ניתוחים פלסטיים!
תוכנית בערוץ הבריאות

אופירA

New member
מנהל
ניתוחים פלסטיים!
תוכנית בערוץ הבריאות

הודעה שהתקבלה מרז, מנהל הפורום באתר "כמוני":

היום תשודר תוכנית בערוץ הבריאות בשעה 22:00
הנקראת ״שקט מנתחים״ אשר תעסוק בנושא ניתוחים פלסטיים.
בתוכנית יוצג סרט על ד״ר בני מייליק אשר מסביר על סוגי הניתוחים השונים.
ממליץ לצפות בחום. בטוח שנלמד מס׳ תובנות שיעזרו למי שמתלבט
באם לעבור ניתוח שכזה וכיצד.

בפעם הבאה כדאי לציין אם מדובר בכבלים או

בלוויין. אין לי לא זה ולא זה, אבל לו היה לי, הייתי שמחה לדעת במה מדובר.

רומי 912

New member
צפיתי במשדר בערוץ הבריאות, הראו שם את כל מהלך הניתוח להסרת עור עודף באיזור הבטן , ניתוח היקפי, כלומר הרופא התחיל את הניתוח באיזור האחורי כשהפציינט שוכב על הבטן, תחילה מבצע שאיבת שומן (שלא הבנתי מדוע כי לאחר מכן הרי ממילא
הוא מסיר את העור העודף) לאחר מכן מסיר את העור העודף בצד ימין ואח"כ בצד שמאל, כל צד שהוא מסיר הוא שוקל את העור שהסיר ואח"כ מסיר בצד השני את אותו משקל כדי שיהיה סימטרי. לאחר מכן הוא מבצע הרמת ישבן
תופר מדביק פלסטר מיוחד והופך את הפציינט על הגב ואז ממשיך עם הבטן. עם הבטן העבודה נעשית בחתך אחד
רוחבי, כשהוא מקבע את הטבור לאחר מכן במקום חדש שמתאים לאחר הסרת עודף העור.
לאחר יום או יומיים אישפוז משתחרר לביתו, וההחלמה נעשית עד חודש ימים , כשהרופא מבטיח שלא כואב מאד
ויש הרבה הצלחות. הוא לא נוגע בפציינט מעשן בשום פנים ואופן.
הרופא מדגיש שהניתוח מתבצע רק לאחר שהפציינט הוריד את כל המשקל העודף, ולא לפני זה.
לאחר הניתוח ובתקופת החגים אם עולים 2 עד 3 קילו זה לא נורא כשיורדים אותם בחזרה, אך הבעיה אם עולים ויורדים יותר מדי. והביא כדוגמא שאם אשה עברה ניתוח להסרת עור ואח"כ עוברת הריון ולידה, יכול להווצר מצב ששוב יש עור עודף. מאד מומלץ חודש לאחר הניתוח להתחיל בפעילות ספורט מתונה.
המשדר די הרתיע אותי מלעשות את הניתוח - אך אני עדיין מעוניינת בו מאד, והמשדר העמיד אצלי דברים על דיוקם ונתן לי פחות או יותר תמונה של כדאיות הניתוח, מה עוד שעדיין לא הורדתי את כל המשקל העודף שיש לי
ואני גם לא מעוניינת להוריד יותר מדי ולהיות שדופה. לגילי זה לא מתאים.
זהו פחות או יותר התיאור למי שלא צפה בתוכנית ורצה לקבל פרטים. שבת שלום מרומי.

אופירA

New member
מנהל
תודה, רומי

תיאור בהחלט משקף וממצה.

למה שלא ישאב שומן? למה שימתח את העור על שומן מיותר?
עדיף למתוח את העור הנותר, לאחר שנחתכו העודפים, על השריר עם שכבת שומן דקה, ולא על שריר עם עודף שומן. הרי התוצאה הסופית תיראה בהתאם.
שאיבת שומן לא שואבת הרבה מאוד שומן, רק כמה מאות גרמים.
אם הוא שואב קודם את השומן ורק אח"כ חותך את העור, יש לו אינדיקציה כמה עור מיותר, וכמה עור צריך להשאיר בשביל שיכסה את מסת הגוף הנוכחית באופן מתוח ולא מדולדל.

אגב, לפני 31 שנה עברתי קורס הכנה ללידה. גם שם אמרה מנחת הקורס שהלידה כלל לא כואבת...
אני בטוחה שהלידה שלי אכן, לא כאבה לה כלל.

לאלומה - גם לי אין כבלים ואין לוויין, ואפילו טלוויזיה אין לי. יש לי את רומי, וזה מספיק
.

רומי 912

New member
אכן את צודקת, עדיף למתוח עור לאחר ששאבו את השומן - לא חשבתי על זה , ראיתי במשדר שהוא מסיר את העור ביחד עם המון שומן
והחתיחות שהוסרו היו עבות במיוחד, אבל אני לא רופאה ולכל דבר יש היגיון.

tzfat

New member
לא ראיתי את התוכנית אבל חייבת לציין ש

כל רופא כל מטופל וכל קופה
במה שמחליטים לפי אישור הקופה או פרוטוקול הרופא המסוים.
לא כל מנתח דורש להוריד את כל המשקל יתר אלא להוריד ולהתייצב במשקל לכחצי שנה
ולצערי לא כל מטופל סוכה לקבל מתיחת בטן היקפי אם רק לפי אישור הקופה וממתינים לניתוח בב״ח ציבורי-כך שברור טל הולכים למנתח פרטי
התהליך יהיה קצת שונה.
מקימי צפת

למעלה