ניתוח בקע

cute78

New member
ניתוח בקע

שלום ד"ר אתמול הייתי בבדיקות לפני ניתוח בקע מפשעתי שמאלי קטן,להפתעתי המנתחת נתנה לי את האפשרות איך לעשות את הניתוח,אם חתך או ניתוח לפרוסקופי ולא ידעתי מה לענות לה באותו רגע רק אמרה שהסיכוי שהבקע יחזור בניתוח לפרוסקופי הוא בין 10-15 אחוז לעומת חתך שהוא הרבה יותר נמוך,לכן אני שואל אותך מה לדעתך עדיף לי? אני בחור בריא שוקל 92 קילו ועדיין לא החלטתי איזה מהם כדאי אחרי שהיא נתנה לי את הכדור ליידי?

בתשובה לשאלתך

בקע חד צדדי ניתן לתיקון בשתי הדרכים שהוצאו לך. כיום עם צבירת הניסיון בתיקון הלפרוסקופי, שכיחות חזרת הבקע זהה בשתי השיטות ועומדת על כחמישה אחוזים. הצלחת הניתוח תלויה בעיקר בניסיון המנתח בכל אחת מהשיטות.

cute78

New member
ניתוח

תודה על התשובה,שאלה נוספת שמטרידה אותי היא האם כדאי לי לעשות את הניתוח לאחר שהבקע כמעט ולא מציק לי,נכוך לעכשו במקרה היחידי שהוא מציק לי הוא בשיעול כאשר אני שוכב על הצד. יש לציין שאני מרים מסאות כבדים ואני לא מרגיש אותו. דבר נוסף,היתה לי הרגשה שהמנתחת שצריכה לעשות לי את הניתוח ניסתה לשכנע אותי בעדינות לעשות זאת פתוח,האם יש לה איזה אינטרנס או שפשוט יותר קל להם במחלקה לעשות זאת פתוח? היא בנוסף אמרה לי שהסיכוי של החזרה בלפרוסקופי הוא 10-15 אחוז לעומת פחות מאחוז בחתך ולכן היתה לי הרגשה שהיא ניסתה להרחיק אותי מזה,שלא לציין שהניתוח נדחה לעוד חודשיים בגלל שבחרתי בשיטה הלפרוסקופית כאשר היה מתוכנן 5 ימים לאחר הבדיקה.

בתשובה לשאלתך

הרושם שלי שניתן להמתין זמן מה בכדי להיות משוכנעים שהכאבים נובעים מהבקע. אך במידה והסימפטומים הם אכן משניים להימצאות הבקע כן מומלץ לתקנו. ישנם בתי חולים שהשיטה הלפרוסקופית פחות שגורה בהם, על כן חשוב לברר היטב על הניסיון בשיטה, מאחר ולניסיון השפעה מכרעת על שכיחות החזרה.

למעלה