נישואים והגירה זוג עם אזרחות מעורבת

מיהבב1989

New member
נישואים והגירה זוג עם אזרחות מעורבת

שלום. מעוניינים להתייעץ לגבי ערוץ פעולה נכון- אני אזרחית ארה"ב ובן זוגי אינו אזרח. בישראל אנחנו חיים בנפרד (אין חוזה משותף) ומתכננים להינשא באופן אזרחי בחודש הקרוב. אני מתכננת לעבור לארה"ב בסוף אוגוסט למטרת לימודים והייתי רוצה לקחת את בן זוגי איתי. שלוש שאלות:
1. האם עדיף להתחתן בקפריסין/פראג וכו או בארה"ב במצב כזה? מה יקל על התהליך? לבן זוגי אין ויזה לארה"ב כרגע מאף סוג
2. האם אוכל לקחת אותו איתי לאחר שנינשא לפני קבלת הגרין קארד?
3. אם למישהו יש המלצה על עורך דין מהימן שיכול לטפל בתהליך עבורנו?

zuki3

New member
תשובות

1. האם עדיף להתחתן בקפריסין/פראג וכו או בארה"ב במצב כזה? מה יקל על התהליך? לבן זוגי אין ויזה לארה"ב כרגע מאף סוג

אין שום הבדל, כל עוד החתונה נערכת במדינה שמכירה בחתונה הזאת, אין שום הבדל.

2. האם אוכל לקחת אותו איתי לאחר שנינשא לפני קבלת הגרין קארד?

לא, את לא יכולה לקחת אף אחד, כל אדם הוא עצמאי,
יש 2 אפשרויות עבורכם
או שבעלך לעתיד יוציא ויזת תייר, יגיע לארצות הברית כתייר, ואחרי 3 חודשים יחליט לשנות את דעתו ואז תבקשו עבורו שינוי סטטוס לגרין קארד,
או שתבקשו גרין קארד אחרי החתונה שבעלך ימשיך לגור בישראל עד שהוא יקבל, וזה תהליך שלוקח היום מעל שנה.
האפשרות היחידה שהוא יעבור איתך באוגוסט 2018 ולא 2019 זה דרך ויזת תייר ושינוי סטטוס בארצות הברית.

3. אם למישהו יש המלצה על עורך דין מהימן שיכול לטפל בתהליך עבורנו?
אין שום צורך בעורך דין, אם אין לכם בעיות מיוחדות, אין שום סיבה לעורך דין, הוא לא יכול לעזור.

doronf65

New member
מנהל
ערוץ הפעולה קצת מורכב

1. לגבי מיקום חתונה, זה לא משנה. כיוון שאין לו ויזת תייר ארה"ב בכלל לא רלוונטי. אז לכו על מה שהכי נוח לכם בין קפריסין / משהו אחר.
לגבי עו"ד - זה תהליך שאפשר לעשות לבד, אם אין לך פחד מקצת מחשבה ומילוי טפסים. אנחנו יכולים לעזור, זה מה שאנחנו עושים כבר שנים - עוזרים למי שרוצה לעזור לעצמו.
&nbsp
לגבי ערוץ פעולה, יש שניים: אחד ארוך דרך הארץ. זו דרך המלך. אבל היא ארוכה ולא מתאימה ללו"ז שלכם.
יש דרך קצרה יותר אבל היא לא רשמית. מעין מעבר מערוץ אחד (תייר) לערוץ אחר (הגירה). היא היתה טובה רק אם היתה לו כרגע ויזת תייר. הדבר הזה צריך להיעשות מאוד בזהירות כי אפשר להסתבך פה בהצהרות שקר... ואנו בזמן האחרון לא ממליצים לעשות את זה במיוחד באווירה של היום. תוכלו לקרוא על זה במאמרים (לינק בצד שמאל, תחת GC). טכנית, אתם ללא ילדים וזוג צעיר אז זה יכול לעבוד, אבל כמו שאמרתי, על מנת לעבור במין קיצור דרך כזה צריך מאוד להיזהר לא לעבור על החוק. קראו על זה וחזרו לעוד שאלות.
&nbsp
אז כרגע יש פה 3 אופציות:
1. לדחות לימודים שלך לשנה.
2. לחיות בנפרד לשנה ולהתאחד בארהב.
3. לנסות להוציא ויזת תייר וללכת על קיצור הדרך (חוקית ומבחינת פוטנציאל הסתבכות ועוד עם זה שאין לו ויזת תייר (!) אני לא ממליץ...)
&nbsp
עשו את הקריאה והמחשבה... בחרו בערוץ. ואז נראה מה צריך לעשות.

