נישואי Farang

forglemmigej

New member
נישואי Farang

יש לי כמה שאלות למי שמתגורר בתאילנד ומכיר את תרבותה היטב, אני חיה בדנמרק כמה שנים והשבוע היתה בטלויזיה סדרה על נישואים של גברים דנים עם נשים תאיות הסדרה נקראה Fra Thy til Thailand שזה מעין משחק מילים מתאי לתאילנד . תאי הוא איזור בצפון חצי האי יוטלנד שמה שמאפיין אותו הוא שמרנות של האנשים ונוף די שטוח ומשעמם כפרי בעיקר. לאיזור הזה הגיעו בשנים האחרונות כ500 נשים תאיות והתחתנו עם גברים מקומיים שרובם מבוגרים מהן בהרבה . את הבאת הנשים מבצעת אישה תאית בשם סומאי שהכירה את בעלה בעת שביקר בפטאיה הידועה לשמצה והיא היתה שם מה שאומרים Bargirl סומאי מביאה את כל הנשים האלו שהן דודות או אחיניות שלה (ככה היא לפחות טוענת). הן מקבלות ויזה לשלושה חודשים ובזמן הזה היא מפרסמת בעיתון מקומי מודעות הכרות לנשים אלו. כאשר אחת מהנשים מכירה גבר שעונה למודעה היא קודם כל בודקת את מצבו הכלכלי ואחרי כן מפגישה את השניים. במשך השלושה חודשים האלו היא צריכה להתחתן עם אותו גבר כאשר אף אחד מהם לא יכול לתקשר בכלל אחד עם השני. הן חוזרות לתאילנד ומצפות לאישור של שרותי ההגירה שיוכלו להתאחד . לפעמים הן צריכות לחכות שנים לתהליך. במסגרת הסכם הנישואים הגבר חותם שעליו לשלוח כסף למשפחה בתאילנד כל חודש כך שבעקיפין ממשלת דנמרק מסבסדת את המשפחות בתאילנד. הנשים האלו אם לא היו מתחתנות בפרנג' היו גומרות בפטאיה וזה מה שהכי זעזע אותי. אני לא שופטת אף אחד פה והגברים הדנים הם לא היחידים זו תופעה שנפוצה בכל צפון אירופה. אני כן שופטת את הממשלה התאית שנותנת לדברים כאלו לקרות, שאנשים נשארים בעוני מכפיר כל חייהם בלי שום אפשרות לצאת מזה כמו הקסטות בהודו. מה דעתכם על הנושא ? להלן הסדרה: http://www.youtube.com/watch?v=eqT-nOc3o5M&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=GpRMRWz27JA&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=b9jT9ycSTc4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=V8EGfwUmwCU&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=RsM0ftXn6pI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=uZyGS_fN4M8&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=X1ImQrpKFYM&feature=related יש עוד חלק לסדרה Fra Thy till Thailand אבל הוא טרם יצא עם כתוביות באנגלית יש רק בתאית אם מישהו מעונין אני אעלה את זה.

rambling

New member
את צודקת, זה עוול..

נוראי לנשים האלו לעבור מתאילנד לגור במקום כמו דנמרק, נהיה לי קר ומדכא רק מלחשוב על זה.. סתם בצחוק אני בטוח שדנמרק זה מקום נפלא..
את חושבת שעוני זה עניין של החלטה ממשלתית שניתן לפתור אם רק יחליטו שמעכשיו הם לא "נותנים לדברים כאלו לקרות" יותר? מעמדות חברתיות יש בכל מקום, לא הייתי מגזים ומשווה את תאילנד להודו. גם ברוב העולם המוביליות החברתית והכלכלית היא די מוגבלת. אין כאן משהו ייחודי לתאילנד בפרט או אסיה בכלל. לא הבנתי איך ממשלת דנמרק מסבסדת כאן משהו, ההכנסה של אזרחי דנמרק היא רכוש של הממשלה? הם לא יכולים להחליט על מה הם מבזבזים את כספם? אין כאן עניין של לשפוט אף אחד כי מאז ומעולם נשים חיפשו בני זוג שיוכלו לספק את צרכיהם וכך גם גברים, כשלכל מין צרכים משלו.

