ניתוח בגע באיזור הטבור

שי ז.

New member
ניתוח בגע באיזור הטבור

שלום ד"ר. אני צריך לעבור ניתוח לתיקון בקע באיזור הטבור (בקע באורך של כ 7 ס"מ) ולהלן מספר שאלות קצרות לפני התיעצות עם כירורג לקביעת תור: 1. האם ניתן לעבור ניתוח כזה בהרדמה מקומית (מעדיף להיות ער ולדעת מה קורה)? 2. אם כבר פותחים יש עוד דברים שכדאי לעשות בתוך הבטן באותה ההזדמנות? 3. מה משך ההחלמה הצפוי לתפקוד יומיומי סביר ללא מאמץ פיזי וכמה זמן עד לחזרה מלאה לשגרה? אני בן 41 ובריא. תודה.

תיקון בקע טבורי

אתה מתאר בקע גדול של 7 ס"מ ולצורך ניתוח בתנאים נוחים גם למנתח וגם למנותח רצוי להשתמש בהרדמה עמוקה יותר. לא הייתי ממליץ על הרדמה מקומית אלא במידה וקיים סיכון הרדמתי גדול לחולה עם מחלות רקע קשות. כן ניתן להשאר ער במהלך הניתוח במידה ומבצעים הרדמה אפידורלית. אין צורך לבצע דברים נוספים במהלך הניתוח אלא יש להסתפק בתיקון הבקע. תוכל לחזור לפעילות מתונה כבר ביום שלאחר הניתוח. הרופא המנתח ינחה אותך באיזה קצב לחזור לפעילות מאומצת יותר כמו פעילות ספורטיבית והרמת משאות. בברכה

שי ז.

New member
תודה, הרדמה מקומית מבחינתי זו

גם אפידורלית או כל דבר אחר שמשאיר אותי ער (לא מסיבות בריאותיות אלא מתוך רצון לדעת מה קורה). בחזרה לשגרה לא התכוונתי להרמת משאות או פעילות ספורטיבית כי אלה אסורים עליי בגלל פציעה ישנה יותר (שבר באצטבולום ובכתף) אלא לעבודה אבל קיבלתי את התשובה גם לזה.

למעלה