נישואים עם אזרחית אמריקאית

saritoosh22

New member
lamah,

כל אחד מביא לכאן מהניסיון שלו, מי שמתייעץ בפורום, יודע שאנחנו לא אנשי מקצוע. הדברים שאנחנו מביאים כאן הם לא אלו שיגרמו לאדם להגר או לא להגר לארה"ב. אולי הם יקלו עליו וישפכו אור. אם נצליח לשמור על ראש פתוח, אולי נלמד כמה דברים בדרך. אני כתבתי מהניסיון שלי, איזה מסמכים ממני כדי לקבל מעמד של תושב קבע (שאגב, המראיין לא בדק שום ניירת, הוא רק התפעל מהבן שלנו ושאל שתי שאלות וחתם על הגרין קארד).ומיכל, שפכה אור חדש על סוגיית ההכנסה. במקום לתקוף, אולי כדאי שנקשיב לה ונלמד דבר מה. ואם חושבים על זה, אז דבריה של מיכל הגיוניים. דורון (תסלח לי שאני משתמשת בך), עבר את התהליך בארץ, קיבל גרין קארד מיד בנחיתה בארה"ב ולא דרשו ממנו להוכיח שאישתו מסוגלת לפרנס אותו בארה"ב. ואגב, ילד שנולד בארה"ב והוריו אינם חוקיים ונתפסים, הם מגורשים מארה"ב. אני מכירה זוג כזה, שילדו כאן שני ילדים ונתפסו לא חוקיים, היום הם חיים עם ילדיהם בישראל, אחרי שגורשו מכאן.

odedee

New member
../images/Emo45.gif

אבל שימי לב שדורון בהחלט כן כתב לגבי דרישת הספונסורשיפ. ונדמה לי שlamah הביאה את הדוגמה של תינוק להורים לא חוקיים דווקא כדוגמה נגדית לכך שבנסיבות האלה ההורים לא יכולים לקבל תושבות (למרות שהתינוק הוא אזרח אמריקאי). בכל מקרה זו לא דוגמה רלוונטית כי בחוקים שמיכל ואני הבאנו מדובר על בני זוג או ילדים, לא על הורים של אזרחים. מצד שני, אם נפעיל את העקרון שמיכל מעלה לגבי הזכות לאושר, אפשר תמיד לטעון שהאושר של האזרח כולל את זה שיאשרו תושבות קבע גם להורים שלו. וכן הלאה.

saritoosh22

New member
אווווווווופס..........

ככה זה כשלא ישנים בלילות, יכולת הריכוז נופלת. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את הנקודה, שאנחנו לא מתנצחים כאן, אלא מביאים מהניסיון שלנו ומנסים לעזור. למה העלתה את הנושא, של מה קורה לזוג שיולד כאן ילד, אך הוא לא חוקי, אז כתבתי על זה. בכל מקרה, אני עדיין לא מסכימה עם מה שמיכל אומרת, כי עובדתית אחד התנאים לקבלת גרין קארד, הלכה למעשה, הוא הוכחת יכולת השתכרות מעל סכום מסוימם, משל 3 שנים. עד שלא יהיה תקדים אחר, לדעתי זה המצב.

Michal7

New member
כן ולא...

התיקון ה-9 מגן על האזרח האמריקני ומה שהחוק מגדיר כקרובי משפחתו המיידים בלבד (=משפחה גרעינית), כך שאין "וכן הלאה". מיכל פניקס, אריזונה

odedee

New member
OK, נו.

אז אם הבנתי נכון את טענתך, התיקון ה-9 מאפשר לאזרח (תינוק, נגיד) להביא את הוריו לתושבות קבע בארה"ב בלי שום סייגים, וזכותו החוקתית זו גוברת על כל חוק או תקנה שאומרים אחרת, ואוסרים למשל להביא לפה הורים פושעים, קומוניסטים וכו'? נראה לי שאת מפספסת פה משהו כי מבחן המציאות מראה אחרת.