forglemmigej

New member
כמה שאלות

החלטה ממשלתית: האם בתאילנד יש משטר דמוקרטי שבו אפשר להגיד את הכל שבו יש אינטרנט חופשי, עיתונות חופשית ובכלל מדיה חופשית לחלוטין ? האם יש חוק חינוך חובה? האם יש ביטוח רפואי לכולם? עזרה סוציאלית? קצבאות ילדים? קצבאות זקנה? מחיר סביר להשכלה גבוהה? אחוז האנלפבתים? אחוז התמותה בילודים או סתם ילדים עד גיל עשר? אם אין את הדברים האלו אין מצב בעולם למוביליות חברתית והעוני ישאר בכונה תחילה כהחלטת ממשל . אותן נשים שמוצגות בסרט הן אינטילגנטיות ואם היתה להן אפשרות בתאילנד ללמוד או לעשות משהו עם עצמן חוץ מלהנשא לזר שתרבותו שונה כל כך מתרבותן ולהגר לארצו או אפשרות אחרת לגמור בפטאיה אני בטוחה שהן היו מעדיפות להשאר בתאילנד ליד משפחתן ותרבותן המוכרת. המהירות בה הן גם אומרות לגבר שרק לפני שניה הכירו SKAT (זה אהובי או יקירי בדנית) או סתם אני אוהבת אותך גם ממסחרת את היחסים ומי יודע אם לגבר תאי היא היתה אומרת במהירות כזו מותק או מה שלא יהיה. בקשר לסבסוד המשפחות בתאילנד הגבר בדנמרק צריך לשלוח כל חודש ממשכורתו כ2000 קרונות לשם כך שבעקיפין זה סבסוד זו היתה הערה צינית שלי. באיזה מקום נראה לי שהממשלה התאית מודעת לענין ומעודדת את הנישואים האלו כי זו הכנסה לא רעה ממטבע חוץ ואותו דבר לגבי הזנות בפטאיה. מצד שני הם מחמירים כל כך עם סוחרי סמים כך שערכים חברתיים זה משהו מאד מאד יחסי בתאילנד ומצד שלישי הייתי אומרת שאולי מישהו בשלטון מעונין בעונשים חמורים לגבי סוחרי סמים שלא יפגעו לו בפרנסה . אין ספק שזו ארץ מיוחדת במינה.

rambling

New member
והתשובות?

לפי מה שאת אומרת כל מדינה שאין בה מדיניות סוציאלית ו/או דמוקרטיה משמעות הדבר שהממשלה החליטה להנציח את העוני. השילוב הזה נפוץ באירופה אבל בשאר רחבי העולם זה די נדיר. רוב הדברים שהזכרת לדוגמא לא קיימים בארה"ב. האם זה אומר שממשלות כל העולם חוץ מאירופה מעוניינות בעוני? אני לא בטוח בלשון המעטה שזה עובד ככה. רשתות טלוויזיה אוהבות לעשות תוכניות על התופעה של נשים תאילנדיות ומערביים, יש בזה אקזוטיקה וסקס וכמו שכולם יודעים סקס מוכר. הרשת הדנית היא לא הראשונה ולא האחרונה. כנראה הגבר הדני עשה חושבים שיותר שווה לו לשלוח 2000 קרונות לתאילנד מאשר לבזבז אותם על איזה דנית
לפי מספר ואופי השאלות שלך אולי כדאי לעשות קצת שיעורי בית לגבי תאילנד, לפני שאת מעלה השערות ותרחישים לגבי המקום? לדוגמא כאן. הנשים שבחרו להינשא בצורה כזאת בחרו בדרך ה"קלה" לשדרג את החיים שלהן. לא בגלל שאין אפשרות אחרת אלא בגלל שהן רוצות לקפוץ קפיצה מאסיבית בזמן הקצר ביותר. לעומת זאת עוני קיים גם במדינות אחרות והחיים בכפר בתאילנד לא שונים עד כדי כך מהחיים בכפר בסין, בפיליפינים או באינדונזיה. כאן נכנס לתמונה עניין תרבותי של מערכת ערכים שונה מאשר במערב ומקומות אחרים. תעשיית המין זה משהו שונה ויותר בשליטת הממשלה. אין להם אינטרס לשנות את המצב מסיבות כלכליות. מסיבות ערכיות הם גם לא רואים צורך לשנות את זה. כל עניין הפילגש ובידור גברים בחברת נשים תמורת תשלום נתפס כאן בצורה שונה. המשפט האחרון נכון לגבי רוב אסיה. את הקשר לסוחרי סמים לא הבנתי.

