ניתוח טבעת או שרוול

HRW007

New member
ניתוח טבעת או שרוול

אני מתלבטת באם לעבור ניתוח טבעת אצל ד"ר אבינוח או ניתוח שרוול
כאשר הגעתי לוועדה הייתי בטוחה שאני הולכת לכיוון ניתוח טבעת אבל כאשר הגעתי לוועדה שמעתי המון דעות נגד.
המשכתי לקרוא באינטרנט ורוב הרופאים לא עושים ניתוחי טבעת יותר
אשמח לקבל תגובה
האם יש למישהו המלצות על רופא שמבצע ניתוח שרוול, כאשר יש לי ביטוח של מכבי ואני גרה באזור המרכז

קוביd1

New member
טבעת או שרוול

ההחלטה שלך בלבד ,אני לא אוהב "רוב הרופאים לא עושים טבעת" ,מה זה רוב הרופאים ,יש לך איזו סטטיסטיקה ,או שזה מה ששמעת בוועדה.
לכל אחד מתאים סוג אחר של ניתוח ,קחי בחשבון שבטבעת יש התעסקות של פתיחות וסגירות לפחות בתקופה הראשונה ,קחי בחשבון שטבעת זה ניתוח הפיך כמו שמכניסים יכולים להוציא ,בניתוח שרוול מורידים 75 אחוז מהקיבה ,ומה שהוצא אי אפשר להדביק חזרה ,יש המון הצלחות בשרוול ויש גם הרבה כישלונות ,וזה גם בטבעות ,
יש רופאים שלא מנתחים טבעת לא דווקא מטעמים רפואיים ,אלא מטעמי נוחות ,הם עושים את הניתוח ושלום ,בטבעת יש לרופאים את בילבולי מח של סגירת ופתיחות חירום ,
זה בגדול הכל . ההחלטה שלך ותראי פה בפורום תיכנסי לשכנים שלנו פורום המשורוולים פה בתפוז ותתייעצי כל ההצלחה וחס ולילה הכישלון יהיו רק שלך.

בכל מקרה בהצלחה במה שתבחרי .

קובי

HRW007

New member
טבעת או שרוול

לגבי הסטטיסטיקה - כאשר ניסיתי לברר באסותא אילו רופאים עושים טבעת ואילו עושים שרוול נאמר לי שאבינוח הוא היחיד שעדיין דוגל בניתוח הטבעת. רוב הרופאים עושים רק שרוול ויש רופאים שעושים גם וגם אבל מעדיפים שרוול.
הדיאטנית שהלכתי אליה (לא בוועדה) הופתעה כאשר חשבתי בכלל על ניתוח טבעת.
קראתי גם שבניתוח השרוול הפרשת הורמון הרעב יורדת, מה שלא קורה בניתוח הטבעת.
ושוב - האם יש לכם המלצות על רופא שמבצע ניתוחי שרוול דרך מכבי ?
תודה מראש

קוביd1

New member
מנתחי שרוול

יש את ד"ר אוסנת רזיאל שמשרוולת דרך מכבי ,יש עליה המלצות טובות
גם מנתחת טובה וגם בן אדם,
מי שמכיר עוד מנתחי שרוול דרך מכבי מתבקשים לעזור.

קובי

הורמון הרעב

שמעתי מפי רופאים בראיונות ביוטיוב ובקריאת מאמרים על כך שכורתים בניתוח שרוול חלק ניכר
מהאזור האחראי על הפרשת הורמון הרעב...
מעוניינת להבין מדוע זה יתרון אם במנותחי טבעת "הגבלה איכותית" עושה את העבודה..כמו כן מה קורה כשמנותח שרוול מרחיב את הקיבה...?

אופירA

New member
מנהל
ההורמון גרלין האחראי על הרעב

בהרצאות ששמעתי דובר על כך שבניתוח השרוול אכן מסולק הורמון הגרלין, האחראי על תחושת הרעב.
אבל נאמר שבפועל לא אצל כל האנשים נעלם הגרלין. כלומר אין הבטחה שההורמון מסולק.
מה גם, שאחרי תקופה של יותר משנה, ההורמון חוזר להיות מיוצר בגוף.

כלומר התיאוריות רבות ויפות, אבל בשטח המקרים שונים מאוד מאוד זה מזה ומהתיאוריה, ולכן חובה להכיר את כל התופעות וללהיות מוכן לכל המקרים. יש שרוולים צרים מידי, יש רחבים מידי, יש כל מיני מצבים אצל אנשים שונים, בהתאם להרכבים ההורמונליים השונים מאחד לאחד. אין חוקים גם בשרוול, וצריך להיות מודע לכל המקרים, וללמוד להסתדר עם כל מצב שמתרחש.

