ניתוח השיר "הכל עומד במקום"

שרית7

New member
ניתוח השיר "הכל עומד במקום"

אודה על קישור לשיר. יעקב גלעד שכתב את מילות השיר הקדיש אותו לפסנתר צעיר שהתאבד. לא יאומן ששיר קצבי וקליט כל כך מדבר בעצם על המוות. אך אם תקשיבו היטב ותתעמקו המלים תשימו לב לכאב. השיר מתחיל בפניה לאדם שנראה כי נמצא במצב נפשי לא טוב להביט מעבר ל"שחור" לראות את האור "איך אתה לא מסתכל מעבר לצד האפל". אותו פסנתרן התאבד בקפיצה "רצית לעוף כמו ציפור". המילה "פתי" באה לומר כאילו "מה חשבת שעכשיו יהיה לך יותר טוב"? הפזמון אומר ששום דבר לא השתנה פה מאז שעזבת (אולי הכוונה לחפצים שהשאיר אחריו) והזמן חולף. בבית האחרון מדברים על הגעגועים: "בדידות ושנים ארוכות" והכאב "העצב הוא רק מקום אחר". ובמשפט האחרון ברור מעל לכל ספק שמדובר במוות ולא סתם פרידה. ומתואר מה שנשאר אחריו. "חדר כסא ופסנתר... פרח ליד הגדר...

כל הכבוד../images/Emo70.gif

פה בפורום לראשונה הבנתי שמדובר בשיר שמדבר על מוות
נשמע שיר מאוד שמח וקצבי קישור למילות השיר

../images/Emo51.gif לשרית-זה באמת מרגש

כלל לא ידעתי על הסיפור שמאחורי השיר.זה רק מחזק את הטענה שאצל גלי אין רדידות ושטחיות.לכל שיר יש משמעות עמוקה.

עדי 345

New member
שיר שמלווה אותי כבר.....19 שנה!!!

משנת 1986!! לא להאמין איך הזמן טס!! רק מהפורום הבנתי שמדובר במקרה כזה. האמת שבשירים הקצביים של גלי "הכל עומד במקום", "עוד מעט", "מקדש האהבה" ועוד (כל אלה שציינתי הולחנו ע"י אילן וירצברג) לא חשבתי שמסתתרים פירושים כ"כ עמוקים. נשמע לי תמיד שהשירים השקטים יותר "עמוקים" משום מה.

שרית7

New member
שמחה שגילית משהו חדש זה הרעיון

גם אתה הצלחת להפתיע אותי עם אי אילו דברים

הכל עומד במקום

דברנו על השיר בעבר , לפני שנים , זוכרת ? אני אוהבת את הביצוע של גלי בהופעה , והכי יפה שהיא אומרת שבזכות אסף הכל לא עומד במקום .....

hilali1

New member
בדיוק עכשיו התנגן לו ברדיו

אם רק יורשה להוסיף משהו בקשר לקצביות והשמחה של השיר לעומת הנושאא העצוב שעליו מדבר. אני חושבת שיש כאן אמריה גם לגבי החברה. מקרים של התאבדות מכוסים היטב במעטה זה או אחר, אגב גם בצבא. בעיני מקרים של התאבדות הם גם תעודת עניות לחברה שלעיתים אטומה מדי ולא מאפשרת לשונה, לאחר, למי שלא הולך בזרם להשתלב בתוכה.

שרית7

New member
אגב גם עוד מעט שיר עם המון עומק

אכן אצל גלי אין רדידות. אבל גם אני מתחברת לשקטים יותר. אמרת שיר שקט ורומנטי אמרת גלי

"עוד מעט" ראוי לניתוח יסודי ומעמיק

שיר מאד מיוחד.שרית-ברשותך אני ממליץ עליו לפינת ניתוח השירים

10 הגרי

New member
בקשר לנושא של התאבדויות...

לפני כמה ימים ראיתי פרסומת לקו חם שמעניק עזרה לאנשים ששוקלים להתאבד,ומי שדיבר בה היה אביב גפן.הוא דיבר על כך שיש מוצא ושתמיד ניתן לקבל עזרה,ואמר שגם הוא היה במצב הזה וכו'. אני מקוה שהעלאת המודעות בנושא,תעזור לאנשים שנמצאים במצוקה,ושיפסיקו לטאטא את הנושא הזה מתחת לשטיח ויתחילו לדבר.

hilali1

New member
יפה אמרת

לצערי , 2 אנשים מהשכבה שלי התאבדו. לא נעים בכלל. אחד בצבא ואחד שלא היה בצבא. סטטיסטיקה מצערת...

10 הגרי

New member
כן,זה באמת מצער...אני לא אוהבת..

את התופעה של אנשים שמשתיקים את הנושא,וחושבים שזה לא נכון לדבר עליו.

למעלה