ניתוח השיר "עוד מעט"

שרית7

New member
ניתוח השיר "עוד מעט"

באופן כללי השיר מדבר על אשה שמרגישה שהיא נמצאת בסיטואציה של חשבון נפש עם עצמה. והיא כאילו מביטה בעצמה מן הצד ואומרת לעצמה. מה נשאר אחרי כל "הניצוצות" וכל ה"הו הא" את נשארת לבד עם עצמך. והאם את באמת מאושרת? "עוד מעט ויכבו הפנסיפ ואת תהיי לבד"... "הספק שמנכר". אפשר להסיק שמדובר בזמרת או שחקנית או סתם מישהי שחיה חיים נוצצים אך כשכבים האורות היא נשארת לבד עם עצמה ועם מחשבותיה. בבית השני זה רק מתחזק "ילכו האנשים ואת תהיי לבד". וחשש מה מתגנב שהבית שאת גרה בו איננו כלל ביתך" שוב הבדידות ובמשפט האחרון הספק: האם זה מה שחלמת עליו האם במקום הזה רצית להיות? את הפזמון ניתן לפרש בשני כיוונים מצד אחד יש פה רמיזה לכך שמשהו קרה וחל איזשהו שינוי - אהבה חדשה? למרות שלא האמינה שזו תגיע או שמא להפך היא אינה מאמינה שתאהב שוב "אי שם בין אוהביך שהיו לך לא חשבת שיש עוד מקום לאהבה" במשפט האחרון בפזמון, יש רמיזה לכך שמה שאנחנו מחפשים נמצא כבת מתחת לאף שלנו אך אנחנו לא רואים את הדבר הזה או מתעלמים ממנו או מתכחשים לו והאושר הוא כאן במרחק נגיעה. הבית האחרון שוב מחזיר אותנו לבדידות ללבד. במשפט מסתתרת מהשחר שדופק על חלונך יש למעשה בריחה. השחר למעשה מסמל כאן את ההארה... המטאפורה היא בדומה לאדם שמתבונן בעצמו במראה ואינו אוהב את מה שהוא רואה והוא מנסה לברוח או להתכחש. זהו בגדול מקווה שתאהבו את הניתוח ואתם מוזמנים להוסיף נקודות משלכם.

10 הגרי

New member
זה אחד השירים האהובים עליי,הן...

מבחינת המילים והן מבחינת הלחן.

שרית תודה רבה../images/Emo70.gif

אהבתי את הניתוח

../images/Emo51.gif לשרית-שיר מאד אהוב עליי

אני דווקא לא חשבתי על האפשרות של זמרת/סלבריטאית וכו' למרות שגם זו אפשרות מעניינת.אני חושב שהשיר מצביע על הצביעות והניכור שקיימים בחברה."הספק שמנכר".האמת-תמיד כשהאזנתי לשיר חשבתי שזה הספק שמנקר בק' ורק עכשיו כשקראתי את המילים, שמתי לב שזה בכ'.זה מתחבר לנושא של הניכור והריחוק בין האנשים,אבל זה גם יכול להיות מנקר-כלומר מנקר בראש-ספקות ומחשבות טורדניות שמנקרות בראשנו ולא נותנות לנו מנוח. "עוד מעט וילכו האנשים"-אחרי שהם הולכים,היא שואלת את עצמה:האם האנשים האלה שיושבים אצלי בסלון,צוחקים ושותים קפה,הם באמת חברים אמיתיים וקרובים או שהם רק חברים למראית עין? הרי ברגע שהם הולכים אני נשארת לבד.לא באמת אכפת להם מה עובר עליי מבפנים. "לא חשבת שיש עוד מקום לאהבה"-היא לא מאמינה שבין האנשים האלה,החברים המזוייפים,יש מישהו שהיא באמת יכולה לבטוח בו,להרגיש קרובה אליו ולשתף אותו ברגשותיה ובסודותיה הכמוסים.בגלל כל המרירות והאכזבה היא לא מבחינה שדווקא יש כמה אנשים שבאמת אכפת להם ממנה. "שהבית שאת גרה בו איננו כלל ביתך"-עכשיו כשאני חושב על זה,זה מזכיר לי את חייה של הנסיכה דיאנה עליה השלום,שלמעשה חיתה בכלוב של זהב,ונאלצה "לשחק את המשחק" עם כל גינוני המלוכה והטקסים הרשמיים.היא אמנם חיתה בעושר,אך לא באושר.למרות הפאר,הארמונות והזוהר החיצוני,היא הרגישה זרה ובודדה,לא שייכת,ומנודה ע"י בני משפחת המלוכה שהתנכרו לה.היא חשה שאף אחד שם לא באמת מבין אותה ולא אוהב אותה.גם היא שאלה את עצמה:האם הבית שאני גרה בו הוא ביתי?-לא במובן הבית שלי,רכושי,בבעלותי,אלא האם אני שייכת ורצויה.

שרית7

New member
ניתוח בהחלט מעניין זה מה שיפה בשיר

שאפשר לפרש אותו בכל מיני כיוונים

רינה7

New member
כל הכבוד!!!

איזה ניתוח מעניין. אני אף פעם לא הייתי טובה בניתוחים לא בספרות ולא בשירה, כל שומע מבין את בכתוב בצורה אחרת, גם כל שיר ניתן להבין בזמן אחר, בצורה אחרת. אני מאוד אוהבת את השיר הזה, אני זוכרת כשהוא יצא מאוד התרגשתי לשמוע אותו.

למעלה