ניתוח אלבום - השלישי

R h o n e

New member
ניתוח אלבום - השלישי

"אביב גפן III" לפי דעתי האלבום נקרא כך לא בגלל שלאביב לא היה שיר פייבוריט לקרוא על שמו, אלא שכל השירים ביחד נותנים את "השלישי" מה הכוונה? כל השירים ביחד הם אביב גפן III כל השירים ביחד נותנים את הקונספט של האלבום, את הייחוד שלו ואת מה שבעצם הוא. והשיר הפותח את האלבום כבר נותן השראה לאיזה כיוון הוא הולך, ואיזה שיר יכול להיות יותר מעורר דיכאון מ "דיכאון" ? עם פתיחת האלבום "גיליתי שהוא חולה נפש" "הפסיכולוגית נפטרה, אתה שוב בצרה", השיר הולך להיות מאוד מפחיד, הוא חולה נפש, הפסיכולוגית שלו נפטרה, עכשיו זה רק הוא והמחשבות שלו. ומיד אחרי זה הוא קבע עם האושר, והוא לא בא. ואיך האושר יכול לבוא אחרי דיכאון? זה צריך לבוא בשלבים, האושר לא יכול לפול בבום לאחר תקופת דיכאון. והוא אחרי זה מבין שהוא הולך לאיבוד, כל הדברים שקרו, הוא הולך לאיבוד. "זה לא אומר שאני לא אוהב אותך", הוא לא מתכוון שהוא לא אוהב אותה, הוא מבולבל בראש וכל חייו הלכו לו לאיבוד. אין אושר. יש דיכאון. ואחרי ההתרגלות לדיכאון השרוי, מתחיל הקטע של הצבא, מסיבת מתגייסים ופרופיל 97. שירים אישיים וחושפניים על קטעים מחייו, דברים שאפשר נורא להתחבר אליהם. ובשיר "משוגע" הוא "מאשים" אותנו שלא קראנו לו משוגע, קיללו אותו, ביזו אותו, זלזלו בו אך לא אמרו לו שהוא משוגע. ואז בא השיר "משוררים" שכל השיר מסתכם בשורה אחת- "משוררים מעבירים את החיים בצורה כואבת." איזה שיטה להתמודדות עם הדיכאון יכולה להיות יותר כואבת מפריקת רגשות בשירים? ומכאן מתחיל רצף של שירי אהבה, פרידה, התאהבות. "כבוד" הוא שיר שמשקף 2 אנשים, מאוהבים אחד בשני ולא יודעים איך להתמודד עם אהבתם. ועכשיו, הוא הבין שהוא לא מצליח לאהוב, והוא מחליט ש"הכי קרוב לבד". וכשהכי קרוב לבד, מה הדבר הראשון שאפשר לשאול כשאתם בודדים "האם להיות בך מאוהב?" הוא שואל, כשהוא לבד, ובודד, לא יודע אם כדאי לו לאהוב אותה דווקא עכשיו. והוא חושב על התאבדות, הדבר שהוא חושב שהכי יתאים לו במצבים הנתונים. הוא קורא למשפחה שלו, "תעזרו לי!" "לא רוצה להתאבד" , הוא רוצה שיעזרו לו, הוא זועק לעזרה, לא רוצה להיות בדיכאון הזה כבר והוא במבוי סתום . "אל תכעסו" הוא השיר שמסכם את האלבום, שבו הוא קורא להורים, שהם בדיוק כמונו, נולדים, חיים, אוהבים, אל תכעסו עליהם, הם רק רוצים לחיות. חיים רק פעם אחת בחיים - וכדאי לנצל כל רגע נתון. וככה מסתיים לו אלבום שהנושא שלו הוא דיכאון, וכל השירים משקפים את הדיכאון בצורה קצת שונה ואת החיים במובנים מסויימים ומצבים ודילמות בחיים. כל מה שרשמתי הוא רק דעתי ואתם מוזמנים לחלוק עליי

TairAtias

New member
אלבום קדוש

אין מילים בפי כדי לתאר את העוצמה שלו, הפתחים האלו בנפש שרק הוא יודע לפתוח, אלבום שמרגש גם בפעם המליון

זה מאסטר פיס אמיתי../images/Emo36.gif

זה בתקופה דאביב עשה מוזיקה אמיתית עם דעה נוקבת ואמיתית לגבי דברים שקורים לו ובמדינה שלו ובחיי החברה שלו ולא בחל באמצעים ואומנות איפה זה היום? "עצוב" לי לראות אותו היום מתחנף כל הזמן לאלילי רייטינג שקורים לעצמם זמרים

מעיין51

New member
יפה...

גם אני חשבתי על זה ככה אתה פשוט פתחת את זה , ופירטת יותר.. וזה רק חיזק את המחשבה... יפה מאוד

לדעתי

הניתוח שלך קצת פשטני , ובחלקים מסוימם לא הסכמתי איתך. כרגע אני צריכה ללמוד (עבודה , גגררר) אבל כשאני אסיים אני אנסה לתת ניתוח משלי.

למעלה