ניתוח השיר "רק אתמול"

שרית7

New member
ניתוח השיר "רק אתמול"

השיר מדבר על אהבה גדולה אך בלתי אפשרית, שאינה יכולה להתקיים עד הסוף כי אחד מבני הזוג אינו מחוייב באופן טוטאלי לקשר מסיבה זו או אחרת ולסיבה נגיע בהמשך ניתוח השיר. השיר נפתח בבית הראשון באשה שפונה לאהובה ופותחת במשפט "רק אתמול דרכי היתה ברורה לי כן, לכאורה משלתי בחיי" במלים אחרות עד שהגעת לחיים שלי הבנתי מה אני רוצה מעצמי והיתה לי שליטה על החיים שלי. בהמשך היא מסבירה ואומרת שמישהו (אלוהים? הגורל?)ודאי צחק עליה (באירוניה) בזה ששלח אותו אליה, ומאז השתבש עליה עולמה. בבית השני היא פונה לרבים ואומרת "רק אתמול החופש כה קסם לי" היא כבר מתחילה להסביר את עוצמת הרגשות שהגבר הזה מעורר בה שהרי עד שהכירה אותו היא נהנתה מהחופש שלה אבל זה היה לפני שהוא נכנס לחייה. בהמשך היא מדגישה את סערת הרגשות שנגרמת לה בגלל אהבתה אליו "לא יודעת את נפשי זוהר אנושי בא הציפני עד היסודות" היא שבויה לחלוטין באהבתה וכי הוא שבה את לבה. בבית האחרון היא פונה שוב אל אהובה וכעת כבר ניתן להבין ללא כל ספק שהגבר אותו היא אוהבת אינו מחוייב לה במאת האחוזים. ואנו מבינים שהיא מהווה חלק מחייו בזמן שהיא רוצה שכל כולו יוקדש רק לה. כשהשיר מסתיים במשפט: "אם אתה הוא גורלי אם אתה שלי אל תקח רק חלק קח כבר את כולי." המשפט הזה חוזר על עצמו שוב וכך מסתיים השיר. לפי הבית האחרון ניתן בעצם להסיק שמדובר בקשר אסור בין אשה לגבר נשוי למשל או בקשר שאינו יכול להתקיים אולי מסיבה אחרת שהצד השני אינו מסוגל להתחייב.

שרית7

New member
לעדי מאחר ואלירן לא פה אולי תוכל

להוסיף קישור המפנה לאתר חוקי עם מילות השיר בתודה

hilali1

New member
מילות השיר בבקשה

כאן (שרית תזכרי לי ללמד אותך איך עושים את זה...)

hilali1

New member
בכיף ../images/Emo13.gif

כל מה שתרצי... אוי ושמתי לב שלא הגבתי על הניתוח. אז באמת יופי של ניתוח.

יפה../images/Emo39.gif

הייתי אומר שהאישה לא רק פונה לאהובה אלא גם מנהלת דיאלוג פנימי עם עצמה.היא מודעת לכך שלצד החסרונות יש גם יתרונות מסויימים בלהיות לבד ללא זוגיות:אמנם יש בדידות אבל יש גם חיי שגרה שלווים ללא תהפוכות וסערות רגשיות.נכון שאני חוזרת הביתה בסוף היום לבית ריק ואין לי את מי לחבק אבל יש לי סדר יום צפוי ושגרתי -בית,עבודה,סידורים וכו'.היא שואלת את עצמה:מתי הייתי מאושרת יותר-עכשיו כשיש לי מערכת יחסים או כשהייתי לבד?המילה "לכאורה" נותנת לנו למעשה את התשובה.רק לכאורה הייתי מאושרת כשהייתי לבד.למראית עין הכל היה בסדר.היו לי חיים שלווים ונוחים אבל משהו היה חסר.ולכן ניתן להבין שהיא מעדיפה את המצב החדש על פני המצב הקודם,וזאת למרות החסרונות שבזוגיות:עליות וירידות,משברים,חוסר וודאות,סערת רגשות והחשש מפרידה. לגבי הבית השלישי לא נראה לי שמדובר בגבר שרוצה אך לא יכול להתחייב אלא פשוט בגבר שמהסס להכנס למערכת יחסים רצינית.

אין שם5

New member
המון תודה !!!!!!!!

המון תודה לשרית...ולהגרי ששלחה לי מסר אישי. מאוד ריגש אותי לקרוא את ההסבר. חזרתי אתמול מהצבא. ואם תרצו שאשדר היום את ההופעה בבלוג שלי (רק אודיו כמובן) אז אני אשמח. תעדכנו אותי. ושוב ,המון תודה לשרית. ולכל חבריי הפורום היקרים.

10 הגרי

New member
אני חושבת שהיום זה לא מתאים...

שתשדר את ההופעה,כי ולנטינו,מנהל הפורום,לא נמצא,והוא גם ירצה לשמוע את ההופעה ולהיות פה.

שרית7

New member
הי אין שם וברוך שובך לפורום

אתה רואה? זכרתי שזה השיר האהוב עליך הבטחתי לנתח אותו בשבת שתצא הביתה וקיימתי. מקווה שהשהייה בסופ"ש עוברת עליך בנעימים.

היי../images/Emo24.gif

מקווה שאתה חזק
באמת תודה להגר ששלחה לך מסר, אני רציתי לעשות זאת, אך לא יכולתי
לגבי שידור ההופעה נקבע ונתאם תאריך כמובן

כמובן כל הכבוד../images/Emo70.gif

כל פעם זה מדהים אותי מחדש איך את משנה לי את כל משמעות השיר
חבל שאני לא יכול להוסיף עוד נקודות, אבל שוב אני ממש גרוע בזה, אך עם זאת מאוד נהנה לקרוא את הניתוחים

למעלה