מיהבב1989

New member
תודה על הפירוט- שאלות נוספות

בינתיים שלחנו בקשה לויזת תייר, אונליין דרך אתר השגרירות אבל עדיין לא קבענו מועד לראיון. בויזה כתבנו שמטרת הנסיעה היא חופשה, מכיוון שאנחנו עדיין לא נשואים ולא רצינו לשקר. כתבנו אותי כאשת קשר בארהב כי אני אמריקאית ולא שיקרנו לגבי כתובות בנסיעה, רק כתבנו עיר ושכונה כללית בארה"ב. בתיאור הקשר בינינו (תחת PARTNERׂ) כתבנו מאורסים. האם זה עשוי לסבך את בן הזוג שלי? הניסיון להוציא ויזת תייר כרגע? בהנחה וננשא תוך כדי התהליך?
בנוסף- נאמר לי שאם מתחתנים בארה"ב הוא לא יוכל לצאת מהמדינה, לעומת נישואים בקפריסין או כל מדינה אחרת, שכן יאפשרו לו לצאת מארה"ב במידת הצורך. האם זה נכון? באופן כללי, בהנחה ואיננו רוצים להפרד לשנה, מהו ערוץ הפעולה הבטוח ביותר?

doronf65

New member
מנהל
והנה מתחילה הבעייתיות...

אסור לשקר להגירה. ואם נתפסים הסיבוך גדול. הבעיה היא שאם תקחו את ערוץ הקיצור (מה שבמאמר אנחנו ''מכנים gc דרך ארהב או דרך ויזת תייר''), תצטרכו :
- על מנת לקבל ויזת תייר להצהיר ולהוכיח באותות ובמופתים שלארוסך יש קשרים חזקים לארץ והוא לא מתכוון להישאר לצורך הגירה. אחרת הבקשה שלו תידחה.
ואז:
- כשתבקשו לשנות סטטוס בארה'ב לצורך הגירה להצהיר הצהרת (שקר) שלא התכוונתם להשתמש בויזת התייר לצורך הגירה. כלומר שבכנות בעלך נכנס לצורך תיור ופתאום... עלו רעיונות, ונפתחו אופציות... והוא שינה את דעתו.

אבל כיום בודקים כל בקשה כזו בציציות ואז יראו שכבר חשבת על לימודים הרבה לפני זה, ובעלך בזמן הזה הוכיח שיש לו קשר לארץ שיחייב אותו לחזור... אז אולי הוא שיקר בויזת התייר? בקיצור העניין מאוד מסובך במקרה שלכם ואתם עלולים בסיכוי גבוה לעבור עבירות הגירה כאלה שתתפללו שהלוואי שיהיה לכם תהליך של רק שנה. העבירות האלה יסבכו אותו לקבל gc בעתיד, ולמרות שיש לו דרך דרכך, הוא עלול או לא לקבל או לקבל בדרך ייסורים יקרה וארוכה מאוד.

אני מאוד לא ממליץ על זה, אני ממליץ שתתחילו תהליך דרך הארץ ושתחשבו שוב את מסלולכם.

אה ואני מבין שלפני שענית לא קראת במאמרים. תקראי לפני שתעני שוב, על מנת שתהיה לך תמונה מלאה.

מיהבב1989

New member
תודה- אופציה נוספת..

תודה על המענה...במידה ונבטל את הבקשה לטיסת תייר (אם אפשר בכלל) ונתחיל את התהליך כאן, האם אין ויזת ביניים שיכולה לאפשר לו להכנס לארהב במהלך השנה עד שהתהליך יאושר? או לחילופין האם חכם לומר בראיון לויזת התייר שיש כוונה להגיש בעתיד הקרוב בקשה לגרין קארד? אקרא גם את המאמרים תודה

doronf65

New member
מנהל
ויזת הביניים

נקראת ''ויזת ארוס'' או k. היא מיועדת למי שאינו יכול לקבל תייר, ולא בטוח שרוצה להתחתן. הבעיה היא שלוקח אותו זמן להשיג אאותה כמו שלוקח gc... בקיצור לא בשבילכם.
&nbsp
אין בעיה לנטוש בקשה לויזת תייר, פשוט אל תקבעו ראיון או אל תופיעו. אבל אם תקבלו, זה דווקא יהיה לטובה: ברגע שתקבלו, תתחתנו, התחילו בקשה מהארץ, ואם תחליטי לצאת השנה ללימודים, הוא יוכל לבקר אותך במשך השנה ומשהו שזה ייקח. אין שום מניעה לעשות זאת.

למעלה