forglemmigej

New member
../images/Emo13.gif

תראה אני שאלתי על תאילנד מאנשים שחיים שם, אני יכולה לקרוא בכל מיני אתרים עליה אבל התרשמות ממי שחי שם ביום יום ומכיר את הניואנסים יותר מענינת אותי מאשר ויקי עם כל הכבוד לה. באשר לסרט הוא בכלל לא נעשה מנקודת מבט אקזוטית אלא להפך הוא מנפץ די הרבה דעות קדומות על סוג הקשרים האלו ומראה שהגברים דוקא מתיחסים בכבוד לנשים אלו ויש מערכת יפה בינהם אחת הנשים שמעורבות בהכנת הסרט היא אנתרופולגית בשם Sine Plambech שעוזרת לנשים אלו בהתאקלמות ולכן הן היו כל כך פתוחות וגלויות בעת ההסרטה אתה בכלל ראית את הקטעים שהבאתי? בגדול אנחנו חיים בעולם גלובלי היום ותאילנד גם חלק מזה, גלובליזציה זה לא רק להעביר מפעלים לאסיה זה גם החלפת רעיונות וערכים שונים ואת זה נראה לי שקשה קצת להטמיע בתאילנד. לכולם מגיע לחיות בכבוד לא רק לאלו שיושבים על הכסף הכבד ומנהלים את המדינה..

rambling

New member
אוקיי

בחיי היום היום לא נתקלתי בניואנסים של אחוזי תמותה, קצבאות זקנה וכו'. לגבי למה הן בוחרות לעשות את זה כתבתי את דעתי. הבעיה בנקודה שהעלית היא בקשר בין: אין מדיניות סוציאלית / דמוקרטיה = ממשלה מעוניינת בעוני ודוחפת אזרחים שלה להתחתן עם זרים. נקודה נוספת היא שנשים שהיו בתעשיית המין אין כמעט סיכוי שהן יוכלו להתחתן עם תאילנדי. להתאהב ולהתחתן עם נערת בארים זה פטנט ששמור כמעט בלעדית לגברים זרים אז זאת האלטרנטיבה היחידה שלהן. ויש לזכור גם שעם כל הכבוד ל-575 הנשים שגרות בג'וטלנד והכמה אלפים במקומות אחרים תאילנד זאת מדינה של יותר מ-60 מיליון איש. לא בדיוק מדגם מייצג. אקזוטי מבחינה של זר, שונה, מיוחד וכו'. ראיתי את שני החלקים הראשונים מהסרטונים שהבאת, ועוד רבים אחרים שדומים לזה ממדינות ורשתות טלוויזיה אחרות.

luk1

New member
שאלה...

