ניתוח בפרטי או ציבורי??

ליה1997

New member
ניתוח בפרטי או ציבורי??

היי לכן, אחרי כל כך הרבה גלולות שניסיתי לקחת וכשלו גם הויזאבל מתחיל להכשל והחלטנו ללכת לניתוח. המנתחת היא ד"ר סמורזיק , מקסימה, מדהימה, רגישה והכלללל השאלה היא האם לעשות את הניתוח באופן ציבורי באסף הרופא שבו התורים ארוכים מאוד ולפי מה שהבנתי היחס פחות אישי ויש מצב שזה יצא לי על תקופת בגרויות ואז אצטרך לדחות את הניתוח לאמצע השירות הצבאי שלי (דבר לא רצוי בכלל) או לשלם את המחיר של הניתוח ולהנות מכל מה שנלווה לזה שדרך אגב אם מישהי יודעת כמה זה בערך אני אשמח לדעת.
מה ההמלצה שלכן??

ליה1997

New member
רק להבהיר

הניתוח הציבורי הוא באסף הרופא והפרטי באסותא

לואי84

New member
ציבורי מול פרטי

כמו שאמרת, בציבורי ההמתנה לניתוח בדר"כ ארוכה. ולכן יש פה גם שיקול של עד כמה יש פגיעה באיכות החיים שלך כרגע. לגבי היחס באסף הרופא אני לא יודעת להגיד לך. החיסרון של ניתוח פרטי הוא כמובן העלות הגבוהה. העלות יכולה להשתנות בין רופא לרופא (בדר"כ זה מעל 10,000 ויש גם את עלות הניתוח עצמו) אם יש ביטוח פרטי ניתן לקבל החזר חלקי.

כל זה לדעתי פחות חשוב מאשר לוודא שהרופאה שאצלה תעברי את הניתוח היא רופאה בעלת ניסיון בניתוחים של בנות עם אנדו'. הפרט הזה הוא קריטי. חשוב ביותר לעשות את הניתוח אצל מומחה שיודע לזהות סוגים שונים של נגעי אנדו' וראה אותם וטיפל בהם המון פעמים.
האם קיבלת עליה המלצה מד"ר קאופמן או משהו? (אם זכור לי נכון היית אצלו, לא?) אני בטוחה שהיא מקסימה אבל אם אין לה הרבה ניסיון הייתי שוקלת טוב טוב. יש לפעמים בנות שמנותחות אצל רופאים שלא מספיק מומחים/מנוסים ובסוף התסימנים שלהם אפילו החמירו.

בכל אופן בהצלחה עם כל החלטה שתעשי, הרבה בריאות ובהצלחה גם בבגרויות

ליה1997

New member
תודה

האמת היא שאני לא יודעת על המקצועיות שלה, אני יודעת שהיא מומחית באנדו של נערות. ..כן הייתי אצל קאופמן המקסים אבל עליה שמעתי דרך חברה
הפרטי נשמע יקר מידי.... לצערי אין לי ביטוח פרטי כך שאני אלך על הציבורי... תודה רבה ☺

זואילי

New member
אני עם לואי בעניין

אינני מכירה את הרופאה שלך. ולא זכור לי ששמעתי עליה פה.
אני חושבת שעל אחת כמה וכמה, בהיותך צעירה מאוד, את חייבת להיות בידיים מנוסות.
של רופאים שכבר עשו מאות ניתוחי אנדו. שהתמודדו עם מקרים מורכבים, שניתחו נערות ועוד ועוד.
לא הייתי מקלה בכך ראש.
כשאני התחלתי לגשש לראשונה בכיוון האנדו, אמנם הייתי בת 33 אבל הגניקולוג הרגיל שלי שעבד בבי"ח מאיר - הציע שהוא ינתח אותי. מזל גדול שלא קפצתי על אותה "מציאה". הניתוח הראשון שלי בתה"ש נמשך 6 שעות ובו התגלתה חומרת מצבי. לא חושבת שאף רופא אחר היה יכול להתמודד עם מה שהיה לי אז, ובניתוח השני 3 שנים לאחר מכן - גם בתה"ש, היה גם ניתוח של 8 שעות כולל סיפור כירורגי מסובך.

