ניתוח ביום רביעי

PizzaGuru

New member
ניתוח ביום רביעי

שלום לכולם. אחרי הרבה זמן שלא ביקרנו בפורום החלטתי לקפוץ ולראות מה חדש. לאייל הקטן שלנו נקבע ניתוח ליום רביעי בבוקר באסף הרופא. הניתוח יערך בהרדמה מלאה מה שקצת מדאיג אותנו. אייל ילד מקסים בן 3 חודשים. מישהו יודע כמה זמן הניתוח אורך? הק"פ אצלנו הוא ברגל ימין וטופלנו בגבסים ופיזיותרפיה כל שבועיים. הרגל התיישרה אבל העקב לא ירד ולכן נקבע לנו ניתוח. נאמר לנו שההחלמה לוקחת כ-10 שבועות (5 גבסים). מישהו יכול לפרט מה תסמיני הלוואי של הניתוח? האם יש חום בימים הראשונים? האם אזור הניתוח כואב או שבגלל שיש גבס הכאבים לא מורגשים כל כך? מיותר לציין שאנו לא מודאגים כל כך מהניתוח כמו מההרדמה המלאה. היינו בקפלן ןקיבלנו חוות דעת שנייה שגם תמכה בהחלטה לנתח. מה שכן, באסף הרופא לא מטפלים בנעליים לאחר הניתוח משום שהם טוענים שאין הוכחה ממשית כמה השימוש בנעליים מועיל. מה גם שהם טוענים שכ-80% מההורים לא משתמשים בנעליים כמו ש"כתוב בספר" קרי 24 שעות ביממה... הם מאמינים ביותר תנועתיות ופחות קשיחות. אחרי הכל הרגל צומחת וגמישות לכף הרגל אמורה לעזור...

טאניוש

New member
על איזה ניתוח מדובר?

אנחנו עברנו ניתוח להארכת גיד (בהרדמה מקומית), הניתוחון ארך משהו כמו רבע שעה, אחר כך גבס של 3 שבועות. החלמה של 10 שבועות נשמע כמו משהו רציני יותר... בקשר לנעליים- עד כמה שידוע לי יש הוכחה ממשית. הטעון "80% מההורים לא משתמשים בנעליים" לא אמור להיות סיבה לא להשתמש בנעליים כלל. בסופו של דבר זה תלוי בנו ההורים, לא? (אגב, לא מדובר על 24 שעות ביממה. לפי הפרוטוקול המקורי, 3 חודשים 23 שעות ביממה, אחר כך ירידה הדרגתית רק לשעות שינה). בהצלחה בניתוח ../images/Emo24.gif

PizzaGuru

New member
ניתוח

מצטער לא רשמתי שבאמת הניתוח הוא להארכת גיד אכילס ברגל ימין. את צודקת לגבי הנעליים. הם באמת אומרים שזה לא יכול להזיק וזה תלוי בהורים. ההרדמה היא הרדמה כללית. גם בקפלן ד"ר בן יצחק ציין שהניתוח שהם עורכים הוא גם בהרדמה מלאה מכיוון שבהרדמה מקומית התהליך הוא הרבה פחות נעים מה גם שאם אחד ההורים נמצא במהלך הניתוח זה קשה יותר לרופאים.

פרלמנים

New member
הי פיצה גורו../images/Emo13.gif../images/Emo78.gif

חיפשתי לך את הקישורים של גלית ודרור. בערב אשב לכתוב קצת יותר על הניתוח. יש לי כמה שאלות אליכם בעניין הזה ואנסה לענות לכם על שאלתכם. הנה קישור למה שגלית כתבה בעבר על הניתוח של יהונתן: קישור1 קישור2 הנה קישור לשרשור טיפים לניתוח שפתחתי הבוקר-עד סוף היום כב ריהיו בו תגובות טובות ומפורטות. נשתמע בערב, ג'סיקה../images/Emo142.gif

galitdror

New member
גם אנחנו היינו בסרט הזה....לגן עדן/פרלמנים...

פרלמנים וגן עדן , אולי אפשר להקפיץ לה את תשובתנו המפורטת לעניין זה, שם פירטנו על ההרדמה המלאה ברמבם,ההחלמה ועוד... לא זכור לנו איפה זה בדיוק בהסטוריה, מה שבטוח זה - שנה וחצי אחרונות + - תודה מראש על הסיוע

PizzaGuru

New member
תודה לכולם

תודה לכולם על התגובות והמידע המועיל. רפי וליאת.

11שרית

New member
נשמע "כבד" מידי

אנחנו טופלנו בשניידר אצל ד"ר וייגל ועברנו ניתוח להארכת גיד לפני כ-3 שבועות הניתוח אורך מספר שניות זה בסך הכל לחתוך את הגיד , אבל כל המסביב - הסטרליזציה וההכנה לניתוח מאריכה את הניתוח ל30-40 דקות .ולאחריו גיבוס ל - 3 שבועות ,עכשיו אנחנו בשלב הנעלים שיטת הטיפול היא של פונסיטי .שהיא השיטה המומלצת לטיפול בקלאב פוט וזה לאחר בדיקה מקיפה שעשיתי בנושא . השיטה שאת מתארת נשמעת לי שונה . ולגבי הנעלים , אני חולקת על דעתם באסף הרופא . לגבי ההרדמה - לפני הניתוח היתה לי פגישה עם המרדים הראשי - מנהל המחלקה ד"ר כץ והוא המליץ על הרדמה ספינלית שזו זריקה קטנה בעמוד השידרה שמרדימה את פלג הגוף התחתון . הזריקה נקראת " אל פי " .ונתן לתינוק שלי חומר מטשטש במוצץ וזהו .והתינוק לא מרגיש כלום ולא סובל .ומיד את יכולה להניק אתהתינוק בהרדמה מלאה מרדימים בעצם את כל המערכות בגוף וצריך להנשים את התינוק , ואת לא יכולה להניק את התינוק מיד ההרדמה הזו יותר מסוכנת !!!. לגבי הרדמה מיקומית - כדי להרדים את אזור הניתוח , המרדים צריך לבצע מספר זריקות , וזה כואב לתינוק .

למעלה