מהי הסיבה שבחורה שעבדה בתעשיית לא תתחתן עם תאילנדי?

rambling

New member
מכמה סיבות

אני עושה קצת הכללות כמובן אבל באופן עקרוני, מה שנקרא כללי אצבע, אז תאילנדי לא יתחתן עם מישהי מתעשיית המין בגלל ש: הבנות האלה הן בתחתית סולם המעמדות החברתי. תאילנדי שמביא מישהי כזאת הביתה מיד כולם ידעו מי היא ומה היא. עד כמה שזה ישמע מוזר החברה בתאילנד היא די מסורתית ו-old fashion מהרבה בחינות. גברים תאילנדים רואים את הבנות האלה כמשהו שאפשר להשתעשע איתו, לא פרוייקט שצריך להציל. מקסימום יחזיק איזה מישהי על תקן 'גיק' לכמה זמן עד שימאס לו ויעבור לבאה. שלא כמו לתייר אירופאי ממוצע יש לתאילנדים מספיק אפשרויות לפגוש נשים תאילנדיות רגילות, הם לא נופלים לטריקים וה"קסם" של תאילנדיות פעם ראשונה בבאר.

Sanook

New member
העולם לא שחור או לבן

תאילנד מדינה "מתפתחת" מה שנקרא מדינת עולם שני, אני מסכים לגבי הרבה מהטענות או ההשקפות שנאמרו כאן אך גם מסכים עם העובדה שצויינה שלדברים יש סיבה ועדיין סוג של בחירה של הנשים.הסטנדרטים שאת דיברת עליהם גובלים במדינה סוציאלית, מה שקיים באמת בעיקר באירופה וגם בישראל אבל אל באר"הב.יש בתאילנד היום תוכנית בריאות חוק חינוך חובה ואפילו קצבאות לחלק.המדינה מבצעת רפורמות חברתיות שלוקחות זמן בגלל בגלל בעיות פוליטיות בעיקר ומימון כמובן.הנשים האלו בחרו באמת בדרך הקלה יותר ובצדק.בתאילנד עובדתית יש יותר נשים מגברים, מסיבות תרבותיות(אין העדפה לבנים זכרים) ומסיבות גנים.מבחינה תרבותית זה משפיע כמובן ולגברים התאילנדים יש הרבה אפשרויות יחסית,לעומת הנשים.לכן להרבה נשים זוהי דרך טבעים ואפילו העדפה ללכת עם זרים אם מאהבה או אם במרירת מחדל.הרבה מהן היו מוצאות את עצמן לבד או גרושות או עם בעל ומאהבת לדוגמא בסרט ששלחת ליותר מאחת יש ילד מבעל-חבר קודם שהמשיך הלאה... העולם לא מושלם ותאילנד בטח לא מושלמת, היא מאוד מגוונת חברתית וגם מבחינת ערכים מוסריים חברתיים.הכל תלוי מאיפה באת בתאילנד,הפערים מצטמצמים אבל זה ייקח יותר מדור, מה שבטוח זה לא קרוב להודו אלא יותר לאירופה לפני מאה שנה מבחינה חברתית בה היו מעמדות ואצולה שנשארו עם השפעה חברתית כלכלית גם אחרי ההפיכות, אבל אחרי כמה דורות נעלמו העקבות המשפחתיים וגדל שוויון ההזדמנויות.לעומת מדינות אחרות יש לנשים הללו אפילו מזל על האפשרות לחים אחרים אם ירצו בכך, וכל עוד הבעל מודע לעניין אין אם זה בעיה.

