צפיתי במשדר בערוץ הבריאות, הראו שם את כל מהלך הניתוח להסרת עור עודף באיזור הבטן , ניתוח היקפי, כלומר הרופא התחיל את הניתוח באיזור האחורי כשהפציינט שוכב על הבטן, תחילה מבצע שאיבת שומן (שלא הבנתי מדוע כי לאחר מכן הרי ממילא
הוא מסיר את העור העודף) לאחר מכן מסיר את העור העודף בצד ימין ואח"כ בצד שמאל, כל צד שהוא מסיר הוא שוקל את העור שהסיר ואח"כ מסיר בצד השני את אותו משקל כדי שיהיה סימטרי. לאחר מכן הוא מבצע הרמת ישבן
תופר מדביק פלסטר מיוחד והופך את הפציינט על הגב ואז ממשיך עם הבטן. עם הבטן העבודה נעשית בחתך אחד
רוחבי, כשהוא מקבע את הטבור לאחר מכן במקום חדש שמתאים לאחר הסרת עודף העור.
לאחר יום או יומיים אישפוז משתחרר לביתו, וההחלמה נעשית עד חודש ימים , כשהרופא מבטיח שלא כואב מאד
ויש הרבה הצלחות. הוא לא נוגע בפציינט מעשן בשום פנים ואופן.
הרופא מדגיש שהניתוח מתבצע רק לאחר שהפציינט הוריד את כל המשקל העודף, ולא לפני זה.
לאחר הניתוח ובתקופת החגים אם עולים 2 עד 3 קילו זה לא נורא כשיורדים אותם בחזרה, אך הבעיה אם עולים ויורדים יותר מדי. והביא כדוגמא שאם אשה עברה ניתוח להסרת עור ואח"כ עוברת הריון ולידה, יכול להווצר מצב ששוב יש עור עודף. מאד מומלץ חודש לאחר הניתוח להתחיל בפעילות ספורט מתונה.
המשדר די הרתיע אותי מלעשות את הניתוח - אך אני עדיין מעוניינת בו מאד, והמשדר העמיד אצלי דברים על דיוקם ונתן לי פחות או יותר תמונה של כדאיות הניתוח, מה עוד שעדיין לא הורדתי את כל המשקל העודף שיש לי
ואני גם לא מעוניינת להוריד יותר מדי ולהיות שדופה. לגילי זה לא מתאים.
זהו פחות או יותר התיאור למי שלא צפה בתוכנית ורצה לקבל פרטים. שבת שלום מרומי.