ניתוח המוח

guitaroman

New member
ניתוח המוח

זה אמנם לא ככ קשור לפורום אבל אני בטוח שהרבה אנשים חווים את זה. אני שם לב שבכל סיטואציה כמעט אני מנסה למצוא בעיות ולא נהנה ממנה כמו שצריך לדוגמא אם קניתי גיטרה אני תמיד מנסה לבדוק אם היא תקינה ,או לחילופין מנסה לשפר אותה כל היום במקום לשבת ולנגן. בעיה נוספת שאני מתחיל עבודה חדשה אני מלא התנגדויות ושליליות כלפי העבודה ואני מנסה לשכנע את עצמי שהעבודה לא בשבילי,אפילו שאני יודע שאני חייב לעבוד בה בעיה שלישית קראתי מלא ספרים ברוחניות ופסיכולוגיה ואני נוטה לנתח את עצמי בכל רגע נתון ולא משתחרר וזרום כמו שאני אמור להיות. כדי שהסוד יפעל באמת צריך להתמקד במה שרוצים ואני פה מתמקד הרבה בבעיות,איך משנים תדר לתדר שאמור להביא לי את מה שרוצים.?

מסבירים את זה לא רע בסרט.

מתחילים לשים לב להרגשה שלך. כל פעם שאתה מרגיש רע, תבדוק על מה חשבת, ואז תחליף את המחשבה. אם זו מחשבה שלילית סתם (יש שריטה על הגיטרה החדשה!!!) אז פשוט חושבים על משהו אחר (איזה סאונד מדהים יש לגיטרה הזו, איזה כיף היה אתמול בהופעה). אם זה מהמחשבות המציקות האלה (על החבר/ה לשעבר שעזבה, על הבוס שהעליב וכד') אז עושים משהו שיסיח את הדעת כגון לשים מוזיקה שאוהבים, לראות קומדיה, או כל דבר שאתה יודע שגורם לך להרגיש טוב. זאת ההתחלה.

עצם זה שאתה מודע לתופעה הזאת אצלך

זה כבר צעד ענק, וזה כבר משהו שמשתנה ברגע שאתה מודע לו.

naty3

New member
בין השורות עולה שאתה מתעסק בתפל ולא

בעיקר (תקן אותי אם אני טועה). מאיפה\ממה נובעת ההתנהגות הזאת? הרי ברור שהעניין הוא לא הגיטרה והאם היא תקינה, אלא משהו יותר עמוק מזה. נסה לחשוב מה יקרה אם לא תעשה את השגרה שכתבת-לבדוק האם הגיטרה תקינה וכו'. מה יקרה אם יום אחד לא תיגע בכלל בגיטרה? האם זה יפריע לך? (הכוונה לתיקונים ולא לנגינה). מה מונע ממך לנגן? אתה מזכיר לי קצת את עצמי, האם יש לך "קוצים בתחת"? האם זה "אזור הנוחות"? לגבי עבודה-נסה למצוא תחום שמעניין אותך ולעבוד בו. אני למשל הבנתי בשנה-שנתיים האחרונות שמה שמתאים לי זה יזמות-לא ממש מתאימה להיות שכירה, אך צריך שפיות- במקום לשבת כל היום בבית ולהתחרפן (חוץ מזה שאני קוראת המון חומר על יזמות ומקדמת את העסק-שעוד-לא-נולד). מה בכללי עוצר אותך? שאל את עצמך ותקבל תשובה. מציעה לך להפחית בכל יום 5% מהניתוחים העצמיים, ואז תרגיש בשינוי לטובה. תעסיק את עצמך במשהו במקום לתקן את הגיטרה, אתה הרי יודע שהיא בסדר, לא?

liranush39

New member
הודייה- זו התשובה

תראה... הנטיה שלנו היא תמיד לחפש את מה "שלא עובד" הנפלא הוא בכל סיטואציה- זה שהכל מתחיל ונגמר בעניין של פרשנות. החיים שלנו יכולים להיות גיהנום או גן עדן- הכל תלוי במיקוד
אתה יכול להסתכל ולבחון את הגיטרה- ולראות מה לא טוב, מאידך אתה יכול להסתכל על המייתרים, לנגן עליה, ולעשות איתה עוד דברים נפלאים. העצה שלי אלייך- שברגע שיש לך מחשבה "שיפוטית" מייד תחליף בהודייה על הקיים- פשוט לומר תודה. כנ"ל לגבי עבודה- תחפש דברים טובים ויתרונות כשהמנגנון יהפוך לאוטומטי- תראה כמה דברים נפלאים יש לך להודות. ברגע שתתחיל להודות על דברים בזמן הווה שיש לך- תתחיל פחות לנתח ויותר להיות... שיהיה לך בהצלחה

למעלה