forglemmigej

New member
אבל הבעיה שאני דברתי עליה

היא המצב הנורא של נשים בתאילנד. בחלקו השני של הסרט שלא הראתי פה, מראים איך ילדות הולכות לעבוד בזנות ההורים פשוט שולחים אותם , אין מי שיגן עליהן. אין אף אשה בעולם שרוצה לעבוד בזנות זה הורס את הנשמה לגמרי, פשוט מזעזע אותי שלאף אחד זה לא אכפת בתאילנד. יש מה שאומרים זכויות אדם אוניברסליות ומה שקורה בתאילנד פשוט הורס את הרקמה החברתית במקום שידאגו לאנשים ולא משנה שהם 60 מליון עוצמים עין אחת והשניה קורצת , ביננו גם הגברים שכביכול "מושיעים" את הנשים הם לא מי יודע מציאה גדולה הם הרי הגיעו לתאילנד כי לא הלך להם במולדתם אז מה אשה תאילנדית לא תראה שהוא לא משהו אחרי זמן מה למה היא בכלל צריכה לחיות בברירת מחדל . בסוף הסרט השני מראים את אחת הנערות מתקשרת לאיזה גבר פיני שהיה באיזה סיור מין ואומרת לו אני אוהבת אותך נכון שתיקח אותי לגור איתך ,אני אוהבת אותך אני אוהבת אותך והוא מגמגם משהו זה כל כך צובט לראות.. הגברים התאילנדים הבנתי ,לא רואים את הנשים האלו ממטר, זה מה שהכי מגוחך מי שנותן לדברים האלו לקרות הוא לא אנושי. זה נכון שיש לחלקן ילדים שהשאירו מאחורה בהגיען לצפון אירופה אבל התופעה הזו קיימת גם אצל פיליפיניות שמגיעות לישראל לעבוד עם קשישים ונשים שמגיעות ממזרח אירופה לכל מיני מקומות, התופעה של נשים מזרח אירופאיות שנישאות לגברים מקומיים כמו בסרט גם מתחילה לתפוס תאוצה פה אני חושבת שיותר זול ליבא אותן וגם אצלן יש את התופעה של הבאת כל מיני "בנות דודות או אחיניות" להתחתן עם מקומיים.

rambling

New member
המצב

הנורא של נשים בתאילנד? אז עכשיו כל הנשים התאילנדיות במצב נורא של התדרדרות לזנות? נראה לי שיש לך כוונה טובה אבל את מבססת הרבה מהדיעות שלך על סמך כתבה די סטריאוטיפית שלא באה לתת תמונה מקיפה אלא להציג פן ספציפי מאוד. לפחות ככה נראה לי על פי מה שכתבת על איך את רואה את המדינה/ממשלה/חברה וכו'. הרי את לא מציעה להוציא זנות מחוץ לחוק נכון? זה עניין של היצע וביקוש, ותמיד יהיה ביקוש. אין מה לעשות זה טבע האדם וחלק מהחברה האנושית. גם בדנמרק כמו בכל מקום בעולם הרי יש זנות, אצלכם היא חוקית מאז 1999 כלומר כעשור שנים כבר לא צריך לקרוץ. זה בטח מקל עליכם בחורף כי גם ככה אין מספיק אור לראות לאן הולכים
אז הדבר היחידי שאפשר לשאוף אליו זה למסד את זה על מנת שיהיה אפשר להפעיל רגולציה למנוע ניצול, לצמצם מעורבות עולם הפשע, התשפטות מחלות, העסקת ילדים וכו' (כל כמה חודשים לדוגמא תופסים כאן או בקמבודיה פדופיל אירופאי). חלק מזה כבר קיים בתאילנד למרות שהמקצוע עדיין לא עבר לגליזציה. אם אפשר וצריך לעשות יותר בכיוון הזה? אני מניח שכן, לא מכיר את הנושא עד כדי כך לעומק
אלו תהליכים שלוקחים זמן, כמו שסנוק אמר, זו מדינה מתפתחת.

Sanook

New member
עוד קצת...

