נישואין..?!....מדוע ולמה?

נישואין..?!....מדוע ולמה?

היי שוב אני...פרץ של כתיבה..חיסרון של אוזן קשבת אולי..חחחחח ...בטוח...נו טוף. הנישואין...שניים מכל שלושה זוגות מתגרשים באיזור ת"א..זה נכון? אז מדוע מדוע...לא מבין זאת עד היום מדוע אנחנו מתחתנים..מישהי סיפרה לי שנשים מתחתנות בעיקר משתיי סיבות עיקריות..(ומבלי לפגוע ..לא פיתוח ורעיון שלי): 1. ילדים 2.מישהו שישלם המשכנתא. האם לדעתכם חבריי הפורום הניכבד הזה: הנישואים כמוסד חדש יחסית..פשט את הרגל וניכנס לקשיים כלכליים...וצריך למנות לו כונס נכסים? מה לפי דעתכם יתפתח בעתיד הקרוב עם מוסד זה....יתפרק לחלוטין? בואו נייסד משהו חדש ויותר עדכני לתקופה זו.... משהו שלא ידמה ל"כלא פתוח" כמו מוסד הנישואים.. משהו בעל קונספצייה אחרת אולי מיבנה אישיות אחר משהו שייקל עלינו ועל עוד מיליוניי אנשים בעולם... מה דעתכם? ושוב תודה על הקריאה ביי

אלה_ה

New member
קודם כל-ברוך הבא ../images/Emo20.gif הגעת למקום

הנכון לקבל אוזן קשבת. ולהקשיב.. ולשאלתך: יש אנשים שמתחתנים מהסיבות שהזכרת. ויש עוד סיבות- 1. שכולם יראו שאני נשואה. כמו החברות שלי. 2. כי ככה מצפים ממני והמשפחה לוחצת. 3. כי אני אוהבת אותו ורוצה להדגיש את העובדה. 4. כי אני רוצה מחוייבות. להתיר נישואין זה צעד קשה יותר מלהיפרד מחבר. ויש עוד שלא חשבתי עליהן.. אני מניחה של אצל כל אחד זה צרוף של כמה נסיבות. ולגבי מוסד הנישואין-אני אישית לא רואה בו ערך קדוש. הזוגיות והמשפחה הם העיקר. איך תעטוף את החבילה-בנישואין דתיים, אזרחיים, חוזה אצל עו"ד זה הרבה פחות חשוב.

שישיר

New member
אוהו..שאלה טובה...

גם אני לא מבינה למה להתחתן.. המסמך שעליו כתוב נשואים...משנה משהוא?... הרגש שונה לפני יום החתונה ואחרי? מה אי אפשר להביא ילדים בלי נישואים? האמת..התחתנתי כי חמותי לחצה... אבל אני לא רואה הבדל לפני ואחרי.. אם למישהוא יש בעד?.... מחויבות? - אל תמכרו לי את זה....כי מחויבות יש כלפי אדם שאוהבים ולא חשוב אם יש מסמך או לא.. בגידה - מתיד יכולה להיות קיימת - כשאין אהבה... לא צריך להתחתן...

ברונטית

New member
קצה הגבול...

בוודאי לקחת בחשבון שנושא זה הועלה ודוסקס לא אחת בפורומים מסוג זה, וכדי לא למחזר את עצמי, הרי לך לינק מהודעה שרשמתי בעבר, בה הבאתי דברים שנאמרו לפני שנתיים ויותר בפורום אחר, אשר אולי תענה על שאלותיך. קריאה נעימה

ליסינג תיפעולי.......חחחחחח

יפה ברונטית..... צריך לערוך חוזה נישואין..על בסיס ליסינג תיפעולי ולהחליף כל 7 שנים נכון מאוד ישר כוח

מתולתלת

New member
חתונה

אין לי ממש תשובה לשאלה שלך אבל כולם עושים את זה בגלל כל הסיבות שכתבו אבל כולם שואלי שאלות רק אחרי ולא לפני

מיכללב

New member
אנשים זקוקים

למסגרת,למשהו שיכניס אותם לסדר,משהו שיכניס להם סדר וארגון,כך המוח שלנו בנוי וזה מקנה לנו בטחון ושייכות,זה נכון שלפעמים זו אילוזיה אבל...אין פטנט אחר בינתיים,אנשים אוהבים ואוהבים לאהוב וצריכים שיזדקקו להם..ורכושניים...עונה לך על השאלה?

דני*דין

New member
המציאות מכתיבה לנו

שלום לך ולכל המתדיינים, נכון שמספר מקרי הגירושין עלה לאחוזים מדאיגים,אך לדעתי הדבר נובע בעיקר בזכות הלגיטימיות שהחברה בישראל מאמצת כלפי גירושין,תוך כדי אימוץ ערכים נוספים מאמריקה. פעם כשהיינו ילדים והיינו רואים ילד להורים גרושים הוא היה נושא השיחה לרוב ביה"ס לרוב השנה.היום עוד מעט ילדי הורים נשואים יהיו החריגים. לאט לאט מתקבלת ההרגשה כי אין זה סוף העולם (באופן כללי) ויש חיים אחרי הגירושין. לא כמו בזמנו של הוריי שעד היום הם ביחד כי לא היה להם אומץ לפני שנים להיפרד,ולו רק למען "הילדים". תאמינו לי לנו זה לא עזר לראות אותם אוכלים אחד את השני. ונחזור לשאלתך(קצת נספחתי),היום חתונה היא לדעתי כלי לבני זוג אשר רוצים :1.לקנות דירה ומעוניינים לקבל הטבות של זוג נשוי . 2.לעשות ילדים בהנחה שחשוב להם שהילדים יוולדו במסגרת נישואין ולא מחוצה לה. אני יכול להעיד עליי שחייתי עם אישתי כ-6 שנים לפני החתונה ובכל פעם שההורים לחצו להתחתן ושאלנו למה למהר? הם ענו לנו כדי שתביאו לנו נכדים. תשובתי היתה שאפשר מעכשיו לספור 9 חודשים ויהיה להם נכד,ולא צריך חתונה לזה.הם כמובן נחרדו ומייד ירדו מאיתנו. התחתנו רק כאשר רצינו לקחת משכנתא לדירה ורק בגלל זה. עד אז חיינו כזוג נשוי בדירה שכורה עם הוצ´ משותפות והיה נפלא,תאמינו לי. הקשיים האמיתיים לא מופיעים אחרי החתונה (למרות שחמותי נחשפה במלוא "פרצופה" מיד לאחר הטכס),אלא אחרי הילד הראשון כמו אצלנו לדוגמא. אז כל האשליות מתנפצות ומתחילים לאכול את ה.....(סליחה). רק אז החיים האמיתיים מתחילים ופה מתחיל התהליך שבסופו עשויים זוגות להיפרד.הכל תלוי בפתיחות שלנו ובמוכנות לקבל שינויים וברצון שלנו לתרום לזוגיות ע"י פשרות,למידת אחד את רעהו,והתייעצות עם מומחים בנושא אשר מסוגלים להעניק לנו כלים בכדי להתמודד עם המשברים אשר אתם בוודאי מודעים לקיומם. מקווה שתרמתי מניסיוני ,שבת שלום.

למעלה