נישואים לאזרח אמריקאי

Eve b

New member
נישואים לאזרח אמריקאי../images/Emo53.gif

אני נמצאת בארץ כרגע וטסה בסוף החודש (מאי)רציתי לדעת אם אוכל להינשא לאזרח אמריקאי בתחילת יוני ולהתחיל בהליכים לויזת עבודה ו-SSN .אבל בספטמבר עליי לחזור לארץ לתקופה של חודש בערך. האם זה אפשרי לחזור באמצע התהליך (או ש4 חודשים :יוני-ספטמבר יספיקו להליך)או שעדיף לי לחכות רק לאחר שאחזור מהארץ אחרי אוקטובר ורק אז להינשא ולהתחיל בהליך. כמובן שאני מעדיפה כבר עכשיו להתחיל כי אני רוצה להתחיל כבר לעבוד,זה בעייה להיות שם 4 חודשים ללא עבודה. המון תודה

maharaja gor

New member
it is posible

but depends ... in what state ? r u going to use an agent ? you r going to get the working visa only in august or even later so start working before sep' seems kind of not relevant ... good luck
the maharaja and the MISSPElinGs

doronf65

New member
מנהל
היי אפרת

המצב שלך קצת מורכב, ואם אין לך אפשרות לשנות את לוח הזמנים שפרטת, אז אולי כדאי לך לא להסתבך ולחכות אחרי אוקטובר עם תחילת התהליך (לא חייבים לחכות עם החתונה כמובן... :)) קצת הסבר: הדבר הכי מסודר שאפשר לעשות, ועליו אני ממליץ, הוא להתחתן (לא חשוב איפה), ולהתחיל תהליך מסודר בארץ דרך השגרירות האמריקאית. החוק האמריקאי גם דורש את זה, אם את גרה בישראל באופן קבוע. (אגב? היכן גר האזרח שלך? בארץ או בארה"ב?) הליך מסודר יקנה לך גרין קארד תוך 3-4 חודשים, ואת תוכלי לעבוד מייד כשאת דורכת בארה"ב. האופציה השניה היא לבצע תהליך בארה"ב, וזה לוקח הרבה יותר זמן עד הגרין קארד, כשנתיים, תלוי באיזה מקום את נמצאת. בזמן הזה גם ישנן תקופות שאסור לך לצאת מארה"ב בלי לקבל אישורים מיוחדים ולספק סיבת חזקות לכך, וזה יותר בלגן. לכן לא הייתי ממליץ על זה. מה שאני מציע הוא אם אפשרי להינשא לפני שיצאת, ולהתחיל תהליך, ותוך כדי כך תצאי לארה"ב ותחזרי ותמשיכי את התהליך מהארץ. אולי זה ידרוש גמישות בלוח הזמנים שלך, אני לא יכול לתכנן בשבילך. אופציה שניה היא לחזור בספטמבר כשאת נשואה, ולהתחיל אז את התהליך. זה עדיין ידרוש ממך לצאת סופית לארה"ב סביב דצמבר-ינואר, או לקפוץ הלוך-ושוב. יש לנו מישהי בפורום שכרגע עושה את זה בדיוק, אם היא קוראת את זה היא מוזמנת להצטרף לשרשור. אם את יכולה להתחתן עכשו ולגמור תהליך מהר, ואז לצאת, זה הכי טוב. האופציה האחרונה היא מה שאמרתי בהתחלה. אבל אז העסק ייקח הרבה זמן, סביב שנתיים עד הגרין קארד,שיתחילו להיספר מאוקטובר. (פחות עד שתקבלי אישור עבודה, אבל אני לא מכיר טוב את התהליך מארה"ב). תחליטי על איזו אופציה את הולכת, ותשאלי שוב את הפורום, נדריך אותך מה לעשות בכל מסלול. בהצלחה, דורון

Eve b

New member
החלטתי רק תגידו אם זה אפשרי

קודם כל המון תודה על המידע באפשרותו הגעתי להחלטה.אז ככה: נראה לי הכי טוב להינשא שם בארה"ב (דרך אגב זה במדינת פנסילבניה-שם נמצא האזרח שלי
) לפני שאני חוזרת לארץ בספטמבר. אח"כ לחזור לארץ לבד עם התעודות הנדרשות ולהתחיל בהליך בארץ כי עדיף פה-זה יותר מהיר לפי דבריכם. ואז-וכאן השאלה הגדולה: אני רוצה לחזור בנובמבר -אפשר באמצע ההליך לחזור והשגרירות בארץ תמשיך? או שאני חייבת לחכות את כל השלושה-ארבעה חודשים בארץ עד שכל התהליך יגמר? המון תודה על ההתיחסות יפעת

doronf65

New member
מנהל
הנחיות הלאה

היי אפרת, אני נותן לך אינפורמציה לגבי התהליך בארץ. לגבי השאלה הגדולה: לדעתי אפשר, אני מקווה שהבחורה שברגע זה נמצאת באמצע תהליך כזה תיכנס ותשלים או תאשר את האינפורמציה, אני אצור איתה קשר שתסתכל בשירשור. אבל אני לא עורך-דין, ואני לא ממליץ להסתמך רק עלי או חברי הפורום. ייתכן שאסור. אני ממליץ לך או להתייעץ עם עו"ד (אני יכול לתת לך שם), או שאזרחך ייצור קשר עם רשויות ההגירה בארה"ב או אפילו השגרירות בארץ בטלפון וישאל. שימי לב: על פי חוקי ההגירה האזרח שלך צריך לגשת למשרד ההגירה הקרוב למקום מגוריו לאחר החתונה ולהגיש בקשה, שתועבר לטיפול לשגרירות בארץ. אני נותן לך לינק שנכתב עבור מישהי במצבך. אם יש שם פרט לא תואם או שיש לך שאלות, תשאלי. בהצלחה בכל, דורון http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=26638657