אכן כן, חלק מהנשים האלו הולכות לכיוון הזה כברירת מחדלצ או יותר מכון כבחירת מחדל.עובדה היא שרוב התאילנדיות מעדיפות להישאר בתאילנד וגם אלו שעוזבות מעדיפות אבל הן בסופו של דבר משיקולים אחרים בוחרות לעזוב והאחוז הוא מזערי ביותר לעומת הפיליפיניות ושאר מדינות האיזור.עובדה היא שתאילנדיות לא נוסעות בהמוניהן או בכלל לעבוד מחוץ למדינה כמדיניות ממשלתית או בכלל כאחיות או במקצועות דומים.כמו כן ה"זונות" אם תעברי בפטאייה לדעתי למעלה מתשעים אחוז יגידו שהן היו רוצות להיות עם זר עם כסף כדי לשפר את חייהן ואת חיי משפחתן אבל יגידו גם שהן לא רוצות לעזוב את תאילנד מה שאומר שמי שכן עוזבת בוחרת בזה משיקולים שלה, אין פה מסחר בשר של גוף גשול ששולח ומכריח ומרוויח מעניין מלבד שני הצדדים מבחירה מודעת.היא לא בהכרח יותר מסכנה מבן זוגה אבל שניהם מסיבות שלהם רוצים להיות עם מישהו. דבר אחד חשוב, אל תשכחי שתאילנד עדיין לא אירופה או אפילו ישראל,יש אנשים בלי כסף או עבודה באיזורים מסויימים שאל לנו לשפוט אותם,אולי אנחנו היינו נוהגים כמוהם ומתפשרים על דברים מסויימים כדי לשרוד או יותר מזה אפילו לחיות כמו בן אדם. אבל העוני הוא קשה ואין הבדל בין מדינה למדינה.התאילנדים לא מאושרים מהעניין הזה ולא אוהבים את התדמית שקיימת עליהם, במיוחד תאילנדיות נורמטיביות שאין להן קשר לסגנון חיים הזה או לבעיות של הנשים האילו. אני מסכים איתך שזה קשה לשמוע ונורא שזה קורא אבל זו לא בעיה תאילנדית רק והפתרון הוא לא פוליטי רק אלא רק שיפור כלכלי זמן ושיםפור מערכת החינוך שתוציא מהעוני יעזרו.גם במדינות עשירות יש זונות ועניים ובדרך זונות באות מענוי וממסכנות, לרובן אין את האפשרות לשאת אדם אחד שיוןציא אותן מזה והן צריכות להחליף מספר גברים בלילה.אל תשכחי שראית סיפור של "נשים עובדות" ולהן לפחות הייתה אפשרות אם כמה שזה נורא-יש זונות מכל העולם עם סיםורים נוראיים יותר...תחשבי על זה

פ82

New member
התאילנדיות גונבות לך את הדנים?

ברצינות אבל אני לא ממש מבין לאן את חותרת במה שרשמת נכון יש עוני בתאילנד וב80% מהעולם לא כולם חיים בדנמרק ונרווגיה ומשלמים 80% מס הכנסה ומקבלים את כל ההטבות הסוציאליות שאפשר לחשוב עליהן. את הסדרה הזאת היה אפשר לעשות על בחורות מאוקראינה,מולדובה,רומניה,רוסיה,סין,קמבודיה,קניה,ברזיל וכו' ממש לא חסר מדינות עניות עם בחורות יפות שפשוט רוצות לשפר את איכות החיים שלהן, והעובדה שבהתחלה הזוג לא יכול לתקשר הוא לא משמעותי, לא כל אחד מחפש לשבת ולדבר על ספרות,אומנות ופוליטיקה.

