ניתוח או טיפולי פוריות

טרי30

New member
ניתוח או טיפולי פוריות

היי לכולן, אבחנו אצלי אנדומטריוזיס לא מזמן לאחר שסבלתי מכאבים חזקים בזמן המחזור. באולטרסאונד ראו 2 ציסטות צמודות אחת לשנייה בשחלה אחת ויחד הן בגודל 6 ס״מ.
בנוסף אני מנסה להרות מזה כשנה.כרגע אני מתלבטת אם ללכת לניתוח או לטיפולי פוריות. התייעצתי עם לא מעט רופאים והדעות שלהם חלוקות ואני לא מצליחה להגיע להחלטה.
1.קודם כל, רציתי לשאול אם יש כאן נשים שנותחו אצל פרופ לסינג? ומה התרשמות שלכן ממנו?
יש לציין שברמה האישית התרשמתי ממנו לחיוב הרבה יותר מסוריאנו (ושניהם המליצו על ניתוח).
רופא פוריות מטעם הקופה אליו פניתי אמר שהניתוח יכול דווקא לפגוע בפוריות ועלי להתחיל טיפולי פוריות.
2. לאלו מכן שפנו לטיפולי פוריות במקום ניתוח, האם הכאבים החמירו במהלך הטיפולים? האם נרשמה החמרה במחלה במהלך הטיפולים?

תודה רבה לעונות ושבת שלום

ybk09

New member
לדעתי עדיף להתחיל טיפולי פוריות

לפני כחצי שנה הייתי במצב דומה. הייתה לי ציסטה בשחלה וכאבים נוראיים.
רופא האנדו שלי המליץ לנסות להיכנס קודם להיריון מכיוון שהסרת הציסטה יכולה לפגוע בתפקוד השחלה אחר כך.
לצערי הציסטה גדלה עוד לפני שהספקתי להתחיל בטיפולים ונאלצתי לעבור את הניתוח.
אחרי הניתוח עשיתי סבב אחד של IVF שנכשל ומצב האנדו כאילו חזר לקדמותו. אומנם אין ציסטה אבל כל ההידבקויות חזרו שוב אז מרגיש לי כאילו כל יתרונות הניתוח שהושגו נעלמו.

זואילי

New member
אני אישית לא מבינה איך שני אלה באים

אחד במקום השני.
לא מוצאת שום קשר בין השניים.
ניתוח הוא ניתוח. וטיפולי פוריות הם טיפולי פוריות. אף אחד לא בא להחליף את האחר.
אם את חוששת, ובצדק מניתוח, כי תיתכן פגיעה בפוריות, אז תני לעצמך דד ליין של כמה טיפולים. נגיד 2-3 (בתקווה ולא תצטרכי יותר מאחד) ואז תשקלי ניתוח.
בכל מקרה, כדאי לבחור רופא פריון עם זיקה לאנדו, וכזה שכן יתייחס לאנדו ולהרגשתך בזמן הטיפולים.

אני עשיתי ניתוח ואז התחלתי טיפולים. מצבי התדרדר עד מאוד עד שהגעתי לניתוח חירום (מס' 2) כי ממש התאבדתי על הטיפולים והייתי בסכנת חיים ממשית.
פגיעה בפוריות מן הסתם היתה לי עוד לפני שבכלל אובחנתי.
אחרי אותו ניתוח שני שלאחריו באו עוד 3 ניתוחים (כי הכל אצלי הסתבך) - ידעתי דבר אחד שגם היום, אחרי 4 שנים אני יודעת - טיפולי פוריות זה ממש לא בשבילי. הבנתי את הקטע. הבנתי מה זה עושה לי ולעולם לא אחזור לשם.

מאחלת לך המון הצלחה ובריאות.

למעלה