maharaja gor

New member
it is not acurat

the best advice i could give u is to talk to an imigration agent/loyer in PEN state a good agent can shorten up the case in 2 months that r eqvivalent to 2 months working pay that r much more then his comission and he will be much more profetional then u ... in NJ u can get from the US a green card in 3 months !!! in NY 22 months but , working visa and a permit to leave the US in 2 months (i'm doing that now) !!! that if u use a good agent that doesn't make stupid mistakes ... i don't know about PEN but it is worth cheking . any way good luck the maharaja and his MISSpeLings

אפרת ר

New member
לא יודעת כמה עורך דין יכול לקצר

את התהליכים... אני יודעת שאני הגשתי את הכל כמו שצריך ולא קיבלתי שום בקשות לתיקונים או דברים חסרים... איפה בדיוק עורך דין היה יכול לעשות את זה טוב יותר? יש להם אפשרות ל"הדחף" בתור? פה בשיקגו לקח לי כ5-6 חודשים לקבל אישור עבודה וssn ואישור נסיעה... השאר עוד בדרך...

maharaja gor

New member
i don't know what

r the prositurs in chicago but NY one of the hardest and a good loyer can shorten it from 5 months to 2 any way if some one makes a mistake in the wrong place of the form it might delay in a significent way but even if not a good agent makes his papers be allways on the top of the pile the imigration clerk has on his table. that was till the 1/4/04 now things r going to be harder , as i just realized the maharaja and the misspels

inbalich

New member
חשוב שתדעי!!!

הבחור חייב גם הוא לחתום על הטפסים עצמם! זה הוא שמגיש את הבקשה לא את! ורק שתדעי - האנגלית של הטפסים ממש מעצבנת!!! כמו-כן, תוודאי שכשאת חוזרת לארץ אכן נמצאים בידייך כל התעודות הנדרשות!!! עצה נוספת: אני יודעת שבשגרירות שינו את המקום בו יש קבלת קהל לנושא הזה, אז תבררי איתם לפני כן בטלפון לאן עלייך להגיע. הם עונים לטלפון שעה אחת ביום, ואמנם קשה להשיג אותם, אבל עדיין משתלם יותר מלחכות בתור למעלה משעה ואז להבין שאת לא במקום הנכון... אני מזכירה לך שוב, כי אני באמצע התהליך נסעתי לארה"ב, ובינתיים התהליך ממשיך... אבל אני נכנסתי על ויזת תייר
אנחנו הגשנו ממש עכשיו את הנגלה השנייה של הטפסים, ומקוים לשמוע מהם בהקדם לגבי התאריך לראיון.

inbalich

New member
הי אפרת,

תראי, הכל תלוי בשאלה אם יש לך את כל מה שהם מבקשים כדי להתחיל תהליך. עלינו בקצרה: אנחנו התחלנו את התהליך בארץ. כשאת מתחילה את התהליך הם נותנים לך נגלה ראשונה של טפסים להגיש. שם צריך למלא את פרטייך ופרטי בעלך, ועוד כל מיני גברים כמו תעודת יושר מהמשטרה, בדיקות אצל רופא (כולל זריקה
- איחחחחחחחס
) ומלא בירוקרטיה (מה לעשות, רצית גרין קארד...). אחרי שאת מגישה את הטפסים, אתהם נותנים לך את הנגלה השנייה של הטפסים, ואחרי שאת מגישה אותם את מקבלת זימון לראיון שלוקח בין 3-5 חודשים מאז שהגשת את הטפסים האחרונים. כמובן שאם יש לך את כל הפרטים וכל הטפסים שאת מתבקשת להגיש, את יכולה לסיים את זה תיק תק. אננחנו נגררנו עם זה כי נסענו לארה"ב (אני נכנסתי על ויזת תייר) ורק מכאן בעלי יכול היה להוכיח שהוא יכול להיות הספונסר שלי (כי הוא מצא כאן עבודה). זהו, אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור

doronf65

New member
מנהל
וענבל, לא עשו לך בעיות בשגרירות

כי יצאת מהארץ? הם ידעו מזה? אני זוכר שבאמצע התהליך שלי חלק מהאופציה שהם הציעו לי בשגרירות היה להשתמש בויזת התייר ולנסוע ולחזור. אז די בטוח שאין בעיה. נכון? נראה לי שאין בעיה, אבל אני מציע לאפרת לשאול אותם (שהאזרח שלה יוודא, איתה לא מדברים בשלב זה), פשוט לא הייתי רוצה לתת עצות שאחכ יתגלו כלא נכונות או שחלילה הכשלנו מישהו. דורון

inbalich

New member
כשאמרנו להם שאנחנו מתכוונים לנסוע

אז הם שאלו איך אני מתכוונת להיכנס, והסברתי כי יש לי ויזה לארה"ב (הם כנראה חשבו שגם את זה אין לי), אז הם הנהנו בחנוניות לשמה
, ואמרו שאין בעייה.

למעלה