forglemmigej

New member
אין מה להתרגז

אני העלתי את השאלה בעקבות סרט שראיתי ורציתי לשמוע מאנשים שחיים בתאילנד למה הדברים האלו קורים האם זה חלק מהתרבות או שמנסים להתמודד עם הבעיה ,כי תסכים איתי שזו בעיה שנשים צעירות צריכות ללכת לעבוד בזנות ודרך זה למצוא גבר זר שיוציא אותן מהבוץ, את הבעיה צריכה לפתור הממשלה התאית ולא גברים זרים. דרך משל ,את מצבם הנורא של הפלשתינאים בעזה יוכלו לפתור רק הם ולא כל מיני ארגוני סיוע בעולם שרק מנציחים את העוני ואותו דבר באפריקה אבל זה דיון לחוד. ברור שיש עוני בעולם ויש עוד מקומות שהבעיה קיימת אבל אם אני קוראת פה שנעשו עוד סרטים על התופעה אז היא קיימת אי אפשר לטאטא אותה מתחת לשולחן. והעלתי באחד הפוסטים הקודמים את התאים שמתיחסים בחומרה רבה מאד לסחר בסמים על ידי זרים אבל לא לבעית הזנות שגם מנוצלת על ידי זרים ובאיזה מקום נראה שיש לערכים אצלם יחס שונה לדברים כי שניהם גרועים מאד. ברגע שמדינה מסוימת נחשפת לתרבות אחרת ויש יחסי גומלין היא לא יכולה להגיד יותר אה אל תגעו לי בתרבות שלי העתיקה היא חלק כעת של תרבות וערכים גולבליים . לגבי זה שהם לא מתקשרים הגבר והאשה גם לי יש כלב שאני מאד אוהבת ואני לא מתקשרת איתו לא על ספרות לא על אמנות ולא על פילוסופיה וגם הוא מאד אוהב אותי אבל מבן אדם שאני חיה איתו אני מצפה ליותר..

פ82

New member
אוקיי

קודם כל לסחר בסמים מתייחסים בחומרה רבה בכל אסיה, ולא רק זאת שמבוצעת ע"י זרים. זנות באסיה היא פחות טאבו בגלל ההבדל בין התרבות האסיאתית לבין התרבות המערבית הנוצרית. בכל מקרה, כל מה שאומרים על זה שבנות נמכרות ע"י הוריהן ונשלחות לעבוד בזנות בשביל זרים זה BS, נכון זה קורה, אבל זה רק בתעשייה "שמשרתת" את התאים עצמם, באזורים המיועדים לזרים, זה כמעט ולא קורה, רוב הבנות עובדות שם מרצונן, או בגלל שהן או המשפחה נכנסו לחובות, השוק האפור פה נורא פורח, ואפשר להשיג הלוואה ממש בקלות עם 20-40% ריבית. זה לא עניין פשוט שנגרם רק בגלל העוני, אלא הרבה גורמים שמקושרים ביחד. בשורה התחתונה, המצב באפריקה הרבה יותר רגוע, שם באמת מוכרים בני אדם כמו פרות, ועושים "ברית מילה" לנשים, שלדעתי זה הרבה יותר חמור מבחורה בת 25 שנמצאת עם גבר בן 50 בגלל שהוא משפר את מעמדה הכלכלי, זהו דבר שגם נשים בעולם המערבי עושות (אני רוצה להתחתן עם רופא,עורך דין וכו')

luk1

New member
ראיתי את הסרט

וגם הייתי בתאילנד בעבר...כל הסוגיה הזאת ענינה אותי מאוד כשהייתי שם והרבה פעמים לא הצלחתי להבין דברים מסויימים היתנהגויות מסוימות ובסוף הגעתי למסקנה שאין מה לעשות התרבות והערכים במדינה הזאת שונים מהותית מהחינוך "המערבי" שאנחנו קיבלנו כמובן מבלי לשפוט לטוב ולרע (קטונתי) למשל ההיתחסות לסקס מעמד הגבר ההיתחסות לזוגיות וכו.. לכן אל לנו לשפוט אותם אני בטוח שבהמון דברים הם גם לא מבינים אותנו..

קרלטון

New member
למה את הולכת רחוק?

קל לצקצק בשפתיים על תאילנד או אוקראינה או לא יודע מה, אבל תופעה דומה היתה קיימת בארץ בימי המנדט הבריטי. זה דבר שהודחק יפה-יפה בתודעה הישראלית אבל באותה תקופה תל אביב היתה מפוצצת, פשוט מפוצצת, זונות ישראליות מחובבניות עד מקצועניות שהתלבשו על החיילים הבריטים בשביל כמה גרושים, ולהתחתן עם אחד היה הישג משמעותי. תופעה שקורית פחות או יותר בכל מקום כאשר שתי אוכלוסיות עם פער הכנסה משמעותי נפגשות. אז נסיק מזה על התאילנדיות? על האוקראיניות? על הישראליות? או אולי על המין הנשי באשר הוא?