הגבלה טובה בטבעת אינה מוציאה את הורמון הרעב. יש מנותחים שמרגישים רעב אבל מאבדים את החשק להמשיך לאכול בגלל תחושת העומס וכל צורת האכילה עם טבעת.
אבל יש מנותחים שככל שהטבעת שלהם סגורה יותר, כך הם מרגישים פחות רעב, ואפילו לא מרגישים בכלל.
במחקרים ובתיאוריות כתוב שרק 30% ממנותחי הטבעת לא מרגישים רעב. בפועל ראיתי שמדובר בלפחות 50%, וגם תלוי בעוצמת הסגירה - גם יותר מ-50%. אז אני לא יודעת עפ"י איזה פרמטרים נערכו המחקרים. יתכן ששאלו את האנשים סתמית אם הם מרגישים רעב - כן/לא - ועשו סטטיסטיקה, בלי לקשור בכלל את התשובה לעוצמת הסגירה ולמרחק מיום הניתוח.

גם בטבעת וגם בשרוול, הפיתרון נגד הרעב הוא שתייה מרובה ואכילה כל שעתיים שלוש. ואם לא מרגישים רעב אז בכלל נחמד ונהדר. בסופו של דבר, במשך השנים, כולם יצטרכו להתמודד עם מידה מסוימת של רעב ויכולת אכילה גדולה יותר מאשר בתחילת התקופה, ולשמוח בכך שהם פחות מאשר לפני הניתוח.

אופירA

New member
מנהל
כלומר אם הבנתי נכון

לפחות בתקופה הראשונה, אצל מנותחי השרוול אחוז גבוה יותר של מנותחים לא מרגישים רעב, מאשר במנותחי הטבעת. לכן גם הירידות אצלם מהירות יותר וגדולות יותר בסה"כ, באותה תקופה.

HRW007

New member
המשך

אופירה שלום ותודה על התשובות המפורטות
האם יש דרך לדבר איתך טלפונית ?

אופירA

New member
מנהל
בר-ור! אני מחכה לטלפונים...

כמו הפרה שרוצה להיניק יותר ממה שרוצה העגל לינוק.
אבל לאנשים לא נעים. למרות שאני מעדיפה דווקא שיתקשרו, וזה לא מטריד, משאירים הודעה אם אני לא נמצאת, ואני חוזרת בטלפון.
הטלפון שלי מפוזר כאן למכביר.

03-5781855, לא בשבת.

אופירA

New member
מנהל
מנתחי שרוול שהומלצו פה:

קידר ושות' בבילינסון
סובחי (איכילוב)
ספיבק בתל השומר
המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה: ד"ר עסליה, ד"ר מחג'נה
מטר בבני ציון
דוד חזן וגירון באסותא לב המפרץ
מינץ בבי"ח השרון
שוורץ במאיר
ספוזניק בקפלן
רזיאל וגוייטין (אסותא, מלב"י, פרטי)
קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש). ספיבק גם מנהל המרפאה להשמנת יתר בתל השומר.
רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר בהדסה הר הצופים.

לגבי ניתוח טבעת - העמדה של הוועדות היא נגד טבעת ובעד שרוול - חד משמעית.
אכן, רוב הרופאים כבר לא עושים ניתוחי טבעת, וטוב שכך, כי לא טוב לעשות ניתוח טבעת אצל רופא שלא עושה הרבה ניתוחי טבעת, כי אח"כ השירות לא מתאים. בטבעת צריך שירות טוב לאחר הניתוח. עוד לפני שהרופאים ירדו מניתוחי הטבעת, המלצתי לעשות את הניתוח הזה רק אצל ד"ר אבינוח, כי הוא מנתח מעולה ומיומן מאוד בטבעת, ושיטת העבודה שלו נוחה לתמרון שנחוץ למנותחים.

