נישואין וכסף.

נישואין וכסף.

את/ה יוצא/ת עם בחור/ה. את/ה עשיר/ה, היא/הוא ממוצעת. מחליטים להתחתן - לחתום על הסכם ממון או לא?

מצד אחד.

מצד שני, אם ברגע הכי מאושר בחייך, שבו את מבטיחה לעצמך לאהוב את האיש שמולך למשך עולמי עד, את חושבת על 'מה יקרה אם וכאשר נתגרש', משהו פה לא ממש בסדר, לא?

JONE BOY בת

New member
../images/Emo45.gif

גם אם הכל נעשה מתוך אהבה ורצון להקים משפחה וכו... הרי שהכל יכול להתהפך וכשיש צד אחד שהוא עשיר תמיד מומלץ לעשות הסכם ממון.

seeyou

New member
שאלה טובה

קונים אהבה בכסף! בזמנים מודרניים נישואין זאת עיסקה כמו כול עיסקה. ברור שהסכם ממון לא ימנע מנוכלים-נוכלות להיעלם.... זה רק יכער את האווירה. הצד החלש בעיסקה, תמיד יזכר וירגיש מושפל. יוסי

לכל אלו שענו כן

למה לעצור בהסכם ממון? למה לא לעשות הסכם גירושים מלא? (אם יהיו ילדים, מי יגור בדירה וכו וכו)

duduamar

New member
עניתי בציניות.

הסכם ממון לדעתי זה משהו לגיטימי. מעבר לזה - זה הגזמה לדעתי.

אופס.... ../images/Emo67.gif

הסכם הממון הוא לגיטימי במובן מסויים. המחשבה מאחוריו מעוררת בי תהיות..

duduamar

New member
כל אחד חושב אחרת

המחשבה מאחוריו לדעתי - אנחנו אוהבים והכל טוב ויפה, אבל אם במידה וזה יגמר מתישהו - בואי נבטיח שזה יגמר יפה וללא מריבות.

תיאורתית - ההסבר שלך,

אין בו כל פסול. תכלס, אם ברגע שהגבר שלי אמור להיות הכי מאושר בעולם ולחשוב רק על כמה הוא אוהב אותי, הוא יחשוב על 'איפה הכסף שלי יישאר אחרי שניפרד?' אני אשקול להינשא בכלל לגבר שכזה.

מלוטש

New member
בקיצור - את נמנית על דלי הכיס... :)

על אותו רעיון הגבר יכול לחשוב הפוך: "היא מסרבת לחתום על הסכם ממון... כנראה היא מתחתנת איתי רק בשביל הכסף ומתכננת את הגירושין!"

לדעתי ...

המחשבה על הסכם הממון לרב לא באה מהבחור/ה עצמם אלא מההורים שלהם... ובתור דלפוניה, אני כן בעד הסכם ממון, שינוסח כהלכה, עם כל אי הרומנטיות שבכך. ויש לדעתי לשים דגש מסוים, כאשר מדובר בבחור אמיד ובחורה במצב כלכלי שונה, משום היותה בחורה (ופמיניסטיות, אנא לקרוא היטב לפי התנפלות) יש לזכור שכאשר הזוג הופך למשפחה, כושר ההכנסה של הבחורה כמעט תמיד נפגע עקב ציפיות חברתיות לקריירה שלא תפגע בגידול הילדים והמע' המשפחתית, כבר נמצא מחקרית שמבחינה כלכלית גבר שמתחתן מרוויח כלכלית ובחורה שמתחתנת מפסידה כלכלית, הן בשל האפליה הראשונית שקיימת בשוק העבודה לגבי נשים, תיקרות זכוכית וסגרגרציה מינית (המקצועות שרב הנשים בוחרות בנויים יותר על בסיס שעות נוחות, מיקום ולרב אין בהם קידום) והן בשל נורמות חברתיות (ועדיין מסתכלים בעין עקומה על קרייריסטיות שלא נמצאות די זמן עם הילדים להבדיל מגברים) וכל זה - עם כל הצער שבכך, לא רומנטי בהחלט אבל מציאותי לחלוטין, לכן עם חתימה על הסכם הממון יש להבין שבמקרה ו... חלק מהממון שהאשה מביאה עמה לנישואין הוא מתן חופשיות לגבר לבנות משפחה בלי לפגוע בכושר הכלכלי שלו (מה שבפירוש לא היה יכול להתבצע בלעדיה) הלך לי כל החשק להתחתן :)

למעלה