פ82

New member
תשובה מושלמת!

זה בטבע הנשי למצוא את ה"בן זוג" החזק ביותר, בזמנים שלנו חזק זה בדרך כלל באופן כלכלי.

ישראל1948

New member
אני יכול להגיד לך שהגברים הדנים יותר מסכנים

לדעתי ולמה , את שואלת ? מדוע גבר מדנמרק יתחתן עם אישה , שלא מדברת את השפה שלו , שחוקית במדינתו רק לשלושה חודשים והוא יצטרך לדאוג לחוקיותה , שלרוב יש להן מחלות רבות , בלי כלום כסף , ( ולפי מה שראיתי בחלק מהסרטים , גם בלי יופי כמעט , ואני הייתי כמה שנים בתאילנד ), הוא יצטרך לממן את משפחתה שהוא כלל לא רואה , הוא אולי מכיר את התרבות שלה ב 0.001 % , היא לעולם , אבל לעולם לא תהיה שלו באופן החלטי , כי יש לה ילד או שתיים בתאילנד , לפעמים גם גבר , היא לעולם לא תהיה שלו כי התרבות של התאים שונה אלפי שנות אור מהתרבות בדנמרק ( לא הייתי בדנמרק אבל התרשמתי רבות ), האוכל שלהם ושלהם הוא עולם אחר לגמרי . אז המסקנה שלי היא כזאת : הגברים הדנים , ולא רק , עוד המון מערביים בעולם , רוצים רק שקט ומנוח עם אישה שתעשה כל מה שהם יגידו לה , גם אם הם לא כל כך אוהבים אותה וגם אם היא לא אוהבת אותו , וגם לה ולמשפחתה יש שקט כלכלי, לרוב ( ואולי 100% ), מהמערביים האלה כבר התנסו בקשרים וחתונות עם מערביות בלי סוף , ורק רוצים קצת שקט בחיים עם אישה צייתנית , כשהתרבות האסייתית מאוד מתאימה לצורך העניין , האישה היא יותר נחשלת בחברה שלהם . ואת כל מה שכתבתי לך זה רק מנסיון וראייה , והרבה לימוד עצמי . לא קראתי את זה בשום מקום אחר.

forglemmigej

New member
אבל זה בדיוק מה שאמרתי

הן מחפשות דרך לצאת מתאילנד בכל מחיר כי האלטרנטיבה הרבה יותר גרועה. הגברים שאיתן גם לא מציאה גדולה, הרי איזה אדם נורמלי ימהר להתחתן עם מישהי שהוא לא מסוגל לדבר איתה ולא מבין את תרבותה זה הרי לא בחור בן 20 שהסתחרר ממישהי הוא ראה דבר או שניים בחייו . בחלק השני של הסרט רואים איך זו שהבן שלה בתאילנד גוררת את בעלה לשם והוא צריך לשלם סכום רציני לגרוש שלה כדי לקבל אפוטרופסות על הילד סכומים של עשרות אלפים קרונות הבעל שלה הוא לא מליונר זה פשוט נראה נורא הניצול הציני הזה. ושוב למרות שיש בחיים "נכון" ו"לא נכון" איך להתנהג כי אחרת הכל חוזר כמו בומרנג לפרצוף ,אני לא שופטת את האנשים האלו ראיתי בימי חיי מספיק מערכות יחסים זרות ומוזרות ביותר בין זוגות מערביים שאתה פשוט לא מבין מה הם עושים ביחד אבל הם ביחד מכל מיני סיבות הזויות.

למעלה