כדי להחליט על ניתוח טבעת, צריך לקרוא פה הרבה מאוד, וללמוד את הניתוח הזה. צריך להבין למה הם לא ממליצים עליו - בגלל כל הסיבוכים שנצפו במשך השנים - ולהיות מוכן להדרכה שניתנת פה כדי למנוע את כל הסיבוכים האלה. רק אנו נותנים את ההדרכה הזו, במרפאות אין ידע להדריך איך למנוע סיבוכים בטבעת. אצלנו נצבר ניסיון רב בשטח, שהוכיח את עצמו במניעת סיבוכים.
יש לטבעת יתרונות וחסרונות, ולשרוול יש יתרונות וחסרונות הפוכים מהטבעת. אז לכל אחד מתאים ניתוח אחר, ולכן צריך לבדוק מה מתאים לך, ולא להיות מושפע ע"י הדעה של הוועדה.
רצוי שתחליטי לעשות שרוול אחרי שבדקת מה זה הניתוח הזה, והחלטת שהוא עדיף לך מבחינת היתרונות שלו, ושאת מוכנה ומסוגלת להתמודד עם החסרונות שלו.

התייחסות כפולה

אופירה תודה על התשובה המפורטת לגבי הורמון הרעב,
מרתק להכיר את הפרטים הקטנים ולהיות במודעות מלאה לקראת מה ...

לגבי מנתחים, באשקלון יש את יופה ודוחאנו.

נתחו את אחותי "שרוול" בבית חולים ברזילי לפני חודש וקצת......אני בכיוון לטבעת בלבד......

=) נגה.

נגה

כמנותחת שרוול ותיקה מעל 3 שנים, אענה לך מנסיוני.

הורמון הרעב או חלק ממנו אולי מוסר בניתוח. בהתחלה אצל רוב המשורוולים יש ירידה בתחושת הרעב. מי יותר ומי קצת פחות.

אבל במשך הזמן תחושת הרעב חוזרת.

אחרי שנתיים ומעלה, אנחנו כמעט כמו בן אדם רגיל עם קיבולת יחסית קטנה,שצריך להקפיד על שתיה מרובה, בחירת מזון מתאימה, ופעילות גופנית סדירה.

בלי 3 הדברים הנ"ל, התהליך לא יצליח.

בשנה הראשונה מקבלים כלי עזר עצום לירידה במשקל ולהקניית הרגלים להמשך החיים.

HRW007

New member
שאלה

נגה שלום, מדוע את בכיוון של הטבעת ? במיוחד אחרי שאחותך עברה ניתוח שרוול ?

קוביd1

New member
HRW007

כל אחד עושה את הניתוח שמתאים לו ,מה שמתאים לאחותה לא מתאים בהכרח לה.
אף פעם לא להסתכל מה שאחר עושה .

קובי

מדוע טבעת......

למעשה, שאלתי את עצמי המון פעמים....אחותי חודש ושבועיים משרוולת...עברתי איתה את התהליך ובכל זאת אני מעדיפה טבעת....תחילה, מדובר בפלישה הרבה פחות אגרסיבית לגוף...הסיכונים הנובעים מעצם הכירורגיה עצמה פחותים בטבעת....לא מוסר ממני חלק מגופי אלא מוסיפים לי חלק שיתארח.....יתר על כן, לטעמי אני עשויה "לשלוט על הברז" ברמה גבוהה ומדוייקת יותר....היכולת לכוונן את הטבעת מרגיעה מאד...כאשר בשרוול הכיוון הוא שמירה או התרחבות ...ללא יכולת "סגירה"....אמנם כיום ישנה אופציה לבצע טבעת על שרוול...אולם ברור לי שאם אקיים כהלכה את הכללים, איהנה מפריבילגיה לשנים ארוכות בלי להזדקק לעוד ועוד משחקים ניתוחיים.....
מעבר לכך, יש בעבודתי מספר מטובעות שחלקן כשל וחלקן הצליח....ואני די מבינה היום את השורש להצלחה/כשלון וחושבת שאוכל להסתדר ....ואולי, סתם אהבה לטבעות......
......ליל מנוחה.

HRW007

New member
נגה, תודה על תשובתך, לילה טוב

תודה שהקדשת זמן לענות לי

בשמחה רבה !!! אגב,

כל ..כל ...כל מה שאני יודעת לאמר ולסייג עצמי משרוול ולהבין את סוד ההצלחה כיצד לתפעל
את הטבעת ולהרגיש בריאה ובטוחה...עתידית....כל הידע והבטחון מקורם בפורום הזה....
התור שלי להתקנת הטבעת הוא לסוף יולי ואני קוראת כאן בשקיקה כל סוגיה וגם מדפדפת לאחור......זה מעניק הבנה ....ותחושה שיש על מי להשען ולקבל הדרכה מצויינת.....

למעלה