תמשיכי לברר.

ליה1997

New member
צודקות

ובכל זאת חקרתי קצת והיא מומחית בגניקולוגית נערות.
וגם כל המומחים שביקרתי אצלם אמרו שלדעתם המצב שלי ממש ממש ממש פשוט

aa02

New member
מקווה שאת צודקת

והמצב אצלך קל ופשוט. אני לא רוצה להלחיץ אבל קחי בחשבון כי עד שלא מבצעים לפרסקופיה לא ניתן לדעת בוודאות מה המצב האמיתי וניתן רק להעריך. גם אצלי חשבו שהמצב פשוט - אנדומטריומה וקצת וגם לא סבלתי מכאבים (רק יומיים - שלושה ראשונים של הווסת וגם לא תמיד). בלפרסקופיה התגלתה חומרת המחלה - לא פשוט בכלל
לכן, חשוב לבחור מנתח שידע להתמודד עם כל מה שיימצא וגם שידע להפעיל שיקול דעת - אם הגיל שלך בכרטיס האישי נכון אז את מאוד צעירה.
ואחרי כל זה - אם האנדו׳ שלך ממש ממש פשוט למה ההמלצה ללכת לניתוח ולא לנסות לגרום לריגרסיה באמצעים פחות פולשניים? כל ניתוח גם הוא כשלעצמו יכול לגרום להחמרה - הידבקויות וכדומה.

nsy1987

New member
הי ליה. מנתח נחמד

הי ליה,
אני סבלתי מבעיה גניקולגית אחרת (בנוסף לאנדו' שטרם אובחן סופית בלפ')
והלכתי לאורוגניקולוג מומחה. אדם מקסים ונעים. ספץ בתחומו. שניתח אותי ונתן לי בכל מהלך הבניתוח והאשפוז
והביקורות שאחרי תחושה כאילו אני הפציינטית היחידה והחשובה שלו(ואני לא!). ובאמת היה רגיש וסימפטי נחמד.
והוא זה שגם הכווין אותי לאנדו'. אבל, כשהציע לפרסקופיה כדי לאבחן סוית את האנדו',
אמרתי לו. תודה יפה ושלום. וקבעתי תור לסוריאנו.
אני לא מכירה את הרופה שאת מבררת עליה. אני בטוחה שהיא מקסימה ורגישה ונעימה. אבל תעשי מחקר קטן עליה.
תשמרי על ראש פתוח. תבדקי כמה שנות ניסיון יש לה, תנסי לקרוא מאמרים לה, לראות המלצות עליה. לשמוע מטופלות שלה מספרות.
שימי לב, הפורום הזה הוא פורום שקיים שנים רבות (אני כבר לפנהי 3-4 שנים גלשתי כאן כשחשדתי...) ובנות כאן לא מכירות. וזה מקבץ זה גדול ווב ואיכותי ומנוסה של אנדואיות.
אני מחזיקה לך אצבעות שתעשי בחירה נכונה. שלא תתחרטי עליה. זה הבריאות שלך. יש לזה השלכות לעתיד שלך.

leili23

New member
בחירה

אנ מצטרפת לכל המשיבות לפני. ד"ר סומרז'ק נחשבת לרופאה מהדור החדש עם שם שהולך ונבנה. היא זיהתה אצלי בעייה בחצוצרות כאשר אושפזתי לפני מספר חודשים באסף הרופא בעיקבות כישלון של IVF אבל בסופו של דבר לא נותחתי אצלה.

אם אין לך ביטוח פרטי- רוצי לעשות מייד, עוד לפני הניתוח כדי שלא יחריגו לך את כל בעיות האגן לכל החיים!
ביטוח בהפניקס נחשב מאוד טוב. תדאגי לכלול גם אפשרות לטיפולים של רפואה משלימה כשאת בוחרת את המטפל/ת ולא רק אלו שבהסדר. עם השנים תראי שזה משתלם יותר אפילו שקצת מייקר את העלותת

לגבי בי"ח ציבורי או פרטי. אישית אני מעדיפה את אסותא.
בהצלחה

למעלה