ניתוח ויטרקטומי

sharpantie

New member
ניתוח ויטרקטומי

שאלתי פה גם בעבר ואני זקוק למידע נוסף. עברתי ניתוח היפרדות רשתית והוצאת סיליקון. כ 3 שבועות
לאחר הוצאת סיליקון נבדקתי במרפאתכם ע''י פרופ. מילר ונאמר לי שעקב התעבות הרשתית ( המקולה???).
לאחר הניתוח אצטרך לעבור ניתוח ויטרקטומי. קראתי על זה באינטרנט ולא הצלחתי להבין את הקשר בין התעבות ברשתית לניתוח הזה. אפשר הסבר? מה הסיכונים בניתוח? אחוזי הצלחה? וכל מה שיכול לעזור לי להבין לקראת מה אני הולך. האם שוב מכניסים סילקון ויהיה ניתוח נוסף להוציאו??
בתודה מראש.
 
ניתוח ויטרקטומי

בלי אבחנה ברורה קשה לי לדעת מה האינדיקציה לניתוח ויטרקטומיה. האם ממברנה (קרום) שגורמת להרמת/עיבוי המקולה? אם מדובר בנוזלים במקולה, לעיתים הזרקות מספיקות. אני ממליץ לשוחח עם עם פרופ' מילר או המנתח.
בברכה,
 

sharpantie

New member
הסבר נוסף

פרוט מתוך סיכום הבדיקה: בתאריך 27.1 בוצע בהרדמה כללית RE PPV SOR FAX
בבדיקה עין ימין לתע 15 ממכ עדשה מושתלת במקומה זגוגית צלולה רשתית כולה במקומה
עם צלקות בכל ההיקף. במקולה ERM מרכזית וכלפי מטה יוצרים pucker macular .
לפי OCT עובי מרכזי 871 מיק עקב CME קשה כתוצאה מ ERM לניתוח קילוף הקרום
דרך PPV .
מבקש להבין איזה סוג ניתוח זה, סיכויי הצלחה, סיבוכים. כמובן שאצור קשר עם פרופ. מילר
להתיעצות נוספת אך גם מידע מוקדם חשוב לי. תודה.
 
הסבר נוסף

אחד הסיבוכים של הניתוח ויטרקטומיה עם סיליקון שעברת הוא היווצרות של ממברנה (קרום) אפרטינלית במרכז הרשתית מה שגורם למשיכה של הרשתית עם נוזלים ברשתית ועיוות וירידה בראיה. הטיפול הוא ניתוח ויטרקטומיה נוסף בו מקלפים את הקרום. סיכויי ההצלחה הם גבוהים - כלומר שהקרום הוסר ממרכז הראיה. יחד עם זה השיפור בראיה יכול להיות איטי ולקחת כמה חודשים.
כמו בכל ניתוח, גם לניתוח ויטרקטומיה עלולים להיות סיבוכים, כולל היוורצות קטרקט (אצל מי שלא עבר ניתוח קטרקט בעבר), לחץ תוך עיני גבוה או נמוך, קרע או היפרדות רשתית, זיהום, דימום בזגוגית ועוד.
אם מדובר מראש בעין עם פוטנציאל ראיה לא גבוה או לא ברור, למשל עין שעברה היפרדות רשתית כמו אצלך, אז יתכן שלא יהיה כל שיפור בראיה, או שיפור בראיה שאיננו גדול. קשה לי להיות ספציפי יותר, אני בטוח שפרופ מילר יוכל לתת לך פרוגנוזה שהיא רלבנטית במיוחד לך.
בברכה,
 
למעלה