Michal7

New member
לא תינוק,

אבל אם האזרח בן 18 ומעלה, בהחלט. אם הוריו פושעים (פלילי, פעילות פוליטית בלתי חוקית וכו') ויפרו את החוק בארה"ב, הרי שהם ייענשו על פי חוק. אבל עודד, תבין, שכאן הפרט הוא הריבון, וזה גם מה שמשתקף מהחוקה. לכן הפרט נחשב לחף מפשע אלא אם הוכח אחרת. אם וכאשר מוכח אחרת, אותו פרט ייענש. אל תשכח שארה"ב נבנתה על ידי "פושעים" (אנשים שהוגלו מאנגליה בגין פשע כזה או אחר). לכן כל זמן שהפרט הזכאי להגנת החוקה ומגילת הזכויות, בין אם אזרח או תושב קבע, הוא שומר חוק, אין כל ביסוס חוקי (וזאת בהסתמך בחוק העליון של המדינה: החוקה) לגרש אותו מכאן או לשלול ממנו את זכויותיו הבלתי ניתנות לשלילה. [מה קרה, לא שמעת על "לפתוח דף חדש"?
] מיכל פניקס, אריזונה

doronf65

New member
מנהל
תיקון לשריתוש

אחותה של אשתי היתה Co-sponsor עבורי, כי אשתי חייתה בארץ ולא יכלה להראות הכנסות בארה"ב. אני הגעתי על פי כל התקנות. לא התווכחתי ועשיתי כל מה שאמרו לי. דורון

lamah

New member
האם קיים ולו רק מקרה אחד

של זוג שטען את הטענה ההגיונית להפליא שלך ושלטונות ההגירה וויתרו לו על ספונסרשיפ? כמה אפשר להתפלפל על ריק? את מי את מנסה לשכנע בדיוק? עד כמה שידוע לי הCIS אינם אורחים קבועים בפורום זה. מי שכן מבקר בפורום הזה הם אנשים במצב קשה של הגירה/עקירה, וייטב להם אם יקשיבו לעורכי הדין שלהם ולא לעצות האוטופיות שאת מפזרת,בלי בדיקה, בלי אחריות. מי שיחליט לשים יהבו על המילה OR שאינה AND כפרשנות נועזת של החוק, ויצא שמצח נחושה נגד שלטונות ההגירה, שיבושם לו. אני מנחשת שמהר מאוד ימצא עצמו מנגב חומוס בחוף ת"א (שזו ממש לא אפשרות גרועה).

saritoosh22

New member
מהניסיון שלי,

התחתנו בארץ, בכניסה לארה"ב, אמרתי שבעלי אזרח ובאנו לירח דבש ולבדוק אפשרויות של מחייה בארה"ב (מה שהיה נכון). עברתי תהליך קל מאוד, תוך שלושה חודשים קיבלתי אישור עבודה ושנה אח"כ קיבלתי גרין קארד.

doronf65

New member
מנהל
קבל לינק - ובהצלחה!!

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=456&msgid=26638657

lake

New member
ואפשר גם

אנחנו התחתנו בקפריסין כי הוא לא יהודי בכל אופן שנינו חיינו בהודו 3 שנים ללא הכנסות אז הפקדנו כסף בבנק בארצות הברית הפקדה דרך הארץ ששימשה בעצם כספונסר שלי כי לבעלי אין חשבונות בנק והחזרי מס זה התקבל בשגרירות ארהב בישראל ללא שאלות יש סעיף שמדבר על אפשרות כזו בין ערמות הניירת שלהם ותוך שלושה חודשים היגעתי לכאן קיבלתי מעמד של תושב אישורי עבודה ואני אפילו זכאית למילגות ועזרה במימון לימודים

doronf65

New member
מנהל
חידשת לי. הסכום שהפקדתם היה צריך

להיות יותר מ- 3 פעמים קו העוני? והאם הסכום הזה הוקפא כי היה מין ערבון? ואם כן, לכמה זמן?

lake

New member
הרבה יותר פשוט

הסכום לא היה צריך להיות גבוה יותר לא ממש זוכרת אני אבדוק הסכום לא הוקפא סגרנו אותו לתכנית חיסכון ל6 חודשים אפילו עם ריבית קטנה כי זה היה הזמן המינמלי שהבנק !!הסכים לקבל זה משתחרר לנו עוד חודש ללא ביקורת ללא בדיקה לא שאלו לא דרשו הראנו את תדפיס הבנק ששלחו לנו מפה בשגרירות בישראל וזהו

למעלה