.
it save you time, money, and headach. you have some one that do evrything for you, and much faster + you have some one pick you up from the airport all the way to where the wadding is (usally the town hall) and than all the way to the hotell.
pluse the hotal was amazing (5 stars). we enjoyed so much, and that was a mini honeymoon. 56

The Blues

New member
למה לכתוב באנגלית אם אפשר בעברית

פשוט נראה לי שיהיה לך הרבה יותר נוח.
וחוץ מזה יש לך רק שגיאה אחת במה שכתבת: באנגלית "אוסטרלית" כותבים organise

Cheers

למעלה